Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti milyen házasságban éltek? Ismeritek a házastársak összetartozásának lényegét? A férjetek/feleségetek "szerepét"? Mi ez a zűrzavar?
A napokban láttam egy kérdést, mi fontos egy házzasághoz illetve nem sok időre rá feltettek még egy kérdést, hogy szükséges-e a házassághoz szerelem.
Első kérdésre 6ból 1 válasz tartalmazta a szerető/szerelem fogalmat. A többi 5 válaszban minden volt, gondoskodástól a humorig, a támogatásig, társ, figyelem hűség, bizalom stb, amihez abszolút nincs szükség kifejezetten szerelemre.
A második kérdésre mindenki azt válaszolta, hogy szerelem nélkül nem menne bele házasságba sem.
Mi ez a kettősség? Nem vagytok őszinték vagy tényleg ennyire nagy az identitászavar Magyarországon? :)))
Mielőtt tapasztalatlannak neveznétek, elárulom, hogy 28 éves nő vagyok, aki 4 éve él bizalmas kapcsolatban párjával boldogságban Mindenféle gond nélkül.
Igen, higyj nekem. A mi kapcsolatunkban, házasságunkban a harmóniájé a legnagyobb főszerep. Például mi abszolút nem vagyunk egy romantikus, klasszikus, szerelmes pár, mindig két lábbal voltunk a talajon, nem volt mindent elsöprő lángolás.
Mindamellett, hogy megosztjuk boldogságunkat, mentalitásunk alapján is ugyanazok az érdeklődési köreink: sport, egészség, a világtájak felfedezése, az élmények, egymás kényeztetése testileg, lelkileg(tartozzon ide a szex is), a kis család ápolása, a családaink támogatása, segítése, a házunk csinosítgatása. :)
Én is naivan úgy gondolom,szerelem nélkül képtelen lennék házasodni! Párkapcsolat,meg egyebek voltak szerelem nélkül,de sose volt jó.
Viszont azt nem tudom milyen,ha pl évek múltán eltűnik a szerelem! Remélem nem is fogom megtudni:)
Szerintem azért vegyesek a válaszok, mert a házasság több mint szerelem...vagy szeretet.
(pár és családterapeuta szemszögből)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!