Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyós probléma?
Bár nem vagyok házas, csak kapcsolat elején, de zért ebbe a kategóriába írok, mert inkább a felnőtt korosztály véleménye érdekel, akiknek feltehetően van már hasonló tapasztalatuk.. Szóval a story
Jelenlegi párommal évek óta ismerjük egymást, korábban is próbálkozott már de mivel kapcsolatban voltam szinte nem is vettem tudomást róla. Viszont az elmúlt félévben(már szingli voltam) sokat beszélgettünk...bár ekkor már egy ideje ő volt kapcsolatban, emiatt szintén nem vettem komolyan a bókjait stb. Viszont néha panaszkodott, hogy nem működik a kapcsolata és készül kilépni. Végül meg is tette, így elkezdtünk komolyabban találkozgatni. Még nagyon az elején vagyunk, de kitaláltunk egy 3 napos programot, amihez utaznunk is kell néhány száz km-t.
És itt jön a probléma. Amikor elmesélte az anyukájának, hogy mit tervez, az tejlesen kiakadt és a fejéhez vágta, hogy minek költi a pénzt... Azt nem mondta ki, hogy rám, de rákérdeztem, hogy ha az exével menne arra mit mondott volna anyuka?! Azt mondta, hogy annak még örült is volna és azt szeretné, hogy kibéküljenek.
Lányeg a lényeg, hogy enyhén szólva nem csíp engem az anyós jelölt. :P Bár még személyesen nem ismerjük egymást...
Kérdés: Mit tegyek? Arra is gondoltam, hogy lefújom a kirándulást, nem hiányzik nekem a feszkó. Bár a másik felem azt mondja,hogy szarjam le és csináljam ami jól esik. Viszont tényleg nem szeretnék feszültséget, meg, h utáljon.
Haszonló tapasztalatom nincs, egy kapcsolatom volt csak ezelőtt és ott nem volt anyósjelölt.
Köszi aki válaszol! :)
Még nem is találkoztatok, ne görcsölj ezen. Menj el a programra, érezd jól magad.
Kedves anyukára ráérsz akkor jó hatást tenni, ha majd elér olyan szintre a kapcsolat, hogy bemutatásra kerüljön sor.
Ebben az esetben nem téged utál, akárki lehetnél, nyilván csak szerette az előző lányt. Egy hosszú távú kapcsolatban logikusan a családra is kihat a szakítás. Ebben nincs semmi rosszindulat szerintem. :)
Menny el.
Anyóspajti engem sem kedvelt (sőt!), míg nem találkoztunk. Bár most is vannak néha nézeteltéréseink, de alapjáraton okés a kapcsolatunk.
Szóval nem jelent ez még semmit.
Kedves Kérdező!
Hát ez az... miért is kedvelne téged?
Anyósjelölt - úgy tűnik - kedvelte az exet. És nincs ínyére, hogy fia eldobta azt a nőt, akit Ő úgy egyébként (eszerint) kedvelt. De... köze nincs ahhoz, hogy a fia kinek vesz virágot, kinek pedig koszorút... és köze nincs ahhoz, hogy kivel utazik, hova és miért. Miért is nincs köze?
Mert Anyának a gyermeke NEM a TULAJDONA!
Javaslatot tehet, mert rokon. Oké.
Tanácsot is adhat, ha kérnek tőle, mert rokon. Oké.
De ragaszkodnia ahhoz, ami/aki tőle oly távol áll (ex), mint Makó Jeruzsálemtől... az nem ildomos. (Bár sokan teszik, igaz)
Az emberek egyik legfőbb gyengéje: ragaszkodás ahhoz, ami/aki nem is az övé.
Viszont épp Anyukák (és Apukák) azok, akik ezt szokták tenni gyermekeikkel. Mert ugye hozzájuk is ragaszkodnak. És sokszor bizony foggal-körömmel. De, ez már sokszor beteges ragaszkodás. Miért is? Mert azt hiszik, hogy a tulajdonuk. (Mert hogy belőlük jött létre, született.) És amit az ember tulajdonának tekint, érez... ahhoz szokott is ragaszkodni. Ez már szinte hagyomány. De nem csak nálunk, hanem az európai kultúrában, szinte mindenütt. Ragaszkodunk értékeinkhez, értéktárgyainkhoz, pénzünkhöz, állásunkhoz, jó sorsunkhoz... stb. Ugye.
Az Anyuka is épp ilyen ragaszkodást mutat a fia exéhez... mert már kezdte megszokni és megszeretni. Akárcsak saját életét az ember. Ez a kötődés így mutatkozik meg előtted, előttünk.
De Te azt mondod: rákérdeztél... azt hogyan tetted, ha egyszer személyesen nem ismer?
Ha viszont nem ismer, akkor hogyan is utálhatna, vagy szerethetne? Valóban igaz, nem rólad szól ez az egész. Nem személyes. Bárki lenne a helyedben, Ő akkor is így érezne. Viszont az való igaz, hogy ha a Mama nem tud záros határidőn belül zöld-ágra vergődni kedves fiával, ami az exe elvesztésének megsiratását és elengedését jelentené... úgy rád fog zúdulni minden negatív érzelme, haragja, mert Téged tart majd felelősnek a korábban fiával történt eseményekért. Ezt a legkönnyebb: a másikra fogni mindent, ami kellemetlen... és lehet... Te leszel a fekete bárány. Egy darabig. Erre számíthatsz...
De ez NEM a TE PROBLÉMÁD, s nem neked megoldanod. Hanem a párodnak kell rendeznie anyjával. A te dolgod az, hogy ebben támogasd, amennyire csak lehet.
Igenis tedd azt, amit Te és Párod jónak lát. Ha a párod már eltemette az exét, akkor minden oké. Ha édesanyja még nem, háááááát... sorry, de ti arról nem tehettek. Ezért mondom azt én is, hogy nem a te problémád.
Érezd jól magad pároddal. Érezzétek jól egymást!
Az ERŐ legyen Veletek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!