Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nem illik/nem szabad házasodnunk?
és aki terhesen megy férjhez?
hányan viselnének fehéret ha a szüzesség lenne a kitétel? 1000/1!
majd lenyugszik, vagy nem kell meghívni
Nem kell lemondanod a hófehér hercegnős ruháról. Az esküvő a ti nagy napotok, úgy öltözzetek fel, ahogy nektek jól esik, ne mások (főleg az idő, régimódi nénik) véleményével foglalkozzatok.
A mi esküvőnkön is 1,5 éves volt a kisfiunk. Gyönyörű, pezsgőszínű uszályos ruhám volt, (csak azért nem hófehér, mert az nem állt annyira jól). Viszont a váltóruhám (kellett az uszály miatt), igazi fehér habcsók ruha volt. Engem nem szólt meg senki, mondjuk nem is érdekelt volna. Szerintem nagyon szép esküvőnk és lagzink volt.
Nem kell a huhogó öregasszonyokra hallgatni.
Én úgy mentem hozzá a páromhoz, hogy egy korábbi kapcsolatomból már volt egy 8 éves gyerekem, akit akkor már 4 éve közösen neveltünk. Ja, és másfél éve próbálkoztunk a kistesóval, és természetesen pont akkor, amikor az időpontot lefixáltuk, kiderült, hogy végre sikerült :)
De ez engem egyáltalán nem gátolt meg abban, hogy fehér ruhában menjek férjhez. Habos-babos, hercegnős ruhát sosem akartam, nem az én stílusom, de fehér volt rajtam, térd alatt érő, rockabilly stílusú ruha. Egyikünk családjában sem volt olyan, aki egy picit is megütközött volna ezen. Volt rendes esküvőnk, lagzink is. Miért ne lett volna?
Nyilván azért mondja, mert hagyományosan a fehér menyasszonyi ruha fátyollal a tisztaságot, szüzességet jelképezi. Az erkölcs pár év alatt rengeteget változott, és ma már kevés olyan menyasszonyt találni, aki szűzen megy férjhez. Az, hogy van gyereked, igazából csak nyilvánvalóvá teszi azt, amit amúgy is mindenki tud: esküvő előtt együtt éltetek.
Egyébként, ha kevesebben is, de azért ma is vannak olyanok, akiknek fontos a házasság előtti tisztaság. Én is azok közé tartozok, aki szűzen ment férjhez (a férjem szintén szűz volt), és én nem tudtam volna fehér ruhát fátyollal felvenni, ha ez nem így lett volna. De nyilván nekem mást jelképez a fehér ruha, mint neked.
Volt osztálytársam-aki doktornő egy megyei kórházban- előbb szült egy kisbabát, és utána ment férjhez a szerelméhez, talpig fehérben.
Egyébként manapság már nagy pocakkal sem gáz a fehér ruha.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!