Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elnéznéd ha a férjed megtagadná, hogy adjon a költségekbe mondván ő munka közben eszik és drága az üzemanyag amivel dolgozni jár?
2 gyerekünk van akiket etetni és ruházni kell, hitelünk, számláink...
A férjem úgy gondolja osszam csak be a saját keresetemet és fel van háborodva azon, hogy én szeretném ha hozzájárulna a költségekhez, mert miért akarom én az ő pénzét költeni.
Egy szóval sem írtam válást.
A gyerek és a hitelek is közösek, ha a férj különkasszázna, akkor úgy a korrekt, ha ezeket fizeti.
Ha a házasságban én pénzem-te pénzed van, az külön kassza.
Viszont jelenleg a férj szemszögéből én pénzem-mi pénzünk van, ami távol áll a korrektségtől, inkább diákmunkázó gyerek és a szülő közti kapcsolatra jellemző.
Persze, kifejezetten kényelmes lehet a családi élet könnyebbik felét fogni.
Nem is akar velünk enni, csak nagyon ritkán. Hétvégén is ha szólok, hogy ebéd, akkor azt mondja, hogy nem kér, mert sokat reggelizett.
Külön szekrénybe halmozott fel saját élelmiszereket.
Édesapám szerint pszichiáterre lenne szüksége a férjemnek.
Dehogy tűrném! Még gyerek nélkül sem. Már amit leírtál az is önmagában nagyon durva, ez a külön szekrényes dolog kajával????? Hogy jutottatok idáig?
A gyerekek ellátásába (kaja, ruha, egyéb)
rezsi
hitel
ezeknek a felét fizetnie kellene. Bár a hitelben nem vagyok biztos. Házasság után vettétek fel? Mert akkor teljesen biztos, hogy neki is fizetnie kell, még akkor is, ha a te neveden van.
A dolgozó emberek nap közben nincsenek otthon, ettől még ott laknak ahol, és fizetni kell a számlákat. Nevetséges amit összehord...na jó, igazából végtelenül szomorú, hogy ilyen emberek vannak.
Az a baj, hogy szerintem ezen már a megbeszélés nem segít, ennek a házasságnak vége van.:( Egyértelműen nem tisztel téged, nem szeret. Szerintem még a gyerekeit sem, ilyen mentalitással.
Az teljességgel elfogadhatatlan, hogy a gyerekek költségeibe semmit nem ad! Ha pedig a rezsibe sem akar adni, akkor mond meg neki, hogy nem lakhat ott. Úgy sejtem a házimunka is rád marad. (ilyen hozzáállással a férj részéről az lepne meg, ha bármint is csinálna)
Nem tudom a kedves válaszoló, akinek nem tetszett válás, mégis mit javasolna ilyen helyzetben? Ő tűrné ezt a végtelenségig? Erősen kétlem.
A gyerekeket pedig persze, biztos megviselné a válás, de az sem jobb ami most van. Nem hülyék, és látják mi folyik körülöttük, hogy apu hogy bánik anyuval. Milyen példát látnak így???? Elárulom: rosszat.
Két lehetőség van.
A férjed vagy pszichésen sérült.
Vagy teljesen el akar tőletek szakadni.
Vagy a kettő kombinációja.
Ha régen normális volt, csak idővel változott meg, akkor javaslok pszichológust.
Ha régen sem volt különb, akkor nincs más, mint válni.
Annak a hozászólónak, aki a válás ellen van, annyit tudok mondani, hogy ez a házaspár már most sincs együtt! Hisz apuka bezárkózik,
még ebédelni sem ül le a gyerekeivel. Válás esetén legalább az anyagiak lennének rendezve, és nem anyuka szakadna bele egyedül a gyerekek etetésébe, iskoláztatásába és a hitelbe. Apuka így sincs jelen, úgy sem lenne jelen, teljesen mindegy.
Szóval kérdező összefoglalva, vagy pszichológus, aki segít és változtat, vagy válás..
#8, te nagyon sötét vagy (akár a férj). Hol vannak a gyerek érdekei, azt kérded, de hát:
"Számlákra, hitelekre, gyerekeinkre szerinte neki nem kell adnia pénzt. " - a férj szerint hol vannak a gyerekek érdekei?
Csak a megcsinálásban óhajtott részt venni?
A házasság az vagyonközösség is (érzelmi is, de szerintem nálatok ezt már kár felidézni).
Lehet, hogy beteg, lehet, hogy válni készül.... az biztos, hogy nem férj már és nem is apa.
Szóval a válással csak formája lenne a dolognak, de ezt kerüli, mert tudja, hogy akkor nem lacafacázhatna a gyerekeiről való gondoskodással, a hiteltörlesztésekkel, meg mindennel, amit vállalt, de most kisunnyogna belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!