Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nagyon elvetemült dolog lenne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon elvetemült dolog lenne megkérni a barátnőm kezét 21 évesen?

Figyelt kérdés
Egyidősek vagyunk és 2 éve vagyunk együtt. Úgy érzem, hogy ez nem csak egy kezdeti fellángolás volt. Egyre jobban szeretem és ő is hasonlóan érez. Beszéltem már vele házasság ügyben, ő is házasság párti, de ez csak egy szimpla felvetés volt még régebben. Nem tudom mit reagálna igazából. Az is lehet, hogy megijedne ettől a dologtól... Mi lenne a helyes döntés? Szerintetek elhamarkodott?
2015. aug. 10. 18:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nem az számít hány évesek vagytok mikor megkéred a kezét! Hanem az, hogy ismerjétek egymást és szeressétek egymást! 4hónap külön élés még nem olyan sok... Majd ha eltelik még egy év, na majd akkor derülnek ki a dolgok. Az ber lakva ismeri meg a másikat!
2015. aug. 11. 11:08
 12/18 anonim ***** válasza:
*ember
2015. aug. 11. 11:09
 13/18 anonim ***** válasza:
11-es nem külön élnek, hanem együtt. :O
2015. aug. 11. 11:48
 14/18 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Bocsi ha kicsit rosszul fogalmaztam. Úgy értettem a különt, hogy külön a szülőktől. Azért írtam még azt, hogy kell egy év mire lakva megismerik igazán egymást. Sajnos mi exemnel nem sokat laktunk együtt házasság elött és a baba is hamar jött, azóta a Kisfiam a mindenem érte dolgozok érte csinálok mindent. Csak sajnos anyukájával azóta elváltunk...
2015. aug. 11. 12:07
 15/18 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Annyit még had tegyek hozzá, hogy én a párommal 6 éve vagyok együtt, én 20 voltam, ő 24 amikor megismerkedtünk. Nekünk is megvolt a hév 1 év után, hogy akkor örökre együtt, eljegyzés és házasság. De anyukámék lebeszéltek minket. Bár az idő minket igazol, de örülök neki, hogy így volt ! :) 4 éve együtt élünk, és érdekes mennyire másképp nézünk egymásra. Szeretem, de ez a szeretet picit más már. Nem kevesebb,átalakult. :) Látom már a hibáit, tudom mivel bosszant, de ezt így elfogadom. Mindenkinek azt ajánlom adjon időt a másiknak is önmagának. Sok pár aki 1-2 év után vág bele egy komoly döntésbe nem ismeri a másikat. Nem tanulják meg, milyen az, hogy amikor ők ketten vannak csak. Babával még így is szeretnénk várni 2-3 évet, de rájöttünk most értünk meg igazán arra, hogy tényleg komolyan, megfontoltan kössük össze az életünket. Nem tudom, lehet itt mondom a nagy dolgokat, és nálunk is beüthet a krakk, de a környezetemben élők nagy többségénél azt vettem észre, hogy azoknak bomlik fel a házassága, aki rövid ismerettség után kötik ezt. :) Hagyni kell, hogy múljon picit az a rózsaszín köd. Kívánom nektek a legjobbakat, és azt is, hogy ami most köztetek van, tartson örökké !:) Mindig örömmel tölt el, ha hallok párokról akik így szeretik egymást. De ne siessetek. :) 4 hónap még nem olyan nagy idő, de jól tettétek, hogy együtt éltek. Még 1-2 év így ebben a formában, és akkor hajrá! :)
2015. aug. 11. 12:57
 16/18 anonim ***** válasza:

Már írtam korábban is. Kicsit kibővítem, az előttem levő hozzászóló felelevenített bennem pár gondolatot...

Tényleg az a fontos, hogy ismerjétek egymást, mielőtt belevágtok. Tudjátok, hogy milyen legrosszabb napja a másiknak, hogyan reagál ilyenkor, és azt is tudjátok, hogy milyen a legjobb napja, mi vidítja fel, mitől boldog, mik a céljai, mit szeretne az élettől.

Ismerjétek egymást, tudjátok, hogy kinek milyen rossz tulajdonsága van, és tudjátok mérlegelni, hogy ha az nem változik meg, tudsz-e azzal együtt élni...Mert nem lehet az embereket 180 fokban megváltoztatni...Lehet, hogy van olyan tulajdonsága, ami különéléskor nem zavar, de együttélésnél sírba tesz és nem tudod megváltoztatni...

Jót kacagtunk, amikor az Atya aki adott össze minket mondta, hogy soha ne áruljunk egymás előtt zsákbamacskát...hisz egymásnak a házastársai leszünk. Esküvőnk után, sokszor eszünkbe jut, amikor valamin összeakadunk. Én rendetlenebb vagyok, a párom inkább rendmániás, vegyítve tisztaságmániával. Esküvő után visszatérve egy félcipőmet porosan-pókhálósan szedte ki a fotel alól...s rázta a fejét, hogy már megint milyen rendetlen vagyok. Mire mondtam, hogy nem árultam zsákbamacskát, az a cipő már esküvő előtt is (vagy 3 hónappal) ott volt :)))

Ez apróság, de jó lesz figyelni ezekre a dolgokra.

Minket megerősített a házasság, a beszélgetések az atyákkal (két atyához is jártunk beszélgetésre). Azt kívánom, hogy találjátok meg azt a lelkészt vagy atyát, aki a Ti nyelveteken szól, mert akkor nagyon gazdagok lesztek.

Én minden porcikámmal tiltakoztam az ellen, hogy egy katolikus pap, házassági tanácsokat adjon nekünk. De ez a két ember, akit megismertünk, olyan csodás, gondolatokat ébresztő beszélgetéseket vezettek le, hogy csak ültem és hallgattam volna órákon keresztül és kívántam, hogy ne lenne vége...(fiatalosan, viccesen, humorosan és esetenként komolyan ráébresztettek arra, hogy ez egy fontos döntés és vegyük nagyon komolyan, ne csak egy napig, hanem egy életen át).

A templomi szertartás annyira személyes lett, hogy a végén elsírtam magam, amikor az atya ránk nézett és elmosolyodott. (pedig én soha életemben nem tudtam könnyekig meghatódni)

Mi 22 évesen (párom 23) jegyeztük el egymást és két év múlva tartottunk esküvőt. Csodás volt.

Ezt kívánom Nektek is :)

2015. aug. 11. 13:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem elvetemült, ha van mögötte tartalom. Tehát önállóan el tudjátok látni magatokat és belátható időn belül (1-2 év) össze is házasodtok. Ha csak a gyűrűvel akartok villogni, úgy nem túl érett döntés.
2015. aug. 12. 09:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel semmi gond. Van pasi aki 22 évesen már meg is házasodik:) Nyugodtan kérd meg. Esküvő lehet 2-3 évvel később is, ha nem akartok hamar összeházasodni.
2015. aug. 13. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!