Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hozzámenjek olyan pasihoz, aki nem vonz és soha nem is vonzott? Lehet mély igaz szeretetből házasodni?
30 éves vagyok és 3 éve összejöttem egy pasival. Nagyon megszerettem, nagyon kedves figyelmes, tenyerén hordozz, soha eddig egy pasi nem bánt velem ilyen jól. Viszont nem vonzódok hozzá, abszolút, tudom jön a kérdés, hogy akkor a szex hogy megy, de érdekes módon valahogy nem gondolok rá szex közben és akkor élvezni tudom azért. 30 évesen már gyereket szeretnék és úgy gondolom nála biztonságban lennénk. Eddig messze nem ezt éreztem egy pasinál sem. Lehet megalkuvásnak látszik, de 30 évesen ez már szerintem érthető.
Tavasszal megkérte a kezemet, olyan kis romantikusan, aranyosan :) és természetesen igent mondtam.
Jövő nyáron tervezzük az esküvőt, de van bennem bizonytalanság, hogy azért így jó lesz-e a házasságunk.
P.S. I love you és Szerelmünk lapjai - Egyiket sem ismerem.
Viszont láttam már eleve rossz alapokkal kezdett házasságokat pár év alatt tönkremenni, válással végződni, láttam megalkuvókat boldogtalannak.
Megalázónak tartanám, ha valakinek csak megalkuvás lennék, és nem az a társ, akivel jóban-rosszban kész leélni az életét. Nem tartom fairnek a megalkuvást.
Az élet hozhat olyan problémákat, amiktől egy megalkuvó ember megfutamodik, egy nem megalkuvó viszont kitart a választott párja mellett és tűr vagy harcol, ahogy a helyzet kívánja. Személyes példám van rá a saját családomból.
Lehet, hogy az életben több igazai is létezik, de hiszem, tudom, hogy összekötni az életet csak olyannal lehet, akiről az ember érzi, tudja, megtapasztalta, hogy ő az IGAZI. (és még sajnos ilyenkor sincs garancia arra, hogy így is marad és mindkét fél kitart a másik mellett!)
De az biztos, hogy ha eleve csak megalkuváson alapszik egy kapcsolat, az sehova nem vezet. Mi lesz ha egyszer csak betoppan az a valaki, aki a szívedet is megdobbantja? Akkor vered a fejed a falba, hogy miért nem vártál még 1-2 évet?
Ha komolyan gondoljuk a házasságot és nem arra megyünk, hogy majd elválunk, ha nem megy, akkor ilyet nem lehet.
Számomra a holtomiglan - holtodiglan az tényleg ezt jelenti, nem pedig pár évet, amíg meg nem unjuk egymást.
Abból a szempontból egyetértek ezzel, hogy valóban régen nagyon sokan nem szerelemből házasodtak, de valahogy az idő folyamán kialakult a szeretet, tisztelet. Ez tény. De! Az erkölcs sem volt ennyire laza, az emberek tartották magukat az eskühöz, nem folyt mindenhonnan a tv-ből a reklámokból a bujaság, a csábítás. Nem az volt az egyértelmű, hogy ha nem megy, majd elválunk, hanem az, hogy minden erőnkkel küzdünk. Na ma ez nincs meg.
Amennyiben a kérdező esetében is ilyen elszántságról beszélhetünk, és elhatározzák, hogy mindenképp küzdenek és kitartanak, akkor ebből lehet egy hosszú, tartós, békés, szép kapcsolat. De ha nincs ekkora elszántság, akkor ez a kapcsolat addig fog tartani, míg a kérdést feltevő hölgy közelébe nem ér egy olyan férfi, aki minden tekintetben betalál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!