Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet úgy lezárni egy házasságot, hogy a gyerek a legkevésbé sérüljön?
A gyerek lakhelye ne változzon, a szobája, élettere marad. A lakásban azzal van, akivel együtt van.
Mindenképp sérül. Miért kell válni?
A mi házasságunk is kihűlt, elváltam. Előtte leültünk, elmagyaráztam neki miért döntöttem így, és mondtam, hogy mindkettőnknek arra kell most koncentrálnia, hogy a gyerek a legkevésbé sérüljön. Így is lett.
Megmaradt a baráti viszony, nem hánytorgatunk fel egymásnak sérelmeket, nem teszünk keresztbe egymásnak, felnőtt módjára oldjuk meg a dolgot. Ő jobb apa lett mióta elváltunk, mert előtte elhanyagolta a gyereket, most tudja, hogy ez az esélye arra, hogy foglalkozzon vele, így megbecsüli a vele töltött időt. (Mondjuk senki nem lép ki a bőréből, de magához képest tényleg javult)
Én is jobban érzem magam, elengedtem minden sérelmet, nem vagyok féltékeny, hisz mindketten azt csinálunk amit akarunk. Jól érzem magam, nem vagyok olyan feszült. Érdekes, hogy a szex hiány egy kapcsolatban sokkal rosszabb, mint amikor én választom az egyedüllétet. A lányom is érzi, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok. Mivel most nincs kapcsolata egyikünknek sem, együtt megyünk nyaralni, tavaly is együtt voltunk. Barátilag.
Ha érzelmileg sikerül mindent lezárni a két szülőnek egymással, ha sikerül elengedni egymást, akkor nagyon jól működhet a gyereknevelés a válás ellenére is. Nálunk legalábbis így van.
Nincsenek csatáink, partnerek vagyunk minden olyan kérdésben, ami a gyerekeinket érinti, az az érdekünk, hogy nekik a lehető legjobb legyen, ezért ugyanúgy, mint mikor együtt éltünk, gondoskodunk róluk. Voltunk már mi is közös programokon együtt a válás óta, voltunk együtt ruhát venni a gyerekeknek, és tök jó, hogy van kivel összeszervezni, hogy ki vigyázzon rájuk, ha mondjuk valamelyikünknek felnőtt programja adódik a hétvégére.
Nekem is van párom, az exem is szeretne valakit. A gyerekek meg azt látják, hogy apa-anya együttműködik, annak ellenére, hogy ők már nem egy pár. Szerintem ez sokkal egészségesebb, mint élni egy semmilyen házasságban, és azt hazudni mindenkinek, hogy minden rendben van.
Sehogy, mindenképpen sérülni fog.
Én átéltem, tudom.
Elválni!
Úgy is sérül ha szar kapcsolati mintát lát otthon, tehát hogy csak éltek egymás mellett és nem szeretitek egymást.
A párod nem szeret. Csak nem akarja elveszíteni a fix puncit.
Lépj le mielőbb.
Gyerekkek szépen meg kell beszélni mindent. Türelmesen, elmagyarázni neki, meg fogja érteni. Ha az apja nem bunkó és továbbiakban is érdekelni fogja a gyereke, látogatja, akkor annyira nem lesz rossz a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!