Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felvehetem ilyen módon a férjem nevét házasság után?
Figyelt kérdés
Például Tóth János és Kiss Bernadett..
Házasság után az illető lehetne hivatalosan Tóthné Bernadett?
2015. aug. 8. 06:52
1/9 anonim válasza:
Szerintem igen. Hallottam már így, bár lehet csak rövidírik. Anyámnak apám teljesneve van + né és ennyi.
2/9 A kérdező kommentje:
En is láttam így leírva vkinek a kitűzőjén, és nekem így tetszene. Meg az a gond, hogy az én nevem is hosszú, meg a páromé is, plusz én nem akarom a saját vezetéknevemet, viszont ha úgy lesz mint ahogy írtad, akkor pedig nem tudják a keresztnevemet.. Mennyi problémám van :D
2015. aug. 8. 07:51
5/9 anonim válasza:
Nem. Úgy veheted fel, hogy
Tóthné Kiss Bernadett
vagy
Tóth Bernadett
(Mármint ami hasonló a felvetésedhez.)
Hogy egy kitűzőre mit ír valaki, az más kérdés, oda nem kell a hivatalos nevet írni. Egyébként meg utána úgy használod (nemhivatalosan) ahogy jólesik.
6/9 anonim válasza:
igy-igy! mint ahogy az 5-os mondja
7/9 anonim válasza:
Hivatalosan nem.
Úgy veheted föl, hogy Tóthné Kiss Bernadett vagy Tóth Jánosné Kiss Bernadett vagy csak simán Tóth Jánosné, ha meg nem akarsz -né lenni, akkor Tóth Bernadett. Plusz még a kötőjeles nevek vannak.
8/9 anonim válasza:
Szerintem is 5-ös tudja jól, attól bemutatkozáskor még mondhatod a te ötleted szerintit.
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2015. aug. 9. 10:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!