Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy védhetjük ki a buktatókat, ha a feleség nem dolgozik?
A férjem vállalkozni kezdett, úgy néz ki, hogy beindult. A legkisebb gyerek 1,5 éves, a középső 10, a legnagyobb 14. Én 36 éves vagyok, 20 éves koromtól dolgozok.
A férjem azt szeretné, hogy a gyed után ne menjek vissza dolgozni, maradjak itthon a gyerekekkel.
Egyrészt jó is lenne, másrészt túl sok a buktatója.
Teljesen kiszolgáltatott helyzetben lennék, amit ugye mindketten vállalunk.
De nem kapnék később nyugdíjat. Magánnyugdíj pénztári tagságom van, a cégnél kötelező, de erre csak kemény havi 2500 ment eddig.
Ahhoz ragaszkodtam, hogy kössünk életbiztosítást. Ha lejár, akkor kapunk egy nagyobb összeget, ha vele valami történik, akkor is segítség.
Nem szeretnék örökké itthon maradni, csak amíg úgy érezzük, hogy szükséges. De ha újra munkába akarok állni, hatalmas hátrány, hogy 5-6 évet estem ki. Lehet, hogy évekig nem találok normális munkát.
Gondoltam arra, hogy itthon csinálok én is valamit. Ilyenre gondoltam, hogy kecske tartás (hely van bőven, hatalmas a telek), és tejet és sajtot bármennyit el lehet adni. De a férjem azt nem szeretné, mert sehová se lehet kimozdulni, reggel-este ott kell lenni az állatoknál, több napos nyaralás ki van zárva.
Gondolkodtam azon, hogy szempillát építek meg körmózök, de az akkor éri meg, ha nem csak 1-2 vendég van naponta.
Most leginkább arra hajlok, hogy 4-6 órában lenne a legjobb dolgozni. De akkor ugyanúgy ott a probléma, ami miatt azt akarja, hogy itthon maradjak: a nagyok vinnék a kicsit bölcsibe és később oviba, vagy fizetett segítség kell, és ha gyakran beteg, akkor vagy kirúgnak, vagy nem.
A vállalkozásában segíteni minimálisan tudok, nincs hozzá se szakértelmem, se érzékem, minden mást a könyvelő intéz. Nagy ritkán csinálok nekik egy-egy hirdetést, kezelem az e-mailt, és ennyi. Így meg haszontalannak érzem magam.
Napok óta ezen megy a vita, hogy mennék vissza dolgozni, de anyagilag nem indokolt, és egyedül nekem lenne jó.
Bölcsit hagyd ki, maradj még otthon. Még jár a gyes. Mire oviba kerül a gyerek, addira tudsz olyan munkát keresni, ami 8-tól van. Így otthon is maradsz, meg nem is esel ki a munkaerőpiacról.
Másik verzió a főállású anyaság, erről sokat nem tudok, hogy működik, de három gyerek mellett már lehet, amíg a legkisebb 10 nem lesz (bár a nagy hamarabb lesz 18, lehet csak addig). Ezzel tovább maradsz otthon, de jár érte valamennyi jövedelem, arra jó, hogy vonják belőle a járulékokat, tb/nyugdíj, tehát nem állsz a nullán. Annyi idő alatt pedig van időd tanfolyamra, vállakozásra, ha szeretnéd.
Mekkora eletcel hb sorozatnezo anya ??
Nevetseges
Munka mellett megoldhato minden haztartas anno 2018 nem egesznapos melo
Fozes 20 perc egeszsegrs zoldseges fott etel
Haztartas 20 perc amig vacsora fo kiporszivznak a kamaszok
Kipucoljak a wc en bepakolom a mosogatogepet
Csak lusta nok ulnek otthon gyerek moge bujva
Ez az #22!
Maradj otthon nyugodtan. Innen meg ne várj igazi választ, az itteni nők többsége, már nagyon megkeseredett, és femináci is. Náluk a család nem érték, csak magukkal törődnek, de magukkal is rosszul.
Nekem biztos nem kellene konyorognom a felesegemnek hogy ne dolgozzon :D
Sok vallalkozo bejelenti a feleseget a vallakozasban es igy te is adoznal, lenne nyugdijad.
Nem irtad hogy milyen vallakozasrol van szo mert pl ha asztalos akkor sokmindent nem tudnal csinalni a muhelyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!