Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lenne kedves valaki, őszintén válaszolni egy kérdésemre?
Kicsit, hosszú lesz, de, aki elolvassa és őszintén válaszol, annak köszönöm előre is! Aki nem, annak is köszönöm és szép napot! :)
Először is, leszögezném, hogy nem szeretnék senkit sem provokálni. Nem szeretnék „erkölcscsősz” sem lenni. Szerintem, mindenkinek megvan a saját értékrendje, és mindenki úgy él, ahogyan szeretne. Pont. Csupán kíváncsi vagyok.
Sokat olvasgattam mostanában itt, az oldalon, és kíváncsi voltam, hogy manapság, hogy állnak az emberek a párkapcsolatokhoz, az őszinteséghez, a megcsaláshoz.
Sok helyen, azok az emberek, akik még úgy gondolják, hogy nekik fontos a monogámia, hisznek a párkapcsolatokban és a hűségben, ne adj, isten még esetleg szüzek is, vagy nem hívei a manapság, nagy divat, „barátság extrákkal” és a csupán szexkapcsolat-féle dolgokban, el vannak ítélve, legyen az férfi vagy nő.
Ha valaki, azt mondja, hogy ő nem csalná meg a párját és nem is csalta még meg, és hisz a párkapcsolatokban, az őszinte kommunikációban, hűségben, például itt a GYK-n, le van pontozva, el van ítélve, biztos csak hazudik, és nem csak itt van ez, hanem más közösségi oldalakon, és a való életben is. Annyira, hogy még néha, meg is „alázzák” ezeket az embereket, szinte butának vagy, naivnak nézik, és még a „hitét” is szeretnék megtörni, ezzel kapcsolatban.
Nem vagyok naiv, én is szét tudok nézni a világban, tudom, hogy sok megcsalt fél/házastárs van, én is ismerek, ilyen embereket. Olyanokat is, akik azt „vallották”, hogy ők nem csalnák meg a párjukat, de az idő/ a hiány/az ital/ a körülmények/vagy a pillanatnyi gyengeség még is belesodorta őket, persze van ilyen. Most nem ez a kérdés.
De, én ismerek olyanokat is, akik valóban hűségesek a párjukhoz, lehet, hogy nem tartott addig a kapcsolatuk, mint szerették volna, vagy, vannak olyanok, akiknek máig tart, de nem volt megcsalás egyik esetben sem.
Viszont! Sok megcsalás tartalmú kérdésben olvasom, hogy hú, akkor el kell hagyni, meg nem kell megbocsátani, meg keresni egy hűséges ember, amikor megcsaltak valakit. Akkor igazából, még is sokan vágynak, olyan kapcsolatra, ahol nem csalják meg őket, és bízhatnak a partnerben, nem? Ezért fogalmazódott meg bennem az alábbi kérdés.
Miért kell azokat az embereket elítélni, akik, azt mondják, hogy ők nem csalták/ nem csalnák meg a párjukat?
Akik az ehhez hasonló kérdésekben elítélik/lepontozzák/lehurrogják az embert, azok miért teszik?
- Trollkodásból?
- Ennyire, hihetetlen a számukra, hogy van még, ilyen értékrenddel rendelkező ember?
- Tapasztalat?
- Vagy ilyen a világ szerintük, és már, nincs, olyan, hogy hűség?
- Esetlegn sérti az önérzetüket, akik, így gondolkodnak, mert ők már csaltak meg valakit, vagy őket csalták meg?
- Vagy szerintük „ciki” bevallani manapság, hogy van, aki így áll egy kapcsolathoz?
- „Biztonsági” okokból?
Tehát olyanoktól kérdezem, akik elítélik, ezeket az embereket, azok miért teszik, vagy te, ha már te is lepontoztál/leoltottál azért valakit, mert azt mondta, hogy ő nem csalná meg a párját, miért teszed? Őszintén?
Most nem a troll válaszokra vagyok kíváncsi, olyat már olvastam eleget, most is olvashatnék, vagy hallgathatnék ilyen hozzászólást, hanem valódi válaszokra lennék most kíváncsi! Miért van ez?
Akik, hajlandók voltak végig olvasni, azoknak köszönöm és a hasznos, őszinte válaszokat is!
Legyen kellemes napotok!
Én elég jó kapcsolatban élek,eszembe nem jutna megcsalni. Ha ne adj isten már nem lenne jó és más után ácsingóznék,akkor is azt tartom a legtisztességesebbnek,hogy elmondom a páromnak és adott esetben szakítok,mielőtt bármit is tennék mással.
