Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beteg jellemnek nevezheto az ha valaki megcsalja a masikat vagy ettol meg nem?
A megcsalás az megcsalás...ergo beteg, gyenge, gyáva jellemre utal. Nem áll a másik elé és mondja, hogy ez nem jó neki így vagy hiányzik valami... inkább csal.
Ez nem ego... sosem csaltam meg senkit és engem sem csaltak meg soha. Ha egy kapcsolat rossz vagy rendbe hozod vagy nem.
Az egódon meg akkor látsz tovább, ha képes vagy ezt saját magadnak is bevallani és nem vagy el egy sz.r kapcsolatban, hanem odaállsz a másik elé és rendbe hozod vagy szakítasz.
Nem tudod mivel kimagyarázni, hogy megcsalsz valakit, ez csak puszta magyarázkodás és gyengeség...
Én írtam azt,hogy nem tudjuk mi áéll a háttérben, ezért nem lehet sarkítva gerinctelennek nevezni azt, aki félrelép.
Többször olvastunk már itt is erről a témáról, de a sajátomét is felhozhatom.
A férjem 10! évig volt súlyos beteg, amikor én a huszon/harmincas éveimben jártam.
Nem csaltam meg, de ha megtettem volna...hát az vesse rám az első követ aki ilyenért elítél bárkit. Lehet mondani/írni,hogy szakítani kell ha nem működik a kapcsolat és továbblépni - jogos, de nem biztos,hogy minden esetben csak simán a kiábrándulás, csalódás áll a háttérben.Lehet akár közös lakás, egy beteg gyermek,de akár egy impotens társ, akivel egyébként lelkileg jól működik a kapcsolat, de bármi egyéb, ami miatt nem olyan egyszerű kimondani azt,hogy akkor bútorozzunk szét mert én másra vágyom.
Pont erről beszélek... azt hiszed csak te voltál ilyen helyzetben?
Nincs ok rá, hogy megcsalj valakit...
Mi is éltünk nehéz körülmények között, mégsem csaltam meg a férjem és ő sem engem, egyik exemet sem és nem is fogom a férjemet sohasem megcsalni, ellenkezne az értékrendemmel, amíg még élek.
Nincs, olyan ok...magyarázhatod bármivel.
Szerintem, semmilyen helyzetben nem elfogadott a megcsalás.
De mások vagyunk, másként gondolkodunk.
Ki így, látja jónak, ki úgy.
#11: én is pont azt írtam, hogy gyengeség, gyávaság. De NEM betegség. A betegség teljesen más dolog.
Én sem azt mondom, hogy >elfogadható< oka van a megcsalásnak. Én csak arra akartam rámutatni, hogy >van< oka. A megcsalás a következmény, melléktermék. Ha elítéled, azért ítéld el, mert túl gyenge vagy hülye ahhoz, hogy korrekt módon kezelje a párkapcsolati problémáit.
Még egyszerűbben:
megcsalja a párját --> gyenge, gyáva: HELYES
megcsalja a párját --> gonosz, beteg: HELYTELEN
Érthető? Nem kimagyarázni akarom a megcsalást, csak azt mondom, hogy megfelelő szemlélettel kell nézni.
"Az mas kerdes hogy a parjuk boldog e, de ezen gondolom nem allnak le gondolkodni."
Jól gondolod. :)Csak a saját élvezetük a lényeg.Azt meg én gondolom, hogy a párjuk annak idején nem amiatt köteleződött el mellettük, hogy szanaszét legyen csalva másokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!