Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a jó házasság titka?
a barátommal gondolkozunk az esküvőn, tervbe van a köv. 2-3 évben. az ő szülei 25éve együtt vannak, jó rájuk nézni :) az én szüleim viszont 15 éve elválltak. van bennem egy kis félelem, hogy mi van akkor ha nálunk sem működne...
olyanok véleményére vagyok KIVÁNCSI akik tényleg boldog házasságban élnek, a PARASZT ‘úgyis elváltok,mindneki elválik,hülye vagy férjhez menni’ kommentelők kíméljenek. Hiszek a szerelemben, így a 21.században is! :D
Jól kell választani.
Ehhez szükséges az önismeret, és az, hogy a társadat is igyekezz megismerni. Az 1 dolog, hogy randizgatsz valakivel, összejártok szexelni, de lehettek együtt akár 8-10 évig is esküvő előtt, ha felszínes a dolog, akkor nem ér semmit, ha nem őszinteségen és tiszta érzelmeken alapul a dolog, halálra van ítélve. Tudni kell, hogy nincs tökéletes ember. Olyan van aki tökéletes számodra a hibáival együtt, és fordítva.
Ha tényleg passzoltok egymáshoz, mind személyiségben, mind fizikálisan, és mindketten tisztában vagytok azzal milyen párt szeretnétek életetek végéig, mi az amit kompromisszumként meg tudtok kötni (anélkül, hogy önmagatokat feladnátok és áldozatként tekintenétek rá) és mi az ami már nem fér bele. Ezekkel van rá esély, hogy a halálig kitartson a házasság, mert szeretitek egymást, nem pedig pl a közösen felvett hitel miatt, vagy gyerek miatt.
Túl sok tapasztalatom nincs, mivel csak 31 éves vagyok és 6 éve házas, és 8. éve boldog kapcsolatban vagyunk a férjemmel. De annyit mondhatok, hogy egy párkapcsolat, vagy egy házasság csak annyi amennyit ketten beletesztek. Sem több sem kevesebb.
Ha megvan alapozva, ápoljátok, törődtök vele, őszinték az érzelmeitek, működik a kommunikáció és a szex, valamint hasonló igényekkel rendelkeztek, akkor működik.
De sem a házasság, sem az ha gyereket vállaltok, nem ment meg egy szar kapcsolatot, és nem garancia semmire. Nincs olyan , hogy már elvett ezért leszarod a kapcsolatot, nincs olyan, hogy már van gyerek, biztos nem hagy el akkor sem ha hanyagolod. Vigyázni kell, kivel kötöd össze az életed, ha nem akarsz válni. Egymás megismerése pedig az öszinte kommunikáción múlik, nem azok, hogy pl fél éve, vagy 5éve vagy valakivel együtt.
Őszinteség, nyílt kommunikáció, bizalom, kölcsönös tisztelet, tolerancia, empátia, türelem.
De nem vagyok még házas...
- Doktor úr, amikor a férjem részegen jön haza, mindig negyed órán belül ütni-verni kezd....
- Tudom a megoldást. Tessék ezek a cseppek. Amikor a férje megérkezik, kezdjen ezzel öblögetni, de abba ne hagyja amíg ő el nem megy aludni! Csak öblögessen folyamatosan, egy másodpercre se köpje ki!
PÁR NAP MÚLVA:
- Hiszen ez zseniális, doktor úr! Már nem ver a férjem! Részeg ugyan, amikor hazajön, de elkezdek öblögetni a cseppekkel, amit Ön adott.... ő pedig megvacsorázik, elmegy aludni... és eszébe se jut, hogy bántson. Hogy csinálta???
- Ó ez egyszerű. Rögtön az elején sejtettem én, hogy csak kussolni kell....
Kölcsönös szeretet, tisztelet, amikor ő a legjobb barátod is. Lehet, hogy a szerelem múlik, de ez nem, idővel csak erősebb lesz.
Jó szex: mivel innentől csak egymással fogtok, nem árt ha mindketten élvezitek.
Empátia: nem árt, ha bele tudod képzelni magad a helyébe, mit érezhet, mi esik jól-rosszul adott esetben.
Meg kell tanulni vitatkozni és veszekedni: úgyse lesz olyan, hogy ti soha. Ilyenkor nincs anyázás, káromkodás, megalázás, zsarolás. Érvek-ellenérvek csatája legyen.
Tudjátok bocsánatot kérni, igazat adni egymásnak, elismerni a másikat.
Hűség: döntés kérdése. Pont.
Én azt tudom leírni mi vezetett a váláshoz.14évig voltam házas.
-nem közösek a célok
-nem azonos értékrendszer
-ő otthonülő én menőkés
-gyerek miatt különalvás
-anyagi gondok
Azt hiszem nálunk ezek voltak a fő problémák bár apróságokat reggelig sorolhatnék.
Mostani párommal 2.5éve vagyunk együtt.Amiket leírtam ebben a kapcsolatban egy sem igaz.De mivel megéltem egy válást ezekre tudatosan figyelek.De igazából annyira nem is kell figyelni mert nagyon passzolunk, mindig mindenben egy rúgóra jár az agyunk.
A kommunikáció a legfontosabb.
Ha el tudjátok mondani mire van szükségetek, mit kértek a másiktól, az nagyon jó dolog.
A másik pedig a vitatkozás helyett ha valami konfliktuskezelést tudtok alkalmazni, tehát észérvekkel vitázni, win-win szituációra törekedni.
Tehát ezen a szinten azt mondhatjuk, hogy egy kiegyensúlyozott harmonikus kapcsolatot tudtok fenntartani. Nincsenek bántó-zavaró tényezők, a szükségleteitek pedig maradéktalanul kielégülnek. Egy embernek többre nincs szüksége.
Ellaposodás talán a legnezebb már ezen a szinten. Szenvedély és spontenaitás amire törekedni kell szerintem leginkább, de ez már ugye egy megbeszélés során előkerülhet, és akkor kérhetünk a másiktól, és akkor lehet win-win szituáció
A közös érdeklődési kör és közös célok a legfontosabbak. Érdemes a kapcsolat elején letisztázni ki hol szeretne élni, hány gyereket szeretne stb.)
Nagyon fontos az őszinteség.
Ismerd a családját! Ugyanis ők is a családod lesznek, amint férjhez mész.
És legyen nagyjábol azonos az értékrendetek, gondolkodásmódotok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!