Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Ki a hibás megcsaláskor, a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki a hibás megcsaláskor, a megcsalt, vagy a megcsaló?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor itt is felmerült már, hogy az illető azért csalt meg valakit, mert hiányzott neki valami, ergo a megcsaló sem nem volt megfelelő a feladatra.

Meg a múltkor söröztem, és a kocsmában a kocsmáros azt mondja az egyik vendégnek, hogy "kib@szták alólad az asszonyt", tehát a megcsalt felelősségét firtatta, ahelyett, hogy a megcsalt félnek adott volna igazat.

Hogy is van ez akkor?

2022. nov. 11. 19:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Számomra nem a megcsalás vagy másba való beleszeretés a probléma, hanem ha ezt az állapotot tartósan fenntartja valaki és ráadásul titokban. Nem ad lehetőséget arra a másiknak, hogy szabadon dönthessen arról, hogy mit kezd az életével ezekután.
2022. nov. 11. 20:40
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Olyan is van, ahol nem azért történik a megcsalás, mert valami gond lenne, hanem mert megrögzött megcsaló. Nem tud senki mellett megmaradni. Az viszont, ha valaki tudja, hogy egy ember ilyen, aki minden párját eddig megcsalta és úgy összejön, akkor ott már az ő "hibája" is. Tudja, hogy milyen, mégis ilyen emberrel kezd. Azt hiszi, hogy majd őt nem fogja, majd megváltoztatja.
2022. nov. 11. 20:54
 13/23 anonim ***** válasza:

#12 Na ide írtam a választ, erre most jött szembe pont egy ilyen kérdés....

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..

2022. nov. 11. 21:10
 14/23 anonim ***** válasza:
52%

Miért lenne hibás az az ember, akit megcsalnak? Semmi köze hozzá. Egy kapcsolatban vannak éles helyzetek amiket együtt kellene megoldani, de ha nem megy és az egyik fél úgy dönt hogy neki már nem jó, elég volt, akkor légyszi, had ne mondjam már azt, hogy de kis ügyes voltál amiért képes voltál belemártani másba. A hűség egy döntés, a megcsalás egy döntés. Esetleg aki megcsalja a másikat, lehetne gerince és mondhatná azt, hogy nem akarom folytatni veled, szeretnék mással lenni, így egyik fél se lenne hülyítve, teljesen átverve és megalázva porig. Nehéz lenne, egy nagy dolog, csak ugye könnyebb megúszni a megcsalást és hitegetni a másikat. Korrektséget, bizalmat miért akar pont az az ember, aki képes volt félre menni? Pont az egész nyitja, hogy ha én tisztelem, nézem valamibe a párom, saját magam, képviselek valamit, érhetőbben, ha én a kapcsolatomon igazán javítani akarok akkor nem félszívvel vagyok ott, hanem azon igyekszem hogy a kapcsolatom hozzam rendbe és nem megyek félre, és amennyiben a másik fél sincs ott teljes szívvel csak félig, akkor el kéne egymást engedni előbb, nem hazudozni és semmibe venni a másik érzéseit.

Kedvenc jelenetem, amikor egy pár egyik tagja nagyon zajosan korrekt és marha nagy kijelentései vannak hogy hogyan kell nem félre menni, és pont az megy félre.

2022. nov. 11. 21:37
 15/23 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem mind a ketten hibásak már önmagában a kapcsolat megromlásáért is. Ha valaki szeret valakit, a megcsalás többnyire nem a "pillanat hevében" történik. Odáig el kell jutni egy mondhatni hosszú úton. Valami elromlott, valami nem jó, valami gond van, amit meg kellene beszélni. Ha valakinek fontos a másik fél és a vele közös élete, akkor valamilyen formában biztos, hogy próbálja a másik értésére adni, azt ami nem jó. Igaz ki így, ki úgy. Kérdés, hogy ezt a másik fél hogyan reagálja le. Valljuk be önmagunk "hibáival" nem mindenki szeret szembesülni, vagy nem tud, vagy nem akar, mert neki pl. minden "tök jó", esetleg kényelmes úgy, ahogy van. Vagy csak szimplán kifogásokat keres....Szerintem többnyire ez a megcsalt fél hibája. Nem figyel a másikra eléggé, nem veszi komolyan és későn veszi észre a "jeleket".
2022. nov. 11. 21:57
 16/23 anonim ***** válasza:
86%

A megcsalás a megcsaló hibája. Ha valami nem oké a kapcsolatban, akkor a félrekufirc nem fogja megoldani.

Sosem értettem ezeket a "volt okom rà" magyarázatokat.Aki félre akár lépni,az mindig fog rá okot keresni, akkor is ha nincs.

2022. nov. 12. 06:43
 17/23 anonim ***** válasza:
73%

Mindkettőé, csak más értelemben.

N

2022. nov. 12. 08:21
 18/23 anonim ***** válasza:
A megcsaló fél a hibás mindig. Nem értem, hogy a kapcsolat megromlásásért miért lenne a megcsalt fél a hibás? Hiszen egy kapcsolat 2 emberen áll.
2022. nov. 12. 14:11
 19/23 anonim ***** válasza:
A megCSALÓ.
2022. nov. 13. 17:15
 20/23 anonim ***** válasza:
20%

Hatalmas hiba, ha valaki nem néz magába, hogy őt miért csalták meg.

Nem adok semmiféle erkölcsi felmentést a megcsalónak, hisz ő volt hűtlen, ő szegte meg a ki(nem)mondott esküjét. De aki fejlődni akar, vagy az újabb kudarcot elkerülni, az nem dughatja homokba a fejét!

2022. nov. 15. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!