Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Megcsalásnak számít a Replika?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megcsalásnak számít a Replika?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy vannak olyan mesterséges intelligencia alapú chatek, amik korhatáros beszélgetésekre vannak kitalálva. De a Replika általános virtuális társként próbál funkcionálni, ha jól tudom. Tehát érzelmi és intellektuális értelemben is kérdéses, hogy megcsalásnak számít-e. Ha a te társad a tudtodon kívül a Replikával enyhítené az unalmát, magányát, akkor ezt megtudva te megcsalva éreznéd magad?

Replika alatt ezt értem:

[link]

nov. 6. 17:41
A kérdező szavazást indított:
Inkább igen.
Inkább nem.
26 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%

"Igen, de nem."

Amúgy minek vannak együtt egy párkapcsolatban? Ha pótolni akar valamit, amit nem kap meg, akkor alapból gondok vannak, és egy ilyen ai-val kapcsolatban kb az utolsó "probléma" az, hogy megcsalás-e vagy sem.

nov. 6. 17:45
 2/19 anonim ***** válasza:
78%

Én replika fegyvereket ismerek, nem replika chateket:)

Barátomnak ismimnek exnek is van. Én utálom.

nov. 6. 17:54
 3/19 anonim ***** válasza:
72%
Én nem számítanám annak, de megmondom őszintén, én a valós emberrel chatelgetést meg csak érzelmi "összemelegedést" sem veszem megcsalásnak, és számomra olyan nem is létezik, hogy érzelmi megcsalás... de attól függően, miről beszél a Replikával, lehet számomra szakítóok (pl. ha olyanokat ír, hogy "ezzel a hülye ronda p...val azért vagyok csak együtt, mert így van fedél fejem fölött" és stb.).
nov. 6. 18:00
 4/19 anonim ***** válasza:
67%
Nem tudom hogy érezném magam, de kivágnám a kedvest mint macskát sz.rni.
nov. 6. 18:27
 5/19 anonim ***** válasza:
79%
Megcsalás
nov. 6. 18:46
 6/19 anonim ***** válasza:
57%

Nyilván az AI fejlettségétől függ, ha egy ilyen "Her" (tudod, a film) jellegű intelligencia, akkor simán. Az olyan, mintha egy másik nővel beszélgetne, érzelmileg, a személyes megélés szempontjából semmi különbség nincs. Ha ilyen random chatbot jellegű, ami az ilyen webshopokban is szokott lenni, amiről egy pillanat alatt megmondod, hogy előre beprogramozott válaszokat ad, akkor azért megcsalásnak nem venném, UGYANAKKOR az nagyon aggasztana, hogy magányos és van egy űr az életében, a kapcsolatunkban, amit másokkal szeretne betölteni. Innentől kezdve meg már csak árnyalatnyi különbség, hogy AI vagy valódi nő.

Nyilván ha kíváncsi, kipróbálja, hogy mit tud egy ilyen AI, kísérletezik vele, stb, az nem instant válóok. A ChatGPT-vel is szoktam játszani én is, szerintem jópofa, nyilván ha ennek lenne egy kifejezetten 18+ változata, azt is kipróbálnám, hogy milyen, de csak 1-2 alkalommal, nem is rendszeresen, meg nem is azért, mert magányos lennék vagy ilyesmi.

nov. 6. 18:49
 7/19 anonim ***** válasza:
76%

Nyilván a Her c. film juthat sokaknak eszébe... Ha még nem láttad, nézd meg, témába vág.

Véleményem szerint egyértelműen megcsalás.

nov. 6. 19:17
 8/19 anonim ***** válasza:
75%
Nem mondanám konkrét megcsalásnak, de szerintem teljesen értelmetlen ez esetben egy kapcsolat. Én csalódnék és szakítanék.
nov. 6. 20:56
 9/19 anonim ***** válasza:
64%
Ez párkapcsolattól, megcsalástól, mindentől függetlenül félelmetes. Hogy már az AI-ra próbálják rákattantani az embereket. Egyes emberekben egy észrevétlenül olyan függést idézhet elő...
nov. 6. 20:57
 10/19 anonim ***** válasza:
78%
Miért nem a pároddal csinálod azt amit a mesterséges intelligenciával?
nov. 7. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!