Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti milyen házasságban éltek?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti milyen házasságban éltek? Ismeritek a házastársak összetartozásának lényegét? A férjetek/feleségetek "szerepét"? Mi ez a zűrzavar?

Figyelt kérdés

A napokban láttam egy kérdést, mi fontos egy házzasághoz illetve nem sok időre rá feltettek még egy kérdést, hogy szükséges-e a házassághoz szerelem.

Első kérdésre 6ból 1 válasz tartalmazta a szerető/szerelem fogalmat. A többi 5 válaszban minden volt, gondoskodástól a humorig, a támogatásig, társ, figyelem hűség, bizalom stb, amihez abszolút nincs szükség kifejezetten szerelemre.

A második kérdésre mindenki azt válaszolta, hogy szerelem nélkül nem menne bele házasságba sem.

Mi ez a kettősség? Nem vagytok őszinték vagy tényleg ennyire nagy az identitászavar Magyarországon? :)))

Mielőtt tapasztalatlannak neveznétek, elárulom, hogy 28 éves nő vagyok, aki 4 éve él bizalmas kapcsolatban párjával boldogságban Mindenféle gond nélkül.

2016. jan. 21. 12:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet, hogy, csak azért egy válasz tartalmazta a szerelmet, mert ez számomra pl annyira egyértelmű, hogy én se írtam le. Inkább arra válaszoltak, hogy a szerelmen felül mi kell még.
2016. jan. 21. 12:19
 2/9 anonim ***** válasza:
54%
Van olyan aki nem szerelmes a párjába,viszont tök jól elvannak,sokat beszélgetnek mindenféléről,viccelődnek, sok a közös program,romantikus együttlétek szóval nagy az összhang és testi kapcsolat is jól működik ?:)
2016. jan. 21. 12:25
 3/9 anonim ***** válasza:
Sokan úgy gondolják, hogy a szerelem megkopik, csak mert mindenhol ezt látják. Meg ahogy az első is írta, hogy van, akinek annyira egyértelmű, hogy nem is feltételezi, hogy ezt le kell írni.
2016. jan. 21. 12:28
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen, higyj nekem. A mi kapcsolatunkban, házasságunkban a harmóniájé a legnagyobb főszerep. Például mi abszolút nem vagyunk egy romantikus, klasszikus, szerelmes pár, mindig két lábbal voltunk a talajon, nem volt mindent elsöprő lángolás.

Mindamellett, hogy megosztjuk boldogságunkat, mentalitásunk alapján is ugyanazok az érdeklődési köreink: sport, egészség, a világtájak felfedezése, az élmények, egymás kényeztetése testileg, lelkileg(tartozzon ide a szex is), a kis család ápolása, a családaink támogatása, segítése, a házunk csinosítgatása. :)

2016. jan. 21. 12:39
 5/9 anonim ***** válasza:
82%
Én is arra tippelek, hogy valójában félreértették a kérdést. Mármint ha tőlem megkérdeznék, mi a fontos a házasságban/párkapcsolatomban, akkor nekem is ezek a hétköznapi apróságok jutnának eszembe először, hiszen a párom nem lenne a párom, ha nem lennénk szerelmesek avagy nem szeretnénk egymást. Tehát szerelem nélkül nem mennék bele kapcsolatba/házasságba, de ha már benne vagyok, akkor gondoskodás, bizalom, hűség, figyelmesség, humor stb. a fontos.
2016. jan. 21. 13:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is naivan úgy gondolom,szerelem nélkül képtelen lennék házasodni! Párkapcsolat,meg egyebek voltak szerelem nélkül,de sose volt jó.

Viszont azt nem tudom milyen,ha pl évek múltán eltűnik a szerelem! Remélem nem is fogom megtudni:)

2016. jan. 21. 15:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy a szerelem az alap, a többi csak a plusz. Nem azért nem szerepelt, mert nem fontos, hanem, mert nélküle nem házasodnék, tehát nem is lenne kérdés :)
2016. jan. 21. 20:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem azért vegyesek a válaszok, mert a házasság több mint szerelem...vagy szeretet.

(pár és családterapeuta szemszögből)

2016. jan. 23. 15:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a szerelem hozza letre a hazassagot,de az osszes tobbi tartja meg. Onmagaban a szerelem szulhet hazassagot,de nem eleg,hogy sokaig mulodjon. Amugy is elmulik egy ido utan.
2016. jan. 23. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!