Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért van az, hogy sokan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy sokan semmi pénzért nem házasodnának, de egy gyereket simán bevállalnának?

Figyelt kérdés
Idézném az egyik itt válaszolótól: Nem igazán értem miért vannak sokan olyan nagyon a házasság ellen, ha azzal nincs baj, hogy közös gyereket vállaljanak. Válni lehet, de egy gyerek az életetek végégig szól, ott nem lesz visszaút, és örökké összeköt. Még akkor is, ha már elválnak, mert attól a gyereknek még mindkét szülő kell. Ezek után egy igen-igen, meg egy aláírás elég apróság...
2016. febr. 3. 15:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
79%

A kapcsolat felvállalásához mióta kell papír? Egymást választottuk, összeköltöztünk, közös jövőt tervezünk, kettőnkért, illetve most már a közös gyermekünkért dolgozunk és küzdünk. Ha egyik fél számára sem fontos a papír, akkor miért is kellene foglalkozni vele?

A gyerektartás pedig nem a házassági papíron múlik, anélkül is kötelezettsége van egy szülőnek a gyereke felé.

2016. febr. 3. 16:57
 12/24 anonim ***** válasza:
67%

a torveny ezt keri hazasodj ossze igy tekint ratok csaladkent ez a szabaly.

Hiszen a hivatalok nem tarthatjak szamon kivel batyuzol ossze.

A gyereke jogi helyete is egyszerubb ha hazassagban szuletnek

2016. febr. 3. 17:28
 13/24 anonim ***** válasza:
57%

Azért rettegnek a házasságtól, mert felelősséget kell vállalniuk a tetteikért és a kötelezettségeik törvény által kikényszeríthetők. Tehát, jól meg kell gondolnia és biztosnak kell lenni a döntésében annak, aki házasodni, illetve annak is, aki válni akar.

Aki pedig nem biztos a párjában, vagy nem biztosan vele képzeli el a jövőjét az általában a házasságra nemet mond.

Élettársi kapcsolatból könnyebb kilépni bármelyik félnek, de azért azt megnézném, hogy a rózsaszín köd elmúltával, hogy egyeznek meg a vagyonon stb. Vagy örökléskor, amikor esetleg még a rokonság is harcol a javakért, akkor odaáll az élettárs, hogy hé itt vagyok én is, meg a gyerekeim, nekünk is vannak igényeink, stb. Én azt szoktam mondani a komoly vállalkozások és üzletek sem adott szón, hanem szerződéseken/"papíron" alapulnak.

Élettársból lehet akár több is, ha pár egyik fele ügyesen titkolja, de házastársból csak egy lehetséges a magyar törvények szerint. A házastársat és gyermekeit a jog elismeri (az élettársal vagy mondjuk a szeretővel és az ilyen kapcsolatokból származó gyerekekkel szemben).

A másik, pedig a gyereket megcsinálni könnyű, de a felnevelése már nem mindegy kire hárul. Ha a nő vállalja, hogy lehet egyedül neveli az az ő dolga, úgymond magának szüli. Az apának ez nem gond, ha megunja el is tűnhet, illetve örül neki, hogy úgymond elszórhatja magvait. Tehát, akinek csak az a lényeg, hogy legyen gyereke, annak nem okoz gondot, hogy bevállaljon egyet.

2016. febr. 3. 21:11
 14/24 anonim ***** válasza:
51%

Párom érvelése szerint nem attól lesz igazi apa, hogy nekem van-e gyűrű az ujjamon, vagy sem. Elvégre ugyanúgy eltartana minket, ugyanúgy a gyerekért dolgozna.

Én ezzel nem értek egyet, de pl. ez egy érv a kérdésedre. Simán nem fontos neki a dolog. Mert állítólag a nők meghülyülnek, ha papírt kapnak. :)

2016. febr. 4. 15:53
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Egy igazi ferfi aki oszinten szeret az alig varja hogy felesegenek nevezhessen.

megkeri a no kezet es buszken viszi oltar ele es buszken mutatja be O az EN felesegem nem elettarsam nem baratnom nem paaarom hanem torvenyes felesegem.

de hat hol vannak az igazi ferfiak......

