Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » "Papírházasság" miatt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Papírházasság" miatt a későbbiekben érhet valami hátrány?

Figyelt kérdés
Egy csoporttársamról van szó, itt tanult pár éve egyetemen és nagyon jó barátok voltunk, aztán Ő visszament az országába. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, utolsó évesek vagyunk, és diplomázás után szeretne visszajönni itt dolgozni stb.. Keresett diplománk lesz szóval szinte biztos, hogy el tud majd helyezkedni itt is, viszont nagyon nehéz lenne tartózkodásit stb intézni, szinte lehetetlen. Eszembe jutott, hogy ha összeházasodnánk (csak papíron persze), akkor simább lenne a dolga, aztán meg ha 5 évig itt van akkor kap állandó tartózkodási engedélyt és onnan már oké a dolog, elválunk és kész. Én úgysem tervezek 5 éven belül esküvőt, ő sem. Lehet ebből bármi bajunk akár most akár a későbbiekben?
2015. dec. 11. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha van egy kis eszed, akkor pénzért csinálod. Egy ilyenért mostanában 4-5 ezer eurót kérnek.

Bajotok lehet belőle, ha lebuktok. Őt kitoloncolhatják téged pedig leültethetnek. Ha okosan csináljátok, ki lehet játszani a bevándorlásit.

2015. dec. 11. 22:57
 2/9 anonim ***** válasza:

Ok 5 évig nem akarsz esküvőt, de kapcsolatot sem? Hát én biztos nem kezdenék olyannal, aki papíron házas és nem vállalhatom fel normálisan a kapcsolatot, mert mikor jön egy jóakaró, aki feldob benneteket.

Na meg nem vállalnék vagyonközösséget csak úgy. Biztos pont akkor nyernék nagyobb összeget, amit váláskor meg kell osztanom, ha a jó barát netalántán kifordul önmagából.

2015. dec. 11. 23:06
 3/9 A kérdező kommentje:
A bevándorlási nagyon foglalkozik az ilyesmikkel? Járnak ellenőrizni, mint Amerikában? Mivel buknánk le ? Mármint idejön egy ellenőr, hogy bejelentést kapott és csókoljam meg vagy lesittel vagy hogy kell ezt elképzelni?
2015. dec. 12. 00:54
 4/9 BlackSword ***** válasza:
Én sem tenném... Igaz a nyeremény, az ajándék, az örökség, és a külön szerzett vagyon sosem lesz közös... Meg ugye a házassági szerződés is létező szubsztancia...
2015. dec. 12. 04:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Elválunk, és kész. Mi van, ha ő később nem akar, mert kényelmes neki így. Aztán írták már előttem a házassági vagyonközösséget. Ha váltok, és nem lesz egyforma vagyont halmoztok fel az 5 év alatt, majd a bíróságon is azt fogod hangoztatni, hogy nem szeretnél felezni, mert ez csak papírházasság volt?

És mi van, ha holnapután besétál az életedbe a nagybetűs igazi. Akkor gyereket sem vállalsz a következő 5 évben, mert papíron a férjed nevére anyakönyveznék? (persze csak ha te vagy a lány).

Szerintem millió indok van, hogy valaki ne keverje magát ilyen hülyeségekbe.

2015. dec. 13. 17:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen.Járnak ellenőrizni. Én végigcsináltam. Pénzügyileg megérte, lelkileg nem.
2015. dec. 13. 22:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, ha szeretnéd tudni, hogy mivel kell vigyázni, szívesen leírom privátban.
2015. dec. 13. 22:36
 8/9 A kérdező kommentje:
fiatal vagyok én még a nagy ő-höz meg a gyerekekhez is :) írunk házassági szerződést, akkor az anyagiakkal sem lesz gond, egyenlőre nem látok nagy problémát, szerintem minden rendben lenne
2015. dec. 14. 00:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor hajrá, de tényleg nem értem, hogy neked ez miért lenne jó? Melyikőtök fejéből pattant ki az ötlet?

És mit szólnak hozzá a szüleid?

2015. dec. 14. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!