Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jó ötlet elnézést kérni tizenév után?
Figyelt kérdés
Az első párkapcsolatomban még nagyon fiatal voltam, tizenéves. Az akkori párom pár évvel idősebb volt nálam, és sajnos végtelenül depressziós. Akkoriban sajnos nem tudtam mit kezdeni azzal, hogy ő depressziós, sőt nem is tudtam ezt. Csak az évek múlásával jöttem rá, hogy az volt és azért volt olyan, amilyen.
A negatív kapcsolat sajnos az én hangulatomra is ráment és ahelyett, hogy tisztességesen szakítottam volna, beleszerettem valakibe és megcsaltam az akkori párom. Azóta ezerszer gondolkoztam azon, hogy bocsánatot kérek tőle, de egyszerűen szégyellem magam. Kb 15 év telt el azóta.
Most viszont úgy döntöttem, hogy megpróbálok bocsánatot kérni. Szerintetek jó ötlet, vagy hagyjam inkább az egészet? Sok év távlatából már nagyon sajnálom ami történt és nagyon meg tudom érteni, hogy mennyire fájhatott ez neki. (Időközben engem is megcsaltak, így tapasztalatot is szereztem ebben).
Nincs ennek értelme, ahogy semmilyen bocsánatkérésnek sincs. Akkor talán abban a percben még esetleg, de így sok év után, teljesen feleslges. Ő úgysem bocsát meg, akkor meg minek? Az emberi faj nem a megbocsátó stílusáról híres, még a Biblia is egy alapvetően "nem megbocsátó" Istent helyez a középpontba "örökös büntetés az almaevés miatt!"
2023. jún. 29. 11:43
3/11 anonim válasza:
Hagyd békén.
2023. jún. 29. 12:47
4/11 anonim válasza:
Miért ne? Nekem biztosan jól esne, ha bárki bocsánatot kérne tőlem, aki valamikor is megbántott.
2023. jún. 29. 12:57
5/11 anonim válasza:
Persze, tépd fel a sebeket csak hogy magadon könnyíts (ha egyáltalán ez a cél, és nem a szimpla drámázás).
Hogy juthat eszébe valakinek ekkora idiótaság?
2023. jún. 29. 13:10
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek! Úgy jut eszembe ilyen, hogy megpróbáltam végiggondolni az emberi kapcsolataimat. Én is kaptam másoktól rengeteg bántást, volt megcsalás, fizikai bántalmazás is a kapcsolataimban. Nekem pl jól esne, ha az érintettek elnézést kérnének tőlem. Ezért jutott eszembe, hogy én pedig attól kérnék elnézést, akit én bántottam meg. Önös érdekből nem tépném fel a sebét, de ha van értelme, akkor elnézést kérnék tőle. (az mindegy, hogy megbocsát-e, az a lényeg, hogy jót teszek-e neki azzal, hogy bocsánatot kérek vagy sem)
2023. jún. 29. 13:18
7/11 A kérdező kommentje:
Tehát akkor inkább ne keressem fel elnézést kérni, ugye?
2023. jún. 30. 08:12
8/11 anonim válasza:
Nem. Ennek max akkor van értelme ha egy komoly, többéves kapcsolat volt kb huszonévesen. De még tini voltál, a srác talán már a nevedre sem emlékszik. Én biztos azt hinném egy ilyen üzenet után hogy akarsz valamit és elég szánalmasnak gondolnám az egészet.
2023. jún. 30. 08:56
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. jún. 30. 23:24
10/11 anonim válasza:
Pont ezt akartam írni én is 8/9 válaszoló. Szánalmas és biztos akarsz valamit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!