Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Jogos és érthető az, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos és érthető az, ha ismerősei nagy részét törölte facebookon, mert megsértődött, hogy nem szóltak neki, hogy a párja összejött egy másik nővel is?

Figyelt kérdés

2023. jan. 8. 20:42
A kérdező szavazást indított:
Igen, mert ők így cinkosak voltak a megcsalóval.
Nem, mert semmi köze 3 ember kapcsolatához a többi ismerősnek. Nem kell beleszólniuk.
27 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Én max a legeslegközelebbi barátnőmnek / közeli családtagomnak szólnék ilyen esetben. Amúgy senkinek semmi köze más kapcsolatához, baromira nem tartoznak felelősséggel az ismerősök.
2023. jan. 8. 20:45
 2/10 anonim ***** válasza:
81%

Én bevallom, az első opcióra nyomtam. Nem voltam soha ilyen helyzetben se megcsaltként, se úgy hogy tudjak arról hogy egy barátnőmet/fiúbarátomat megcsalták, de szólnék. Mert én nem tudnám soha többé a barátomnak tekinteni azt a személyt aki részt vesz az én hülyének nézésemben és kussol.

Távolabbi ismerős az talán más lenne. De baráttól ez árulás.

2023. jan. 8. 21:16
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Most belegondoltam, hogy milyen lehet és akármilyem gyerekes is a letörölgetés, megértem, hogy azokkal az idmerőseivel már nem akar semmit kezdeni. Hülyére vette a palija és erről csomóan tudtak. Ha valaki nem akarta volna ezt személyesen közölni, mert tartott a reakciójától, akkor névtelenül is meg tehette volna.. szóval én megértem. Nyilván nem volt elég fontos a barátai számára.
2023. jan. 9. 07:07
 4/10 A kérdező kommentje:
3. És ha nem tudtak róla az ismerősei? Honnan tudta melyik tudott melyik nem? Ismerősként nem biztos hogy be kell avatkozni egy ilyen kapcsolatba. Mi van ha nyitott kapcsolat vagy ilyen jellegű??
2023. jan. 9. 08:36
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

Közeli személy esetén árulás kussolni, szimpla ismerősként nem kell erről senkit tájékoztatni.

3-as, én voltam már jó párszor olyan szituban, ahol gyanítottam, vagy konkrétan tudtam is, hogy valami ismerősömnek nem hűséges a párja, de azért, mert mondjuk ritkán itt-ott összefutunk, és felületesen dumálunk, mélységekben nem is ismerem a kapcsolatát, miért kéne beleszólnom, felvilágosítanom? Az ismerős és a barát nálam nem ugyanaz, vannak szintek, ki mennyire áll közel hozzám, mi mindent tudok róla. Ahogy a kérdező írta is, lehet akár nyitott kapcsolat, amit nem kötött a másik az orromra, lehet, hogy én még úgy tudom, együtt van az ismerősöm a szerelmével, közben meg már nincs, csomó olyan szitu, amiből még én jöhetek ki kellemetlenül. (Arról meg nem is beszélve, ha nem tényszerű a megcsalás, hanem mondjuk félreérthető csak a helyzet.) Közeli barát esetén viszont naprakész vagyok a magánéletéből.

2023. jan. 9. 11:21
 6/10 anonim ***** válasza:
64%
Még annyit fűznék hozzá, hogy anno a szüleim vonatkozásában volt olyan, hogy egy futó ismerős figyelmeztette apukámat, hogy anyukám megcsalja, látta, hogy nagyon ölelgetett az utcán egy szakállas férfit, meg úgy látta messziről, csókolóznak is. A szakállas férfi anyukám testvére volt, és csak megpuszilták egymást, szerencsére apukám csak jót nevetett az egészen, amikor anyukámmal megfejtették, mit láthatott az ismerős. Persze, a kérdező konkrét esetét nem ismerjük, de ilyen szólásokkal igenis nagyon be lehet kavarni.
2023. jan. 9. 11:37
 7/10 anonim ***** válasza:
58%
Abban az esetben érthető, ha viszonylag közeli barátságban / viszonyban vannak azzal, akiket törölt, ha tudja bizonyítani, hogy tudtak arról, hogy a párja megcsalja (azért néha történik olyan, hogy valaki kikotyog vmit, vagy lebukik, hogy tudatosan hazudott). Azt meg letojom, hogy a másik kapcsolat nyitott kapcsolat-e, ha az enyém nem az, és megcsalnak a nyitott kapcsolatossal. Azt meg én nem venném a szívemre, ha vki próbálna segíteni, és csak félreértett vmit... a jószándék vezérelte (pl. látja egy másik nővel a páromat, akiről nem tudja, hogy a rokona vagy az én rokonom).
2023. jan. 9. 12:05
 8/10 A kérdező kommentje:

7. És ha olyan félreértést generál, ami széttöri a szerelmedet, és utána már nem lesz semmi sem olyan mint volt? Az egész drámairodalom ilyennel van tele.

Egy laza társaságról beszélek, ahol havi találkozás volt és nem is mindig mindenkivel. Itt történt egyszer csak lekerült vagy 100 ismerős mert nem szóltak neki.

Nekem ez az eset egyébként csak azt példázza hogy milyen vak tud lenni az ember - megcsalás ritkán van előzmények nélkül, és utána milyen zsigeri düh vezérelheti másokra kenve a felelősséget.

2023. jan. 9. 15:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mi az, hogy "és ha nem tudtak róla az ismerősei?"?? Te magad írtad ki úgy a kérdést, hogy TUDTAK róla és nem szóltak!

5-ös: azért kéne közbeszólnod, hogy segíts egy embertársadon. Magyarországon azért a monogámia az elterjedt, tehát előbb feltételeznék én is megcsalást, mint nyitott kapcsolatot. Nem musáj arccal sz{lni, anonim módon is lehet. Az információval aztán azt kezd, amit akar.

2023. jan. 9. 16:24
 10/10 anonim ***** válasza:
86%

8: a drámairodalom mindig a szélsőségekről szólt, mint a tipikus valós hétköznapokról, mert az az olvasónak kevéssé izgalmas. Amúgy meg én speciel utánanéznék, ha hallanék egy ilyen sztorit, így kevés az esély arra, hogy olyan "félreértés" legyen, amiben a párom 100%-ig ártatlan és én jól elbánok vele, amiért mások "befeketítették".

Aki meg 100 ismerőst egy szóra töröl, olyat is, akiről nem lehet biztos, hogy tudta, az alapvetően hülye, azon meg miért csodálkozunk, hogy hülye módon hoz döntést bármiben...

2023. jan. 9. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!