2016. febr. 4. 21:21
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Házasság: Ha összeházasodsz valakivel, jogilag is össze lesztek kötve. Ameddig házasok vagytok, közös a vagyonotok, attól függetlenül ki szerezte a pénzt, tehát ha félted a pénzedet és nem akarsz már a pároddal lenni, érdemes válni. Nem lehet csak úgy szó nélkül ukkmukkfukk lelépni, minimum a bíróságon felelősséget kell vállalni a szakításért, és a párod szemébe kell nézni. Ilyenkor sok férfi gyáva.

Gyerekvállalás: Egy férfi megcsinálja a gyereket, de ha nem házas, és már nincs kedve családosat játszani, simán leléphet és eltűnhet úgy, hogy a büdös életben nem lehet behajtani rajta a gyerektartást. Nincs válási macera, és nem kell a partner szemébe nézni, magyarázkodni.

kb ennyi.

2016. febr. 5. 17:32
 17/24 anonim ***** válasza:

Nő vagyok és letojom a házasságot!

Nem azért, mert nem akarnak elvenni (egyáltalán milyen szó ez, nem vagyok egy tárgy), hanem mert egy felesleges dolognak, egy múlt századi csökevénynek tartom, ami azért maradt fent, mert a nők életben tartják és valami misztikus dolognak hiszik, ami magasabb szintre emel egy kapcsolatot. Egy nagy frászt!

Régen valóban az volt egy nő "dolga", hogy férjhez menjen és gyereket szüljön, mivel nem dolgozhatott és így csak egy férfin keresztül tudott életben maradni.

De ma már, amikor egy nő simán kereshet akár többet is, mégis mi értelme van?

Ha azonos az értékrendünk, akkor nem azért tartunk ki egymás mellett, mert xy előtt kimondtunk pár szót és aláírtunk egy papírt, hanem mert tiszteljük annyira egymást, hogy nem csak a jóban vagyunk együtt, hanem a rosszban is. Ha valaki olyan gerinctelen, hogy megcsalja a párját, akkor az házasság alatt is meg fogja csalni!

A gyerekvállalással pedig ez még hatványozottabban igaz, hiszen akkor már ketten vagyunk felelősek egy harmadik személyért, akinek a boldogsága mindkettőnknek fontos.

Nyilván, gyerek nélkül egyszerűbb szétválnia az útjainknak, ha már nem látunk közös jövőt egymással, viszont a gyerek örökre összeköt, nem kell ahhoz semmilyen papír.

Szerintem a megfelelő intelligenciával bíróknak tök felesleges összeházasodni, aki meg buta, az a papír ellenére is lehet rossz házastárs, tőle viszont nehéz lesz megszabadulni!

Mondom ezeket 11 év és 2 gyerek után, jópár hullámvölgyet túlélve.

2016. febr. 7. 19:11
 18/24 anonim ***** válasza:
Lefordítom az utolsó hosszadalmas kirohanását: dühös a világra, mert még soha senki nem akarta őt feleségnek. Dühös a többi nőre, akiket felvállalt a férjük.bHa nem érintené ilyen érzékenyen a téma, akkor nem taglalta volna ilyen hosszasan, hogy jó neki így is. Amúgy társaságban hogy mutat be akivel együtt élsz? Ő itt a gyerekeim anyja, aki tojik a házasságra?
2016. febr. 7. 21:32
 19/24 anonim ***** válasza:

#17 Azért ez már igencsak a másik véglet. Elhiszem, hogy neked nagyon jó így, és büszke vagy arra, hogy nem kell papír az örök szerelemhez. Ha neked így jó, akkor élj így, hiszen nem kell senkinek megfelelned magadon kívül. :)

De azt kikérem magamnak a "többi nő" nevében, hogy degradálj azért, mert valakinek viszont fontos dolog a házasság. Lehet valaki egyszerre intelligens és hagyománytisztelő, pont. Kéretik tiszteletben tartani.

Én se tartalak ostoba és irigy libának, amiért "savanyú a szőlő" jeligére savazol, ugyebár...

2016. febr. 7. 21:59
 20/24 anonim ***** válasza:

Az intelligenciának semmi köze ahhoz, hogy vannak nők akik hivatalos hozzátartozójukkal (férjükkel) akarnak élni hosszú távon, nem a pasijukkal akivel összedobták a szennyest.

Tényleg savanyú a szőlő...ha nem lenne az, nem minősítenéd így azokat akik házasságot kötnek.

2016. febr. 7. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!