Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Van egy barátnőm, viszont beleszerettem egy másik lányba. Mi lenne a legjobb megoldás?
Pár dolgot célszerű magaddal tisztázni.
Milyen a jelenlegi kapcsolatod? Kielégülnek az igényeid? Nincsenek megoldatlan problémák, konfliktusok, amiket esetleg érdemes lenne kezelni?
Mi az, ami vonz a másik lányban? (Azon kívül, hogy új, ismeretlen?) Biztos vagy benne, hogy az ő személyisége jobb, mint a barátnődé, vagy lehetséges, hogy csak idealizálod, hiszen nem ismered...
Nem fog tudni senki dönteni helyetted, hiszen te ismered a helyzeted, a kiváltó okokat. Az viszont egészen biztos, hogy a kezdeti rózsaszín köd elmúlik. Mindig, mindenkinél. Kérdés, hogy mi van utána...
1. A jelenlegi kapcsolatodban próbáltad megvalósítani, amit szerinted nem lehet?
2. Ami a jelenlegi kapcsolatodban JÓL működik, vajon az is meglenne az újjal?
Gondolkodtam azon, hogy hasonló helyzetben mit tennék, és a következőt tudom neked javasolni: fogj egy papírt, és írj fel minden olyan tényezőt, ami NEKED fontos egy hosszú távú, jól működő párkapcsolatban (elvonatkoztatva a konkrét személyektől). Olyasmikre gondolok, hogy például legyen számodra vonzó, legyen jó a szex, legyen közös hobbitok, érdeklődési körötök, legyen házias, lehessen közösen viselni az anyagi terheket, meg lehessen beszélni a problémákat, stb. Te tudod, hogy TE mitől érzed (vagy éreznéd) jól magad egy kapcsolatban. Szerintem bárki, aki elég jól ismeri saját magát, fel tud sorolni legalább 20-30, de inkább 50 ilyen tényezőt (lehet bármilyen apróság is).
Ha kész a lista, nézd végig apránként, részletesen, hogy a jelenlegi barátnőddel ezek közül mi valósul meg és mi nem. Ha a listádnak legalább a felét nem tudod kipipálni, akkor egyértelmű, hogy rosszul választottál párt, akkor a jelenlegi kapcsolatot le kell zárni korrektül, mindkettőtök érdekében (függetlenül attól, hogy van a képben más, vagy nincs).
Ha több mint a fele megvan, akkor vizsgáld meg, hogy a hiányzó tényezőkért vajon mit tettél. Próbáltad-e valaha jelezni, hogy másképp szeretnél dolgokat, és te magad tettél-e érte. (Pl. ha valakinek fontos, hogy legyenek közös programok, akkor kezdeményezze, és hasonlók).
Lehet, hogy olyan tényezők is szerepelnek a listán, amik csak részben érvényesülnek, például tetszik a párom, de jobban tetszeni rózsaszín hajjal... vagy jó a szex, de lehetne változatosabb. Ezeket is mind meg lehet ám beszélni!
Sokszor látok olyat, hogy az emberek egy mondjuk 80%-ban jól működő kapcsolatot dobnak ki, és kezdenek újba, holott azt a hiányzó 20%-ot megfelelő kommunikációval és tudatos "munkával" bele lehetne tenni a kapcsolatba.
Emellett érdemes olyan szempontból is végignézni a listát, objektíven, racionálisan az "új" lányról mi az, amit tudsz ezek alapján ténylegesen, és mi az, amit csak feltételezel, hogy vele jól működne. (Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb tényezőről kiderül, hogy nincs róla információd, csak halvány elképzeléseid.)
Ha eldobsz egy egyébként jól működő kapcsolatot ahelyett, hogy arra törekednél, hogy jobbá tedd, akkor ez a következő kapcsolatodban is elő fog jönni. Mindig beleszeretsz majd egy újba, hátha vele jobb lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!