Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogy védhetjük ki a buktatókat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy védhetjük ki a buktatókat, ha a feleség nem dolgozik?

Figyelt kérdés

A férjem vállalkozni kezdett, úgy néz ki, hogy beindult. A legkisebb gyerek 1,5 éves, a középső 10, a legnagyobb 14. Én 36 éves vagyok, 20 éves koromtól dolgozok.

A férjem azt szeretné, hogy a gyed után ne menjek vissza dolgozni, maradjak itthon a gyerekekkel.

Egyrészt jó is lenne, másrészt túl sok a buktatója.

Teljesen kiszolgáltatott helyzetben lennék, amit ugye mindketten vállalunk.

De nem kapnék később nyugdíjat. Magánnyugdíj pénztári tagságom van, a cégnél kötelező, de erre csak kemény havi 2500 ment eddig.

Ahhoz ragaszkodtam, hogy kössünk életbiztosítást. Ha lejár, akkor kapunk egy nagyobb összeget, ha vele valami történik, akkor is segítség.

Nem szeretnék örökké itthon maradni, csak amíg úgy érezzük, hogy szükséges. De ha újra munkába akarok állni, hatalmas hátrány, hogy 5-6 évet estem ki. Lehet, hogy évekig nem találok normális munkát.

Gondoltam arra, hogy itthon csinálok én is valamit. Ilyenre gondoltam, hogy kecske tartás (hely van bőven, hatalmas a telek), és tejet és sajtot bármennyit el lehet adni. De a férjem azt nem szeretné, mert sehová se lehet kimozdulni, reggel-este ott kell lenni az állatoknál, több napos nyaralás ki van zárva.

Gondolkodtam azon, hogy szempillát építek meg körmózök, de az akkor éri meg, ha nem csak 1-2 vendég van naponta.

Most leginkább arra hajlok, hogy 4-6 órában lenne a legjobb dolgozni. De akkor ugyanúgy ott a probléma, ami miatt azt akarja, hogy itthon maradjak: a nagyok vinnék a kicsit bölcsibe és később oviba, vagy fizetett segítség kell, és ha gyakran beteg, akkor vagy kirúgnak, vagy nem.

A vállalkozásában segíteni minimálisan tudok, nincs hozzá se szakértelmem, se érzékem, minden mást a könyvelő intéz. Nagy ritkán csinálok nekik egy-egy hirdetést, kezelem az e-mailt, és ennyi. Így meg haszontalannak érzem magam.

Napok óta ezen megy a vita, hogy mennék vissza dolgozni, de anyagilag nem indokolt, és egyedül nekem lenne jó.

#családfenntartó #klasszikus szerepek #hosszú távú tervek
2018. nov. 1. 07:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó, ja maradjon otthon kegyelemkenyéren, aztán ha valamiért szétmennek mit csinál, évek óta munkatapasztalat nélkül. Tegyük fel 40-45 évesen egyedül marad, hova megy dolgozni? Sosem választanék önként egy kiszolgáltatott helyzetet.
2018. nov. 1. 08:27
 12/27 anonim ***** válasza:
36%
Amilyen munkaerőhiány van manapság, csak az nem dolgozik, aki nem akar. Még 40-45 évesen, nulla munkatapasztalattal is simán találhat munkát.
2018. nov. 1. 08:46
 13/27 anonim ***** válasza:
76%

"...minden mást a könyvelő intéz."

Te is elvégezhetnéd esetleg a mérlegképes könyvelői tanfolyamot. Bár nem könnyű. Azzal már hasznos lehetnél a cégnél is, és máshol is találnál munkát bármikor.

2018. nov. 1. 09:17
 14/27 anonim ***** válasza:
47%
Ha ilyen lehetőségem adódnak én biztos otthon maradnék. De tudod, hogy milyen stabil a kapcsolatod a férjeddel! Én biztos nem úgy élném meg, hogy kegyelemkenyéren élek...
2018. nov. 1. 09:31
 15/27 anonim ***** válasza:
64%

Nod. A minimum az, hogy a ferjed fizeti neked a nyugdijjarulekot, es nem a minimalber alapjan, hanem az alapjan, amit 8 oraban keresnel.

Mondjuk en igy sem mennek bele, mert szeretem a munkam.

A masik, a ferjed jelentsen be a vallslkozasaba olyan fizetessel, amid egyebkent lenne.

Harmadik opcio a fizetett segitseg. En ezt valasztanam.

A ferjed csak otthon akar tartani, hogy ne legyen karriered es tole fuggj. Ez onzo dolog.

2018. nov. 1. 09:31
 16/27 A kérdező kommentje:

Azt hittem érthetően fogalmaztam, de ezek szerint nem.

5.30-kor indulnék dolgozni. Az ovi 6.30-kor nyit. Én semmi esetre sem tudom vinni, csak időgéppel. Vagy viszi a legnagyobb gyerek (14-15 evésen ez szerintem még túl nagy falat,) vagy segítséget keresek, vagy új munkahelyet. Ez nem kifogás, ez egyszerűen tény. De azért köszi...

Ahol élünk, ott munka egyrészt van bőven, mert egyik gyárat nyitják a másik után. De ebből következik az is, hogy leginkább 3 szak, 4 szak, 12óras folyamatos.

Irodai munka inkább csak rokonoknak, haveroknak, és 20 éves csinibabáknak. Ahova elég a nyelv és az érettségi, oda felvesznek diákmunkára egy fősulist. 10 évig küzdöttem az árral, hogy a szakmámban maradjak, de nem érte meg. Nevetséges fizetések vannak.

Ezért vagy marad valahol az állandó délelőttös, vagy valami szolgáltató vállalkozást indítok én is.

Annyira nem aggódok, van 2 év gyári tapasztalatom is (az adminisztratív munkát nem számítom most ide), ha válunk, kb. 3 nap alatt tálalok munkát, a mostani cég is tárt karokkal vár.

Inkább az aggaszt, hogy nyugdíjam nem lesz (optimista vagyok, hogy nem dobom el a kanalat 65 évesen), és hogy befordulok itthon.

Gondoltam családi napközire is. Nem csak én utalom a helyi ovit, és nem csak nekem nehéz elhelyezni a kicsit.

🤔

2018. nov. 1. 09:34
 17/27 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, fontold meg a #13 válaszoló tanácsát. Egy könyvelői állás neked is jó lenne és bárhol el tudsz vele helyezkedni később. ÉS még a férjednek is tudnál segíteni a vállalkozásban. :)
2018. nov. 1. 09:42
 18/27 anonim ***** válasza:
57%
A nyugdij a gond ? Tegyel felre havi 25e ftot ferjed penzebol. Semmit se fog erni de legaalbb valami.
2018. nov. 1. 10:05
 19/27 anonim ***** válasza:
31%
Egy 15 évesnek nem bagy falat elvinni egy 3 évest. Meg egyébként is, szerinted aki egyedül nevel gyereket, az hogy oldja meg? Otthon marad éhenhalni, mert nem tudja elvinni a gyereket oviba, suliba? De nekem aztán végül is tök mindegy, mit csinálsz😊
2018. nov. 1. 10:31
 20/27 anonim ***** válasza:
58%
#16: Először leírod, miért nem tudsz dolgozni, majd leírod, hogy válás esetén azonnal találnál munkát,attól nem félsz. Tényleg? Na és akkor ki vinni bölcsibe,oviba a gyereket?
2018. nov. 1. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!