Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Mit tegyek, ha bűntudatom van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha bűntudatom van amikor o csalt meg?

Figyelt kérdés

4 eves kapcsolat amibol 2 even at tobbszor is megcsalt a parom.. ezt kb ketto honapja vallotta be.

A megcsalast amikor elmondta akkor is hazudott, mert ott azt mondta “csak” az elso 3 hónapban csalt, majd még egyetlen 1x ugy 1ev utan es vege volt. Ezzel meg ugy voltam jol van “csak” az elejen volt hutlen mar nem az… majd hetekkel kesobb bevallotta, hogy egyebkent egy eve csalt meg utoljara raadasul akkor amikor betegseg miatt egy napot korhazban fekudtem.

Ez volt az a dofes amit azota sem feledek… ez nem emberi tett…

Kozben ugye miutan elmondta, hogy megcsalt kb ketto hetig probalta helyrehozni a dolgokat, vitt programokra, majd hirtelen atvaltott egy olyan állapotba amivel lelkieg teljesen tönkretett.. folyton azt hajtotta mennyire rosszul van tolem es a kapcsoaltunktol..a teste jelez es nem birja az egeszet. Ez nekem sok volt, megcsalt es ahelyett hogy egyutt feldolgoztuk volna esetleg helyrehozzuk jott, hogy o van rosszul raadasul tolem..es ezt neztem hetekig ezt hallgattam hetekig, hogy milye faj miattam… ha elkuldtem volna azt mondta inkabb marad.. ereztem, hogy naponta szur a szivem, nem birom.. es ekkor kezdtem ugy donteni, hogy ebbol tenyleg ki kell lepnem es hagyni a dolgot. es mostanában tudatosult bennem, hogy akkor el kell hagynom a parom. Es olyan bűntudatom lett, hogy en elhagyom .. hogy tehetem ezt vele.. rosszul van..meg a sok minden amit meselt hogy szerinte szexfuggo volt stb stb sajnos nagyon empatikus vagyok es szornyetegnek erzem most magam… meg persze tudom, hogy muszaj ezt elengedni es borzasztoan faj megis :( akit megcsaltak hogyan lepett ki?

2023. ápr. 11. 15:51
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Erre én is kíváncsi lennék. Engem is megcsaltak és nincs erőm kilépni. Amúgy te férfi vagy nő vagy?
2023. ápr. 11. 15:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor, hogy nőttél fel? Mielőtt lépsz egyet, százszor gondold végig, hogy esik ez másoknak? Mit érez majd anyu, apu, nagymama, századik akárki? Csak önző ne légy ám? Ha valaki bántott, azonnal védtek téged, vagy felhívták a figyelmedet arra, lehet, hogy te sem vagy ártatlan a dologban?

Ezek csak kérdések, de általában ilyesmitől alakul úgy a személyiség, hogy még a legnagyobb sérelmek elszenvedése után sem mered önmagad menteni, szeretni, megvédeni.

2023. ápr. 11. 16:02
 3/9 A kérdező kommentje:
Ugy nottem fel, hogy apam aggrssziv volt es anyam mindent elturt es nekunk is el kellett, semmi szavunk nem vot, megfenyegetett ha ugy volt. Retteges volt az eletunk.
2023. ápr. 11. 16:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek, ne tedd ezt magaddal. Nem te hibáztál! Nincs okod bűntudatot érezni, neki kéne elsüllyednie a szégyentől. Ez egyfajta traumás kötődés. Hiába bánt, mindig eléri, hogy bűntudatod legyen, rohadt nehéz kilépni ebből. De muszáj, mert ez nem vezet sehova, csak rosszabb lesz. Nagyon komplex ez a téma, én azt ajánlom, hogy írj nekik:

[link]

Hívni is tudod őket, személyesen is tudsz találkozni, de van lehetőség anonim beszélgetésre. Nekem ők adták meg anno a löketet, hogy lépjek.

2023. ápr. 11. 16:32
 5/9 A kérdező kommentje:
Koszonom :(
2023. ápr. 11. 17:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Esetedben talán az tudna segíteni, hogy végiggondolod, szánnál-e a gyerekeidnek ugyanolyan sorsot, amiben te felnőttél. Mert ugyanaz vár rájuk, ha nem lépsz. Követed az anyai mintát, pedig át kellene írnod. Bántalmazó kapcsolatban élsz, ahogy abban is nőttél fel. Vannak egészen más férfiak, de inkább úgy mondanám, vannak férfiak, a "párod" ugyanis nem az. Olvass sokat, ha lesz pénzed, fordulj szakemberhez mielőtt új kapcsolatba kezdesz. Ezt pedig a lehetőségeidhez képest leghamarabb zárd le, egy szavát se vedd magadra. Az ő gondjaira keresse meg ő a megoldást. Nem te vagy a problémái okozója, saját maga gerjeszti őket. Rajtad csak levezeti. Amíg hagyod.
2023. ápr. 11. 17:06
 7/9 A kérdező kommentje:

6, igen ezaz egy ami kijozanot neha, hogy egyszer beugrott a kep elem, hogy hahoo a gyereked ezt fogja latni,hallani!! Ezt nem teheted vele, igy nem akarok gyereket!..ugyanolyan lesz neki mint nekem anyukam majd nezem miert van ezzel az emberrel..:(

Egyebkent jartam szakemberhez..sajnos nem igazan tudott ebben sehiteni.

2023. ápr. 11. 17:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Dobd ki a pitsába és ne foglalkozz vele.
2023. ápr. 11. 18:47
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én egyik napról a másikra megszűntettem mindent szó nélkül, el se tudott érni.

Ne, ne te érezd rosszul magad! Ezek gyenge jellemek, gerinc nélkül...

2023. ápr. 24. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!