Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házaspárok ti ebből a bevételből havi szinten mennyit tudnátok félretenni, úgy hogy azért ne kelljen nélkülöznötök?
Havi szinten 380-400 ezer ft a bevételünk kettőnknek.
Ebből fixen max. 90 ezer ft az albérlet minden hónapban.
Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Majd aztán megírom, hogy kb ebből mennyit tudunk félretenni, persze amikor nincsenek nagy, hirtelen kiadásaink.
"Ebből fixen max. 90 ezer ft az albérlet minden hónapban."
ebben akkor a rezsi is benne van?
am meg nagyban függ attól ti milyen életszínvonalhoz vagytok hozzászokva...
ha minden este étterembe jártok akkor már nem tudtok annyit félretenni, mint azok akik ötletesen főznek...
22F
Étterembe csak évfordulókkor járunk meg néha ha van valakinek születésnapja, névnapja (de ez ritka).
Kb havonta 2-3x megyünk el valahova.
Pl. teaházba, ilyenkor télen adventi vásárba, moziba, kirándulni. Wellnessezni évente 1-2x. Idén pl 3 helyen voltunk belföldön, de ebből az egyiket ajándékba kaptuk szülőktől.
En ebbol havonta kb 100-150et biztos.Ha szorakozunk is(mozi,etterem,wellnes) akkor 100,ha eppen nem 150
Kiadasaink:70ezer lakashitel
60ezer rezsi
60ezer haztsrtas(kaja,haztartasi cikkek)
12ezer telefon
10ezer benzin
30ezer egyeb koltopenz(gyerek,ruha,extrak..stb)
Ami ezen felul marad az relativ h mire koltenem,de akar el is tudom mind tenni.Nyilvan igenyektol fugg,meg h van e tervem a penzzel
Számoljunk 400-as bevétellel. 310 marad, miután kifizetitek a 90 ezres albérletet. Ha van kocsitok, amit tankolni kell, akkor havi egyszeri tankolással elmegy olyan 20 ezer körül (benzinártól és a tank méretétől függően), szóval most tartunk 290-nél. Nem tudom, hol laktok, én Budapesten, és itt azért hiába van autója az embernek, érdemes bérletet is venni, szóval marad 280. Kaját két főre én átlagban olyan havi 50-60-ból szoktam kihozni, már 220-nál tartunk, plusz a háztartási cikkek (mosópor, mosogatószer, wc-papír, tisztálkodószerek), marad 200. Szórakozni eljártok, mondjuk minden héten elmentek moziba (vagy más, hasonló költségvetésű helyre), és vesztek kukoricát, kettőtöknek egy héten az olyan 6000, egy hónapra 25, szóval most tartunk 175 ezernél. Esetenként találkoztok barátokkal, kávéztok, beültök egy igényesebb kocsmába, számoljunk nagyon meredeken, egy hónapban az is legyen mondjuk 15. Telefonszámla/tévé/internet 10. Csak hogy kerek legyen. Ruha/cipővásárlást nem számolom hozzá, az azért nem jellemző minden hónapban.
150-et ebből nagyjából ki lehet hozni úgy, hogy nincs nélkülözés. A magam laza költögetései szerint számoltam, nálatok nem tudom, hogy mit mennyire szerettek, gondolom van, amit mi csinálunk, de ti nem, vagy ti csinálnátok de mi nem. Azért átlagban szerintem 150-et kb félre kellene tudni tenni.
Ételre nálunk elmegy 60-90.000, attól függ mennyit megyünk étterembe pl., ha egyáltalán nem, akkor 60.000 csak a bevásárlás.
Benzinre is olyan 50.000, két autó van, és mindketten autóval járunk munkába.
Tehát nálunk az alapköltségek is a fenti albérletárral 200.000 körül lennének.
Jelenleg a férjem is, én is 100-200.000 ft között költünk fejenként egy hónapban minden egyébre: hobbi, szórakozás, öltözködés, kirándulások, stb. Ez nem feltétlen "muszáj", de így élünk a nekünk megfelelő színvonalon. Emellett fixen 150.000-et teszünk félre.
Magyarán a fent említett keresetből mi nem tudnánk félretenni, csak akkor, ha a saját igényeink rovására menne. Persze ha muszáj lenne, mert csak ennyi van, akkor meg tudnánk belőle élni, nem arról van szó.
Mi 330-350 ezres bevételből 120-at teszünk félre fixen lakás cserére és nyugdíjra, plusz 40-et törlesztünk vissza diákhitelre, ezen felül egy 30-40 ezer félre szoktam tudni tenni egyéb váratlan vagy várt de nagyobb kiadásokra.
Mi nem fizetünk albérleti díjat, nincs kocsi, és a bérletet mind kettőnknek a cég fizeti.
Ez sok mindentől függ. Mi pl ritkán csinálunk pénzes programokat, megoldjuk anélkül is, hogy fizetni kelljen.
400 ezerből, úgy és ott ahol mi élünk 300 ezret félre tudnánk tenni.
Nálatok ha 90 ezer megy albérletre (nem tudom a rezsi benne van e)
mondjuk 50 ezer kajára 2 embernek max,
és ha 20 ezret számolok szórakozásra havonta, akkor 240 ezret félre kellene tudnotok tenni. De nem tudom a rezsi benne van e a 90 ezres albérletben.
Mi ketten 100.000ft-ból élünk meg havi szinten, és 80-100 ezret teszünk félre. 80-at akkor, ha a maradék 20-at el akarjuk költeni szórakozásra, hobbira...
400 ezerrel számolva 2 főre gyerek nélkül 90ezres albérletnél (ebben a rezsi benne van? Gndolom igen, ha azt írod, hogy maximum 90), kaja mindennel együtt 60-80ezer, "zsebpénz" ruhára, egyebekre fejenként 20 ezer, ha kell bérlet, és nincs kocsi, és Budapest, akkor az fejenként plusz 10 000. Kondibérlet fejenként 10 000. Mondjuk egy átlagos esetben 160. 160+90=250, plusz még rájönne évente 2x1 hét nyaralás 120-120 fejenként és alkalmanként, az hóra leosztva még 40 000 ft, tehát olyan 100 000 körül tudnánk félretenni.
Ha fontos lenne, hogy minél többet rakjunk félre, akkor megoldanánk úgy, hogy még 70 000 maradna, tehát 170-et tudnánk legjobb esetben is félretenni (ha a kajátra nagyon figyelünk, a sportolást otthon oldjuk meg, a "zsebpénz" fejenként havi 10 000, és évi egy nyaralás van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!