Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a fenét csináljak?
Nagyon röviden a történet:
4 éves párkapcsolatban élek jelenleg, semmi okom panaszkodni, azt leszámítva, hogy a szexuális életünk leredukálódott heti egyre. De ezt már másfél éve tűröm. Illetve tűrtem... Megcsaltam az élettársamat. Egy éve viszonyom van egy nagyon vonzó, és édes nővel. Tudtommal szerelmes belém, nekem sem közömbös. Az asszonnyal a legnagyobb gondom, hogy a megcsalás előtt is borzasztóan féltékeny volt. Kikapkodta a kezemből a telefont, olvasgatta a mail-jeimet. Pontban haza kellett mennem mindig. Tisztára mintha az édesanyám lett volna. Lehetséges, hogy emiatt hibáztam ekkorát.
Nem tudom mit tegyek! A párkapcsolatom biztonságot nyújt, a szeretőm mellett meg úgy érzem élek.
A szüleink, rokonaink folyamatosan nyaggatnak minket a gyerek témával, a házassàggal. Viszont én bizonytalan vagyok. A szeretőm már szeretné, hogy felvállaljam. De félek, hogy összetöröm az idillt. Nagy nyomás van rajtam... Beletudnék szeretni a lányba, de gyáva vagyok lerombolni az eddigi életemet.
Másik komoly gond: Nagyon szeretnék egy gyermeket! Eddig is szerettem volna. De az élettársam 40 éves koráig hallani sem akar róla! Úgy érzem belebolondulok az életembe!
Mit tegyek?
Köszönöm a válaszokat!
Kedves 10-es válaszoló! Inkább nem kommentálom a válaszodat. Egyértelműen provokáció. Egyik nőt sem ismered. (Alacsony intelligenciára vall, előítéletesnek lenni.)
Szerintem csak arra célzott, hogy azzal hogy nem cselekszel, hanem hagyod magad sodródni, ez lesz a gyümölcse.
És ha más nem, legalább ez sarkalljon arra hogy te lépj, és ne csak ( bocsánat a szóhasználatért) töketlenkedj, várva, hogy mások megoldják azt a helyzetet, aminek te vagy a középpontja, a fő cselekvője.
Számomra egy elég értelmes, logikusan gondolkodó férfinak tűnsz, a problémád tényleg nehéz, mert nagyon sok lehetőséget kell figyelembe venni.
"Beletudnék szeretni a lányba, de gyáva vagyok lerombolni az eddigi életemet."
Mi az, amit fel tudnál szerinted építeni ezzel a nővel? Lehet hogy több lenne, mint amit az élettársaddal építettél fel?
Mi lesz, ha kiderül, hogy megcsaltad? Nem lehet, hogy szakítana egyébként is, és a kapcsolatotok már elveszett elméletben?
Mennyire szereted a párodat, a szexben mennyire lesz képes megváltozni? Mennyire fontos számodra az együttlét egy nővel? Mennyire fontos számodra a gyermek a jövőben? Mérlegelj minden fontos dolgot. Ha a szerető meg tudja adni azt, amire vágysz, a párodnál pedig már tudod, hogy nem fogja tudni nyújtani, akkor lépj.
Az, hogy a családjaitok összenőttek élettársaddal, nem releváns. A boldogságotokat nem ez fogja nyújtani, hanem az, hogy milyen a kapcsolatotok egymással.
Az eddigi életed mennyire van nagyra felépítve? Lehet a másik nő potenciálja, amit nyújt, nagyobb lehet, mint amit te felépítettél, és az élettársaddal már nem tudod építeni sokkal nagyobbra.
Azért motivállak inkább a szeretőre, mert a szövegedből az jött le, inkább őt akarod. Többet említetted a negatívat a párodban, és hogy igazából félelem miatt nem lépsz, de a vágyat azt mondja, lépj.
"4 éves párkapcsolatban élek jelenleg, semmi okom panaszkodni, azt leszámítva, hogy a szexuális életünk leredukálódott heti egyre"
Semmi okod panaszkodni? Ez mit jelent? Okés a kapcsolat, elmegy, vagy nagyon jó?
A helyedben a megcsalástól függetlenül is szakítanék!
A élettársad még a szerelem hajnalán sem akar szexelni veled, ráadásul 10 év múlva 40 fölött akar gyereket, magyarán soha.. 10 év múlva odáig juttok, hogy ha nagyon kuncsorogsz 1/2 évente lehet valami, amiből a vágyott gyerek nem jön össze, micsoda véletlen. Milyen idill az, ahol egy őrmester parancsai szerint kell élned? Minél később lépsz ki ebből, annál több időt vesztegetsz el, anyádék meg megnyugszanak, ha elmondod, hogy nem akart gyereket, a szüleinek magyarázkodjon ő.
"Beletudnék szeretni a lányba"
Akkor már rég beleszerettél volna. Te csak magadat szereted és ez nem fog változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!