Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez anyagi lehuzas, avagy a no aranyaso?
Roviden: hazaspar, 6 eve egyutt, boldogok. A no keptelen beosztani a fizeteset pedig nagyon jol keres, a ferj persze tobbet keres, magas eletszinvonalon elnek.
Mivel a no keptelen beosztani a fizeteset, igy a ferjetol ker kolcson, amit minden honap vegen visszaad. A fejnek ez nem hiany, a haztartas sem erzi meg, gyerek sincs, viszont ez egy ordogi kor kor leven mindig ahogy megadja kolcson kell kernie, szoval kicsit olyan mint egy elo hitelkartya.
Lassan ott tart a dolog, h a fizetese egyharmadat visszaadja ho vegen, amit vissza is ker (es kap) kolcsonbe, hogy aztan ho vegen megadja, es az egesz kezdodik elorol.
Egyebkent a ferj szo nelkul ad kolcson, egyaltalan nem zavarja vagy ilyesmi, szoval nincs koztuk vita. A ferj anyja szerint a no aranyaso.
Szerintem is termeszetellenes h igy elnek egy kozos haztartasban, de a kerdes most nem ez, hanem az h a no most telleg aranyaso emiatt?
Koszi a valaszokat
Úgy gondoltam, hogy a feleség kiharcolja a közös kasszát, amit lenyúl, majd lelép. Na, akkor azt mondanám, hogy igen.
Nem vagyok híve a több százezres táskáknak, de ha nekik telik rá, a nő örül neki, a férjnek sincs ellenvetése, akkor váljék egészségükre, az anyósnak meg szíve joga, hogy bevásárlószatyorral járjon.
Egyre inkább az az érzésem, hogy ez a kölcsönkéregetés a kettejük intim játéka, amiben mindketten örömüket lelik, az anyósékat meg ez zavarja valamiért. Mármint az ő közös örömüket nem tudja lenyelni, nem a költekezést.
Te melyik vagy? Az "aranyásó" nő?
Wanda: igen en vagyok az aranyaso aki nem akar kozos kasszat:-))
A ferjem evek ota kozos kasszat, szamlat szeretne de sztem meg most sem fogta fel, h en tenyleg nem tudok a penzzel banni ezert mindenkinek jobb ha a fizetese nala van, az enyem meg nalam:-)
Sosem voltam hive a kozos kasszanak, mert keptelenseg levezetni h ki es mire koltott de gondolom szamonkeres ezerrel, h arra miert koltott:-)A szuleim 38 eve hazasok, bevasarlas, rezsi kozos, hitel naluk sincs es a meg,aradot mindenki arra kolti amire akarja es nem szolnak be egymas koltekezeseire meg akkor sem, ha baromira nem erti anyu h apu miert kolt ennyit ruhakra, cipokre.
Apu meg azt nem erti h anyu miert vesz ennyi konyvet mert a konyvtaruk szo szerint hatalmas:-)A ferjem sem szol bele a koltekezeseimbe mert megkeresem ra a penzt, a taskara azt mondta h szep, es erti h miert vettem meg, cipok ruhak detto.
Jelenleg uj autot keszulunk venni, ezt ketten vesszuk felesbe, de pl : a futogep koltseget is feleztuk szoval ilyen nagyobb hasznos dolgokra kozosen koltunk meg akkor is ha adott esetben a masik fel egyaltalan nem fogja es nem is akarja hasznalni.
Egymas hobbijaba viszont nem szallunk bele, tehat egy fillert nem adok a kajakjaira meg a kajak kellekekre, nekem pedig nincs hobbim:-)
Ezzel a rendszerrel mindketten elegedettek vagyunk,csak az anyosa erzi ugy h en aranyaso vagyok. Egyebkent tegnap megkerdeztem h mit szeretne karacsonyra erre mindta h egy mikrot felment a netre es kivalasztotta a leheto legdragabb mikrot ami letezik es ilyen artatlan pincsi szemekkel ramnez, h "ugye nem baj, draga?"
Mondtam neki h "ugyan ezt az infot nem szoktuk megosztani de a szuleinek mindenki sajat maga vesz ajandekot, szoval nem baj, miert lenne baj?":-)
"keptelenseg levezetni h ki es mire koltott de gondolom szamonkeres ezerrel, h arra miert koltott:-)"
Rosszul gondolod. Ha a férjed most is tolerálja az 500 ezres táskát, akkor közös kasszától hirtelen miért ne tolerálná? Ha pedig saját magad mondod hogy nem tudsz bánni a pénzzel, akkor ezek szerint szeretnéd ha valaki időnként szólna hogy most egy-két hónapig fogd vissza magad, ha már rohadt sokat költesz. De nem valójában te azt akarod hogy elköltsd az összes pénzed, és nem érdekel, hogy nincs tartalékod. Ez legyen a te bajod, csak ne beszélj félre.
Ami az anyóst illeti, igen, lenyúltad a férjed egyhavi fizetésének harmadát. Na de hat év alatt összesen... Vihar egy kanál vízben.
Ami
14-es:Pont ez a lenyege, h semmit nem nyultam le a ferjemtol hiszen ho vegen mindig visszaadom azt amit kertem, es o ebbol ad nekem kolcson leven ez az o sajat fizujat nem erinti:-)
Egyebkent ez igy van (tobbek kozott), abszolut nem ertek a penzhez es ha kozos kasszan lennenk akkor nyilvan az ovet is koltenem es akkor fogalmam sincs h maradna penzunk:-)
Masreszt abszolut jogos es igaz, en szeretem elkolteni a sajat penzem arra amire szeretnem, felelotlenul,de ez mindenkinek a sajat valasztasa.
Egyebkent ez nem volt mindig igy, ez nem megy igy 6 eve, ez 6 honapja alakult ki mert egy nyaralas alkalmaval olyan szinten csusztam el anyagilag, h a ferjemtol kellett kernem. En ajanlottam fel h visszaadom, o nem kerte, es ho vegen vissza is adtam. Ezaltal kerultem csuszasba es ez az ami meg a mai napig is tart:-))
A helyedben a következő ajándékozós alkalomra azt kérném a férjemtől, hogy engedje el az adósságomat. Mondjuk karácsonyra, és akkor az új évet kezdhetnéd tiszta lappal.
Egyébként is van valami babona, hogy adósságot nem szabad átvinni, mert akkor egész évben szegény leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!