Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire megbocsájtható egy megcsalás? Vannak szintjei? Van, amit megbocsájtanál, van, amit már nem?
Érdekelődnék csak, hogy kinél mennyire tolerálható dolog a megcsalás.
Szóval menthető még egy kapcsolat megcsalás esetén, vagy ha megtörténik, akkor jobb szétmenni? Nálam a megcsalás egy nehezen tolerálható dolog, mert valami kibillent köztünk, nincs már meg a stabil alap, a hullámhossz, az elköteleződés. Nem tudom mit tennék, ha megcsalna a párom. Lehet azonnal albérletet keresnék, de lehet nem.
Én úgy vagyok vele, ha van egy tartós párkapcsolati probléma, amire nem jön megoldás, vagy nem változtatunk, és az újra és újra konfliktust szül, akkor lehet jobb szétmenni, mintsem félrejárni.
Nyilván a megcsaláshoz vezet egy út, valahol mind a két fél tesz azért, hogy megtörténjen, ki kevesebbet, ki többet, de nem tudom, hogy miért jobb megcsalni a párunkat, mintsem azt mondani, hogy figyelj, nem jutunk előrébb, szerintem menjünk szét.
Igen ezt értem, valamelyest velem is ez történt, de azt talán be is látod, hogy ez nem törvényszerű. Figyelj. Nehéz helyzet, nem mindenkinek jogos amit teszt. Viszont egyfelől én nem vagyok hajlandó sérelmekre alapozva élni, és azért viselkedni "rossz ember" módjára és megvetni másokat, mert engem valaki átvert. Ahogy mondtam, mindenkit a saját tettei minősítenek.
Én nem ismerem a te történeted, nem fogok tudni választ adni neked, erre amúgy sincs jó válasz. Vagy még rosszabb lesz, vagy jobb lesz, ez senki nem tudja 100%-ra megjósolni. Én csak azt tudom és ezt nekem is be kellett látnom, hogy a másik félnek is van egy nézőpontja, és néha korántsem vagyunk szentek mi sem abból a szemszögből.
Röviden:
Általában mindig könnyebb csak "félrek**úrni" mintsem elmondani a problémákat.
Ha rossz a kapcsolat akkor szakítson mielőtt félrek**úr.
És ahogy 1-es is írta, nincsenek szintek.
Utána a bizalom Nulla.
Én mire eljutottam oda, hogy félrelépjek, akkor már sajnos azt éreztem, hogy most már nem érzem jól magam ebben a kapcsolatban, nem sikerült megoldani a problémákat és most már nem is akarom. A párom iránt érzett szerelem elmúlt, és a harag közben erősebb lett, amiért nem tudtuk egyértelműen kommunikálni ezeket a dolgokat egymás felé és együtt megoldást találni. Ezek után én már nem akartam semmit tőle egyáltalán, míg ő igen, bár arról nem tudott, hogy megcsaltam.
Ha viszont van még esély az alapprobléma megoldására, ami ezt a helyzetet kiváltotta, és mindkét fél hajlandó tanulni a hibájából, nyitott erre, és tesz is érte, akkor van esély arra, hogy helyreállítsák a dolgokat, akármi történt, bár mondjuk én azon nehezebben tudnám túltenni magam azon, hogy a párom évekig szerelmes volt valakibe, akivel csináltak is mindent, mint ha csak érzelemmentes alkalmi helyzetekbe keveredett bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!