Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha hozzá megyek feleségül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha hozzá megyek feleségül páromhoz, akinek tartozása van, és ha például valami történne vele, akkor azt rajtam hajtaná be az állam, nekem kellene kifizetnem?

Figyelt kérdés
Elég furcsa, de páromnak tartozása van nem sok kb 100ezer ft amit lassan vissza fizet, de nem bizok anyagilag benne könnyen felvesz-visszafizet kölcsönöket, hamar költekezik, nem tud spórolni. Ha egyszer olyan helyzetbe kerülnék vele- ezen gondolkodtam, lehet parázás de nem lehet tudni. Ilyenkor nekem kellene kifizetnem? Vagy pl ha nem vagyunk házasok akkor nem rajtam hajtaná be az állam?
2017. ápr. 28. 19:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Nem azért, de, ha 100 ezer Ft-ért nem veszed el, akkor szerintem felesleges a házasságon gondolkoznod is. Ennél sokkal nagyobb problémák is lesznek az életetekben.
2017. ápr. 28. 19:36
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
Pár 100 ezer Ft nem tétel. Sokaknak milliós tartozása van.
2017. ápr. 28. 19:57
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

ha igényt tartasz az örökségre, akkor a tartozás is a tied.

De nem hiszem hogy lemondanál mondjuk a fél házról (ha van), az állam javára..

2017. ápr. 28. 20:14
 4/12 Bence_ ***** válasza:
100%
Házassági szerződés,hogy amit utána vesz fel az se legyen közös.
2017. ápr. 28. 20:40
 5/12 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem szakítsatok.
2017. ápr. 29. 07:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
2# valóban 100 e nem olyan nagy tétel... Pont ezért nem értem miért kell kölcsön kérni valakitől 100 ezret.. Itt az a baj inkább hogy valószínűleg folyton elb.ssza a pénzét utána meg nincs.
2017. ápr. 29. 10:41
 7/12 anonim ***** válasza:
72%
Hazassag elott szerzett vagyon es adossag nem kozos.
2017. ápr. 29. 14:19
 8/12 anonim ***** válasza:
77%
Házasság előtti tartozás nem száll át rád.
2017. ápr. 29. 16:45
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

Házasság előtti tartozás nem közös.De a gyermeketek örökölheti az örökség mértékéig.Azaz vissza kell utasítani az örökséget.Ezt ügyvéd mondta.

Most váltam, a volt férjemnek van több milliós adóssága, amiről nem tudtam, szerencsére a házasságkötésünk előttről.

Mindenképp köss házassági szerződést!

2017. ápr. 30. 13:32
 10/12 anonim ***** válasza:
61%

A gyerek csak akkor örökli a tartozást, ha az örökséghez kapcsolódik. Pl a házra vett fel a szülő hitelt vagy a cégre, és azt örökli a gyerek.

Ha pl telefonszámla tartozás van, azt nem örökli a gyermek.

2017. ápr. 30. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!