Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen szexuális életet folytathat egy keresztény házaspár? Mi szabad/hasznos illetve mi nem?
én katolikusnak mondom magam, bár még egyáltalán nincs tervben házasság, de szerintem ott az csak rátok tartozik :)
Mondjuk én belsősként azt se tudom hova tenni, h miért jó h nem szexelsz házasságig. persze, nagyon (de tényleg nagyon) tisztelem, hogy az elveidből nem engedsz, nem is veled van a gond csak nem értem ezt az egészet. Komolyan a házasság, a szerelem, egymás boldogsága kimerül a szexben? A házasság több, magasabb rendű mint a szex szerintem, nem vonható azonos szintre, egyiik nem lehet másiknak feltétele (Ez csak magánvélemény)
Viszont tényleg azt gondolom, hogy ha lefekszetek, akkor ne a magasztosság, vallásosság legyen a fjetekben. Ez szinte még állati ösztönnek tudható be, ezt senki, még Isten sem (hangsúlyozom: katolikus vagyok) vághatja el, max keretek közé rendezheti. és hát ugye, emmberek vagyunk, szeretünk kitörnni a keretekből, de ebben nincs is semmi baj...
a kérdés fake, de ha nem
a keresztény elvárás, házasság előtti szex stb egy baromság, és aki ezt be tartja az is egy barom.
Ezeket az idióta szabályokat pont a sok b.z i, pedofil stb papok találták ki, akik az inkvizíció nevében halálra kínoztak ártatlan embereket.
Meg kell nézni mi folyik az egyházban manapság. Lopnak, hazudnak, gyerekeket molesztálnak és aki a hülyeségüket beszopja az is u.o. hülye.
7-es, remélem az élet minden terén ilyen elfogadó és toleráns vagy.. :))
Amúgy én is keresztény vagyok, de házasságon belül nincs megszabva, hogy mit lehet és mit nem. Annyi, hogy bizonyos fogamzásgátlási módok nem helyesek, pl. az esemény utáni tabletta, de az, hogy a házasságban milyen pózban csinálod, az teljesen mindegy. Ne legyen kényszer és tartsátok tiszteletben a másikat.
A házasság előtti szex tilalma olyan korból származik, amikor
a.) nagyon fiatalon (tizenévesen, nagyonmaximum huszonévesen) házasodtak, így az önmegtartóztatás nem volt túl nehéz, mert ha tomboltak a hormonok, akkor egyből jött a házasság is
b.) az ószövetségi házasság kb. abból állt, hogy a fiatalok a szülők tudtával és engedélyével "elhálták" a frigyet, semmi egyházi áldás, vagy ilyesmi nem kellett hozzá, magyarán ha manapság egy fiatal pár a szülők tudtával és engedélyével együtt jár és lefekszenek egymással, az kimeríti az ószövetségi házasság fogalmát, és ezen az Újszövetség sem változtatott, lévén akkoriban még nagyon nem létezett a keresztény egyház intézménye, így a esküvő fogalma sem (a polgári esküvőé meg pláne).
Szóval ez a házasság előtti szex tilalom ez utólagos belemagyarázás a Bibliába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!