Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A középkorú (40-es,50-es, korai 60-as) nőknél tényleg státusszimbólum volt az, hogy ki ment férjhez elsőnek?
Itt nem a falusi nőkről beszélek, hanem gimnáziumba, esetleg főiskolára járó fiatal, okos, csinos nőkről, akik kb. abból csináltak versenyt, hogy kinek lesz először férje és kinek "jobb parti" a férje.
Az 58 éves, diplomás, gazdag nagynéném egy pesti elitgimibe járt, és ő mesélte, hogy az osztályában nagy szégyen a lányoknál, hogy a legcsúnyább ment férjhez.
Lehet, hogy pesti elitgimi, de ez akkor is szánalmas, de értem miről beszélsz, elég sok könyvben szó van erről.
De negyvenes-ötvenes korosztálynál nem volt ilyen már szerintem.
"Ez még a régebbi korokban,az 1940-50-es években "
Ez így nem igaz. Már az első VH alatt nagy szükség volt a nők munkába állásra a háttérországokban a termelésben. Nagymamáim 192x születésüek, mindketten dolgoztak egész életükben.
A II. VH után még nagyobb tömegben kezdtek el dolgozni a nők, az országokat újjá kellett építeni. SOkszor kifejezetten férfias szakmákban dolgoztak. Itt egy korabeli plakát: [link]
Falusi vagyok :), de felsőfokú végzettségem van. Soha, de soha nem volt téma gimis osztálytalálkozón,hogy ki ment elsőnek férjhez,pedig elitosztályba jártam, szinte mindenki diplomás.
Aki elsőnek férjhez ment már régen elvált, tehát nem is téma a házassága, inkább már az újabb, és újabb kapcsolatai.
Többen már második házasságukban, többedik kapcsolatukban élnek,és vannak páran akik egyedül.
A családi állapot helyett inkább a gyerekek, a munkahely a téma.
Bár én nem vagyok 58 éves mint az említett hölgy, de jó pár osztálytalálkozón túl vagyunk már :)
1. falun is járnak gimnáziumba, sőt, amilyen pofátlanok, még egyetemre is.
2. a mai fiatal lányok egy részénél is megfigyelhető ez a betegség- 20-30 év alatt nem sok minden változik egy társadalomban.
A 70-es évek elején a Ratkó-gyerekek közt.
Aztán el is váltak 3 éven belül majdnem mind.
Azóta nem divat úgy egyáltalán a férjhezmenés.
A mai 40-es korosztály pont az ő gyerekeik, szóval nem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!