Persze sokan félnek a bizonytalanságtól és megtartják a párjukat is és a hátuk mögött lépnek félre.Nekem ezt nem veszi be a gyomrom és ahogy az évek során láttam,a páromnak sem szerencsére.
De persze nekem is rengeteg ismerősöm van,akik látszólag idilli kapcsolatban vannak,mégis csalják egymást. De facebookra persze tolják ki a boldog képeket meg az eljegyzést.
Van ilyen is,mindenki maga tudja.
De én sem értem,hogy miért nem lehet elhinni,hogy valaki tényleg soha nem csalta meg a párját.. Nem mindeki gerinctelen..
Azért, mert ez nagyon az alja hely. Én is feltettem egy normális kérdést és a végén még én voltam a rossz érte. (egyébként nagyon hasonló tartalmú kérdés volt). Aki hűséges, normális értékrenddel rendelkezik, az kilóg a sorból, tehát MÁS. A más pedig ezeknek ROSSZ. Ha más vagy, ellenség vagy, mert nem azt vallod, amit a többség. Ha szeretsz valakit, de eltávolodsz tőle, majd leültök megbeszélni a problémát és kitartasz mellette, ez manapság nem divat. Hogy mennyire nem?
10 éves kapcsolat zárult le az életemben, mert a nő, akivel összejöttem miattam vált el. Igazi hullámvölgy-hullámhegy volt az utazás vele, de sosem csaltam meg. Az utolsó évben, már sok volt és nagyon hiányzott a szeretete, de nem léptem félre. Helyette elkezdett hiányozni a korábbi barátnőm, akit ezért a nőért hagytam el. Veszekedések, viták után tiszta lappal indítottuk újra a kapcsolatunkat. Legalábbis ezt hittem. Csak míg Én újra beleestem, addig Ő már kifelé nézegetett. S ez azért esett rosszul, mert Én felvállaltam a gyerekeivel, őszintén bevallottam az érzéseimet, Ő pedig kivárt addig, amíg le nem lépett más kedvéért. Ráadásul a naivitásom dicséri, hogy azt hittem, a válásából tanulva, engem választott és jöhet bármi, együtt megoldjuk. Hát nem így történt, mert ahhoz két hasonló felfogású ember kell.
S mint látszik, ez nem csak a tinikre jellemző: ha nem megy kidobjuk, minek megjavítani, ha jön egy új?! Csak azt felejtik el ezek az emberek, hogy az ÚJ nem lesz JOBB, csak MÁS...
Az en meglatasom szerint azokat "szokas" lehurrogni, akik tapasztalat nelkul okoskodnak, fekete-feheren latjak a vilagot, vagy "dogoljon meg a szomszed tehene is" alapon buzditanak masokat butasagra.
Nincs semmi baj azzal, ha valaki huseges. Azzal sem, ha elvarja, hogy a parja is az legyen. Azzal mar sokkal inkabb, hogy rossz tanacsokkal adott esetben kapdcsolatokat tesz tonkre.
- "Masfel honapja vagyunk egyutt dul a szerelem, nem tudnank megcsalni egymast. Ha a parod 15 ev hazassag utan felrelepett egyszer, akkor biztos nem szeret, hagyd el!"
- "Ha szeret, csak teged szeret. Ergo ha megcsal, nem szeret teged. Hagyd el!"
- "A ferjem egyszer felrelepett, elhagytam, azota nyomorultul erzem magam, maganyos vagyok, a neten toltom idom 90%-at, parkapcsolatrol-szerelemrol almodozva. De azert te is valld be hogy megcsaltad, hagyd el, ha megcsalt."
Utolsó, sajnálom ami veled történt...
"mert ahhoz két hasonló felfogású ember kell" - ebben teljesen egyetértünk.
Szerintem, ha két ember egyformán gondolkodik, ilyen téren is, jó a kommunikáció köztük, szeretik és tisztelik egymást, és még az ágyban is megértik egymást, abból tényleg hosszú kapcsolat lehet.
De! Szerencse kell, hogy megtaláld, a hozzád illő párt!
Azt viszont, továbbra sem értem, hogy aki ebben hisz, azt miért kell elítélni.
Egyrészről már kaptam választ, hogy "azért", mert az így egyszerűbb, mert ami más az rossz...
Elszomorító!
De örülök, hogy vannak még azért, ha nem is rengetegen, de olyan emberek, akik, kitartanak a másik mellett és tisztelik a másikat, annyira, hogy nem aláznák meg őt egy megcsalással.
(Ezt persze az "egyszerűbb" esetekre értem. Tudom, ott nehezebb, ahol van 2-3 gyerek, ház, hitel, és 25 év az ember háta mögött.)
Másnak mi a véleménye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!