Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a megrendezett házasságokról?
Nem arra gondolok, ahol agresszióval fenyegetnek, hanem ahol a szulök összeulnek es mivel ök ismerik a gyerekeiket jól, kezukbe akarjak kicsit venni az iranyitast, rasegiteni a dolgokra
( de NEM A KÉNYSZERitett hazassagra gondolok , hanem ahol a szulök okoskodnak kicsit )
Nagyon eliteltem ezt korabban , de most latom hogy sokszor a szulö tapasztaltabb es jobban latja hogy a gyerekéhez ki illene
Kulföldön elek , es sok ilyen párral beszelgettem, volt olyan pár , ahol a szerelem fokozatosan alakult ki , es nagy szenvedely lett belöle
Vagy egy ferfi akinek valasztottak egy tizenket evvel fiatalabb nöt ( persze az ö velemenye es akarata is szamitott es anelkul ezek a frigyek nem köttettek volna meg) es maig nagy köztuk a szerelem harminc ev utan is
Ti hogy latjatok , jó ha a szulö résztvesz ebben tanácsokkal ?
Ezek az emberek nem válnak akikröl beszelek es keresztények , sziriából
Ez a világ fejlettebb felében szerencsére nem túl divatos.
Amúgy az a véleményem, hogy ugyanannyi esélye van annak, hogy szétmenjen, mint a szerelem házasság, pusztán azért tűnik olyan sikeresnek, mert azokon a helyeken, ahol még divat, ott nem divat válni se, ha rosszul választott valaki (legyen az a szülő, vagy maga a gyerek), akkor is benne maradnak.
"A probléma ott kezdődik, hogy sok felnőtt érzelmileg sérült, komplexusos stb. ami magában hordozza a rossz választást is."
Még szerencse, hogy mikor ezek a komplexusos felnőttek gyereket vállalnak, és nekik párt választanak, akkor nem viszik magukkal a komplexusaikat.. Oh várj!
A szervezett házasság csak arra jó, hogy a felelősséget elmossa.
Ha rosszul sikerül, akkor nem felelős a gyerek, mert a szülők döntöttek, de a szülő sem felelős, mert nem ők nem tudtak élni a csodásan választott pár lehetőségével.
Ez valami helyi szokás lehet. Én is keresztény vagyok, és keresztény a szélesebb baráti köröm is, de nálunk nincs ilyen. És mi sem válunk. :)) Mindenhol a fiatalok választották egymást és később mutatták be egymást a szülőknek.
Hogy erről mi a véleményem: fura, de ők biztosan ilyen környezetben szocializálódtak. Meg attól is függ, hogy ez a beleszólás milyen mértékű. Nálunk is beleszól a legtöbb szülő, ha a gyereke valami problémás alakot választ, csak épp nem lát a rózsaszín ködtől.. Mindenki félti a gyerekét és ez normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!