Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy könyv, most került a kezembe. A megcsalást teljesen más fénybe állítja mint ahogy mi most itt gondoljuk. Mi a véleményetek?
Dr Szilágyi Vilmos: Intimkapcsolat kézikönyve.
Itt elolvasható online is.
Teljesen más gondolatokkal taglalja ezt a témát. Nem is tudom eldönteni hogy a megcsalás pátján áll, vagy ellene.
Vélemény?
Komolyan azt hiszed, hogy ezt valaki elolvassa, mert TÉGED érdekel?
Pont tojok rá, hogy ki mit gondol a megcsalásról. Van saját véleményem, amin ez úgyse változtat.
Pont arra gondoltam, mint 1-es.
Ha te olvastad, akkor 20-30 mondatban foglald össze, amin meghökkentél és a véleményünkre kíváncsi vagy. Arra joggal várhatsz érdemi reakciót.
#2 vagyok.
Én azért, mert tanácsot is írtam, hogy hogyan lehetne ebből értelmes kérdést csinálni, amire lehet, hogy szívesen reagálnék.
Mert a megcsalás témáját amúgy nem tartom érdektelennek.
A hozzászólók csak építő kritikával láttak el.
Érdemi választ nemigen fogsz kapni, amíg össze nem foglalod, miről is van szó.
Lehet szépen köríteni, nevezhetjük a krvát örömlánynak...attól még krva marad.
Én is próbáltam más szemszögből nézni a barátnőm hűtlenségét, minden létező módszert átvettem, számbavettem...nem ment, hogy ne megcsalásként tekintsek rá.
Aztán teltek a hónapok, és rájöttem, hogy a hűtlenség az igazából nem a hűtlen fél hibája, de még nem is a megcsalt fél hibája, ha okot kellene keresni azt szerintem gyermekkorban kell kajtatni. Rossz képet láttak gyermekkorban, nem megfelelő morált neveltek a gyerekbe, esetleg rossz neveltetést, érzelmeket nem kaptak stb.
Ezáltal nem alakulhatott ki a gyerekben egy olyan kép, ami a monogámia tiszteletét jelképezné neki, plusz ott van még a félelem, a gyengeség...rossz a kapcsolatom, másra vágyom, de mivel tisztelem a kapcsolatotot, tisztelem a monogámiát ezért előbb szakítok, és utána keresek mást.
Tehát ezek az alap emberi dolgok hiányoznak azoknál az embereknél akik hűtlenek. És én egyáltalán nem neheztelek rájuk, a barátnőmre sem.
Ha okolni kellene valakit, akkor azok a szülők szerintem.
Bár hozzákell tenni, hogy a világunk egyre jobban halad az exhibicionizmus felé, a szexualitás beivódott a hétköznapokba is, reklámok, média, stb, mind azt sugallja, hogy legyen neked jobb, szebb, nagyobb stb....
Én megkockaztatnám azt, hogy 200 év múlva eltűnik a monogámia, és inkább a hűtlenséget fogják felmagasztalni egy olyan szintre, mint most a homoszexualitást, vagy biszexualitást, régen ezek ördögtől valóak voltak, megbélyegezték őket, ma meg már teljesen elfogadott, szerintem a hűtlenség is így fog járni pár szász év múlva, nem negatív jelző lesz, hanem inkább pozitív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!