Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan házasság, ahol a felek inkább csak barátként tekintenek egymásra?
15, Senki nem arra gondolt, hogy 20 éve ugyanolyan szerelmes, mint az első nap.
Viszont az se az igazi, amit kérdező felvázolt, hogy soha nem éreztek egymás iránt többet barátságnál. Első nap se.
15 év alatt még ha tök normálisan is él egy házaspár, keletkezik annyi súrlódás hogy simán lekoptatja azokat a nagy érzelmi csúcsokat. Nehogy már mindenben azonosan gondolkodjanak, mindig úgy a jó ahogyan a másik akarja, vagyis mindig úgy jó minden nekem is. Kisebb, apró tüskék megjelennek, és azok ugyanolyan apró kis sebeket ejtenek. Szerelem? 20 év után? Na hagyjuk már a meséket! A külső még ha teszik is, megszokottá válik. A tulajdonságok ugyanúgy. Aki képes 20 év után is szerelemben lenni a párjával, az inkább egyfajta pszichés betegség, mintsem egyfajta felmagasztalt "nekem bizony összejött" hozzáállás.
Mint mondtam, nem egy jó és békés hosszú kapcsolatról beszélek, hanem egy a szerelemtől és a szextől izzó pár évtizedes házasságról. Léteznek albínó élőlények is, de azok is genetikai mutációk. Hát ez az örök szerelem is olyan, és most nem kell beleképzelni negatív dolgokat.
Esetleg vannak olyan emberek, akik tudtukon kívül annyira erős önértékelési problémákkal küzdenek, hogy amikor megházasodnak, tudat alatt arra programozzák magukat, hogy a túlélésért nekik bizony folyamatosan szerelmesnek kell lenniük, sőt, ezzel tartoznak a másik ember felé.
Én azért egy komoly gondolkodású és érzelem gazdag embernek tartom magam, voltam is szerelmes nem is kicsit, de ez kb. 3 év után már átformálódott egy szeretetteljes ragaszkodásba. Ami előtte volt izgalom, szépen megszűnt.
A házasság általában a legszorosabb kapcsolat férfi és nő között.
Ebbe a kapcsolatba bele kell, hogy férjen a barátság teljes egésze és a szerelem.
Az, ha megszokottá válik egy kapcsolat az nem azt jelenti, hogy lebutul vagy tönkre megy vagy érdektelenné válik.
Nem szabad minden nap katarzist okoznia.
Vannak melósabb és másra koncentrálósabb időszakok is ami érzelmileg nem az ünnepi tűzijáték érzést kelti az emberben.
Viszont ekkor mélyül, és próbák alatt a minden napok terheit hordozva edz és erősít.
Szóval amikor nincs a térdremegtetős minden napi találkozás izgalma, attól még nem romlik, hanem működik.
Az érzelmeket meg majd fel lehet fokozni kellő pillanatban, csak okos hozzá állás kell.
A legtobb hazassag olyan. A szerelem tobbnyire atvalt szeretette egy ido utan. A szerelembol is marad egy kicsi de a dominans a szeretet lessz.
Persze ha nem tudod elviselni a masik kis bogarait akkor nehez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!