Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit csinálnátok, ha a férjetek rendszeresen hazudna pénzügyekben?
Vagy csak azért titkolja mert válásnál az a pénz nem játszana vagyonmegosztásnál.
Jó kérdés, hogy mit tudj csinálni. Talán egyetlen módszer, hogy nem zsonglőrködsz annyira, hanem megpróbálsz jobb kajákat venni. Ha elfogy a pénz akkor úgyis adni fog amikor is rákérdezhetsz miért titkolja.
Hát én elsőkörön nem szültem volna gyereket egy ilyen pasinak, mert gondolom a maszekolást nem az elmúlt 1-2 évben kezdte.
Egyébként leültetném megbeszélni vele, hogy vagy nyílt lapokkal játszunk vagy külön kassza, bár ez már nem házasság, de ha máshogy nem megy... Tehát a gyerek költségei felezésre kerülnek (a csp a "gyerek pénze"). A saját kajádat te fizeted, az ő kajáját ő fizeti és ha neki elfogy a pénze kajára akkor így járt.
Barátommal élek együtt, már most nyílt lapokkal játszunk, tudjuk egymás számlaegyenlegét pont azért, hogy tervezhessünk. Van "zsebpénze", mert szeret néha 1-1 csokit venni és elég stresszes a melója ahhoz, hogy egyáltalán meg se forduljon a fejemben, hogy sajnáljam tőle, de egyébként minden fillért beosztunk és tartjuk is hozzá magunkat. Ha túlóra pénzt kap vagy valami pénzbeli díjat (hónap dolgozója, stb.) a munkahelyén mindig boldogan újságolja, eszébe nem jutna eltitkolni, mert így annyival több a havi keret vagy ha jól gazdálkodtunk félre tudjuk rakni.
6-os válaszoló: igen, elvileg mi is így csináljuk. Gyerek előtt kb külön kasszán voltunk, kiadásokat feleztük, maradékot együtt költöttük el. Most ugye kevesebb a maradék, kevesebb az én bevételem, ezért az van, hogy összetesszünk minden pénzt, kifizetünk mindent, és a maradékból mindenki "zsebpénzt" kap. Extrákat jellemzően megbeszéljük, mire menjen, és ezeknél fordul elő, hogy tart meg pluszban magának.
Amúgy azt mondta, hogy pénteken kapott vhonnan 10 ezer ft-ot, és el akart belőle vinni négyünket étterembe. Hát hiszem is, meg nem is, főleg nem is :( persze már sosem tudom meg, mi lett volna, ha nem kérdezek rá, honnan ez a pénz. Nagyon vacak, hogy nem tudok benne megbízni.
Az enyém nagyobb dologban hazudott.Aláírt kezességet egy haverjának több millióról.A haver nem fizet.Itthon voltam,mikor a postás hozta a bírósági idézést.Így tudtam meg.
Azóta én is "hazudok", amikor csak tudok teszek félre egy kis pénzt titokban,ha úszik mindenünk a férjem felelőtlensége miatt, tudjak lépni a gyerekkel.
Nálunk nincs bizalom a részemről,sokat veszekszünk.
Próbáld vele megbeszélni,ha nem megy akkor: megszoksz vagy megszöksz :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!