Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Érett egy ilyen nő a házasságr...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érett egy ilyen nő a házasságra, gyereknevelésre?

Figyelt kérdés

Egyre többször hallom, olvasom házasodni készülő nőktől, hogy "de anyukámnak hogy mondjak nemet?"

Szerintem akiben ilyen felmerül, gyorsan menjen vissza anyuci szoknyája mellé.

2015. máj. 5. 17:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
Nem ítélkezel gyorsan, ugye?
2015. máj. 5. 17:18
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
Most majd kapom a lepontozást,de pont ez jutott eszembe az előbb. Ha valaki nem mer felnőtt ember módjára saját véleményt alkotni,akkor hogy akar önálló életet élni? Gondolom náluk hosszabb ideig tart a különválás a szülőktől.
2015. máj. 5. 17:19
 3/14 anonim ***** válasza:
58%

Na és a férfiaknál nincs ilyen? (csak mert általánosítasz a nőkre). Hányszor olvasom itt is,hogy a feleség panaszkodik ,hogy családos, gyermekes férfiaknál az anyukájuk mondja meg mit tegyenek, meg ő irányítja őket...

Amúgy mindkét nemnél gáz, aki megakadt tinédzser szintem az nem akarjon felnőttet "játszani."

2015. máj. 5. 17:24
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
Az a felnőtt, aki senki másra nincs tekintettel?
2015. máj. 5. 17:25
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

Itt nem csak az "anyukáról" van szó, hanem egy erősebb akaratú társsal, főnökkel, idegennel is meggyűlhet a baja az illetőnek. Tudja ő, hogy mit akar, és mi a jó, csak konfliktuskerülő, és nehezére esik érvényesíteni az elképzeléseit úgy, hogy megmaradjon a béke. Meglepődnél, hány ilyen ember van, házasságon belül is gyakran az egyik fél alárendeli magát a másiknak, és nem mer nemet mondani, márpedig velük kapcsolatban nem merül fel senkiben a kérdés, alkalmasak-e házasságra vagy gyereknevelésre, valahogy ezt normálisnak érzi a közvélemény. Ezeknek az embereknek erősíteniük kellene az önbizalmukat, és nyugodtabb lenne az életük. Anélkül a néhány problémás személy nélkül (pl. anyuka) teljesen normális, életképes emberek, gyereket nevelni is ugyanúgy tudnak, sőt, gyakran már előre próbálják őket megerősíteni, hogy nehogy olyan "gyenge" felnőttekké váljanak, mint ők maguk. Az értékrendjükkel, nevelési elveikkel nem feltétlen van baj. Azzal van baj, hogy nem képesek vállalni önmagukat, mert nem akarják elveszíteni a számukra fontos emberek szeretet, és egész életükben aknamezőn lavíroznak emiatt.

Az teljesen más dolog, amikor a nő/férfi elfogadja az irányítást, csak mert nincs kedve gondolkodni, vagy önállótlan. Ők tényleg alkalmatlanok rá, hogy házasságra lépjenek valakivel, ha pedig gyerekek lesz, azt közvetve úgyis a nagyszülő neveli.. ők azonban nem is igazán akarnak nemet mondani, úgyhogy a kérdésed szerintem nem róluk szólt elsősorban.

2015. máj. 5. 17:29
 6/14 A kérdező kommentje:
Hogyan várhatnám el a férjemtől, hogy ne legyen anyuci pici fia, ha én viszont anyuci pici lánya vagyok?
2015. máj. 5. 17:29
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ritkán jön össze "anyuci két pici gyereke".
2015. máj. 5. 17:36
 8/14 anonim ***** válasza:
78%
A ruhapróba ihlette a kérdést?
2015. máj. 5. 17:38
 9/14 A kérdező kommentje:
Nőgyűlölő vagyok? Ez tetszik:-))
2015. máj. 5. 17:42
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

"Az a felnőtt, aki senki másra nincs tekintettel?"

NEM.

Az a felnőtt, aki szívesen meghallgatja mások, akár a szülei véleményét is, átgondolja, miben lehet igazuk, miben lehet kevésbé igazuk, majd gondos mérlegelést követően önállóan dönt, és bármi is legyen a döntése, vállalja annak következményeit.

2015. máj. 5. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!