Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » A megcsalás undorító vagy meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A megcsalás undorító vagy meg lehet érteni?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 25. 13:47
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
18%
A megcsalás okkal történik. Nem hinném, hogy általánosságban el lehet ítélni.
2017. ápr. 25. 14:26
 12/34 anonim ***** válasza:
29%

A megcsalás mindig jelzés. Legelőször is azt jelzi, hogy a hűtlen fél már nem szerelmes a társába. Nagyon gyakran annak is lehet a jelzése, hogy a párkapcsolatban szexuális inkompatibilitás van. Azt is jelzi, hogy a hűtlen félnek az értékitélete, erölcsi értékrendje laza.

Mindazonáltal nem igaz az, hogy a csalásnak mindig válás, vagy szakítás a következménye. Még azt is megkockáztatom, hogy nagyon helyesen van így, mert esetenként a csalás okát ki is lehet igazítani.

A Gyakorin a válaszolók többsége abszolutizálja a megcsalást, és kizárólag a "halálos itéletet" fogadja el. Lelkük rajta. Én annyit tudok, hogy a csalások túlnyomó többsége békésen, megbocsájtással ér véget, és nem is tér vissza. Ennek ritkán exisztenciális oka van, gyakoribb a kibékülés, a vonzalom helyreállása.

Pár napos példa: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__megcs..

Szerencsére a "kemény mag" nem tudta meggyőzni a kérdezőt...

2017. ápr. 25. 14:29
 13/34 anonim ***** válasza:
83%
1-essel tökéletesen egyetértek. A megcsalás döntés. Ha valaki úgy dönt, neki az adott nemi szerv jobban kell, mint aki otthon várja, akinek ennyit ér a szeretet, a tisztelet és a bizalom, az menjen is, amerre lát.
2017. ápr. 25. 14:37
 14/34 anonim ***** válasza:
93%
Az elhidegülést meg lehet érteni, a szakítást meg lehet érteni. A megcsalást semmilyen esetben sem. Ha valakinek valami miatt nem jó valakivel (tökmindegy, miért ebből a szempontból), akkor szakítson, ha menthetetlen a dolog, mielőtt mással szexel/csókolózik/flörtöl.
2017. ápr. 25. 14:44
 15/34 anonim ***** válasza:
16%
Ha normálisan működik egy párkapcsolat, akkor nem elfogadható. Viszont ha az egyik fél elzárkózik a szextól, akkor érthető, ha a másik megcsalja. Az persze más kérdés, hogy ilyen esetben amúgy sincs már semmi értelme a kapcsolatnak.
2017. ápr. 25. 14:49
 16/34 anonim ***** válasza:
62%
Szitutól függ. Szerintem egy hosszabb együttélésnél, házasságnál (mindegy a jogi rész) sokkal durvább dolgokat el lehet egymás ellen követni, fizikailag is és lelkileg is. Az, ha valaki megüt onnét repül, ha valaki alkoholista, drogos, elszórja a pénzt, nem tudunk semmit megbeszélni már, kvázi társas magány. Ha valaki cserben hagy egy betegségnél, munkanélküliségnél stb., ezek nekem sokkal súlyosabbak.
2017. ápr. 25. 15:23
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Még sehol sem olvastam, Hallottam megérthető indokot rá.A mai ledér világban viszont növekszik azok száma, akik természetesnek tartják.Nekem a megcsalás az egyén jellemtelenségére világít rá.Se bizalmam, se gusztusom nincs többé felé.Engem ne csókolgasson azzal a szájjal, amivel előtte 1-2 órával mást nyalt.Hányinger...
2017. ápr. 25. 16:55
 18/34 anonim ***** válasza:
69%

Ahogy írták, ez egy döntés. És aki a döntést hozza, lehet hogy felelőtlen, de az is lehet, hogy tényleg nem lát más kiutat.

Egy ismerősöm példája:házas, közös biznisz, közös ingatlan, közös baráti kör évek óta, közös gyerek. Asszony háztartásbeli, el sem tudná magát egyedül tartani, gyerek már kamasz ugyan, de problémás. Szex már évek óta nincs. Az illető nem akar borítani mindent egy fiatal nőért aki vagy vele marad vagy otthagyja mert akkor három élet sínyli meg, egy szépen felépített nagy légvár omlik le. Vagy több? Egy egész élet?

Nem tudom. Nekem az lenne a normális, hogy nem élek hazugságban, ezért el is váltam amikor már nem működtek a dolgok. És most azt látom, hogy kisgyerekkel komoly kapcsolatra már nem kellek senkinek.

Borítottam az életünket,mert nem tudtam csalni és most a családom darabokban. Talán igaza van annak,aki inkább él békés, kellemes hazugságban és csal, de közben a család együtt marad? Nem tudom. De egy biztos: életemben először elgondolkodtam ezen...

2017. ápr. 25. 19:10
 19/34 Ypszilon1980 ***** válasza:
0%
Miért lenne undorító? Meg lehet érteni,csak ezt nehéz elfogadni.Szerintem az undorítóbb,ha átvernek vagy hazudnak neked,ez sokkal mélyebb nyomot hagy benned.
2017. ápr. 25. 19:33
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Undorító. Egyértelmű.

Az már régen rossz kapcsolat, ahol nem a pároddal szexelsz. Az élet pedig túl rövid egy rossz kapcsolatban sínylődéshez. Gyerekek ide vagy oda. Mondom ezt olyan emberként, aki olyan "családban" nőtt fel, ahol a szülők a gyerekek miatt maradtak együtt. Meg is lett az eredménye. Nem volt még normális kapcsolatom és félő már nem is lesz. Köszönhető a "példás" családmintának.

Szóval így maradjanak együtt a gyerekek miatt a drága párok! A gyerek issza meg a levét.

2017. ápr. 25. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!