Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Páromat eljegyeztem, kapott eljegyzési gyűrűt, amit visel. Nemrég meglett a karikagyűrű is. Viselheti -e a pár a karikagyűrűt (is) az esküvő előtt? Főleg a férfi?
nem tudom, mi az az eljegyzési gyűrű.
jegygyűrűm van, amit eljegyzéstől hordok.
42/F
Számomra az a "normális", hogy a pár mindkét tagja hordja a jegygyűrűt, tehát a párban vett karikagyűrűt az eljegyzéstől kezdődően. A kövesgyűrű csak egy ajándék.
Egyébként eljegyzéstől esküvőig bal kézen szokták, házasságkötés után meg jobb kézen.
Ahogy írták, az amerikai jeggyűrű (köves, szoliter) gyűrű megjelenése előtt itthon és a legtöbb Európai országban is az volt a fő elfogadott, hogy karikagyűrű egyik kézen mindkét félnek esküvő előtt, majd esküvő után átkerül a másik kézre (ez itthon bal majd esküvő után jobb, de sok országban fordítva, na meg, mindenki úgy hordja ahogy akarja :)).
Én pl. amikor párom elkezdett célozgatni, kértem, ne adjon eljegyzési gyűrűt, mert nem hiszem hogy hordani fogom, és fölösleges kiadás. Megkérte a kezem, pár nap múlva vettünk gyűrűt (nem aranyat, titániumot, készen, szakosodott boltban), azóta hordjuk.
Úgy csináljátok ahogy Nektek tetszik, se a gyűrű nem "értéktelenedik el", se hülyének nem néznek... aki meg mégis, hát, annak nincs jobb dolga. :)
köszönöm mindenkinek...több embert kérdeztem személyesen is, az volt a vélekedés, mint itt.
Páran elzárkóztak - alapból én is- attól, hogy hordják esküvő előtt (férfi tagok főleg, bár a hölgyek is, max azt hordták, amit eljegyzésként kaptak - ha kaptak)
- Másik oldal, ami itt is megjelent ugyancsak, hogy ha nem kaptak eljegyzési gyűrűt, akkor azt hordta a férfi és a női tag is, házasság előtt is, amit együtt kinéztek
Volt olyan ismerősöm is, aki mondta, hogy hát romániában az a módi, hogy ott a szülőkhöz kell menni megkérni (lehet nem 100%), és már ott elkezdik hordani, mind a két fél, hogy érezzék a súlyát a döntésüknek :D viccet félretéve, megoszlik a dolog, én is úgy voltam vele, hogy ez fura, miért hordanám házasságkötés előtt,de pl a gyűrűs is mondta, hogy hordjuk nyugodtan, szokjunk hozzá, meg így a méretet is kiderül, hogy kell -e állítani, vagy sem.
tehát megoszlanak a vélemények :)
Amerikai filmeken felnőtt korosztály más tart normálisnak, mint a régi hagyományok.
Szerintem mindenki csinálja azt, ami neki tetszik, de nem szabad szisztematikusan elutasítani mások hagyományait.
Mi a családi szokásnak és régi hagyományoknak megfelelően karikagyűrűt megvettük együtt leánykérés után és azt hordtuk esküvő előtt is és után is. Nincs köves gyűrűm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!