Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kivernéd a cirkuszt ha férjed hosszú munkanélküliség után kezdhetett volna egy nagyon jó munkahelyen, de ő heteket halaszt arra hivatkozva, hogy édesapját orvoshoz kell hordania?
Itthon mindig azt mondta, hogy még nem kezdhet mégsem mire kiderült, hogy hazudott, mert már két hete kezdhetett volna, de halasztást kért.
Valóban beteg az édesapja, de a családból mások is tudtak volna segíteni orvoshoz hordani, én is mikor szabadnapos vagyok.
Nem érti a férjem mi a bajom majd kezd rövidesen és egyébként pedig " semmi közöm a munkahelyéhez ő sem beszél bele az enyémbe ahová egyébként még súlyos betegen is eljártam hetekig nemrég, hogy ne menjek táppénzre és ne kapjak kevesebb pénzt.
A hazugság esik a legrosszabbul és az, hogy kockáztatja a munkahelyet azzal, hogy hetekig nem kezd miután mehetne már.
A hazugságért biztos haragudnék. Nem lehet, hogy magával a munkahellyel van problémája?
Én sem mertem elmondani sokáig a páromnak, hogy a munkahelyet, amit ráadásul ő talált nekem, nem bírom fizikailag. Pedig kiderült, hogy nem haragudott volna, a végén ő szólt, mikor látta, hogy milyen állapotban vagyok, hogy hagyjam a fenébe, mert tönkremegyek bele, keressünk mást.
Úgy derült ki, hogy elszólta magát...
Fel volt háborodva azon, hogy semmi közöm ehhez.
Azt hiszem igazán türelmes voltam, mert már nagyon régóta csak én tartom fent a családot és annyira jó munkahely lenne a férjemnek, hogy pont ilyent szeretett volna rég és ennek ellenére húzza a munkakezdést, kockáztatja a felvételét.
Teljesen igaza van, ehhez egészen addig semmi közöd, amíg egyéb úton-módon megteremti az anyagi biztonságot.
Egy herét meg te tudod, hogy el akarsz-e tartani.
Már a kérdés eleje fura. "Kivernéd a cirkuszt". Nem, mert nekünk itthon nem ez a konfliktuskezelési módszerünk. leülünk, normálisan és érvekkel alátámasztva megbeszéljük, mi a fontos a család szempontjából és mi a fontos egyénileg mindkettőnknek, aztán jutunk egy közös nevezőre.
Ha úgy oldanék meg számomra nem tetsző helyzeteket, hogy kiverem a cirkuszt, akkor a férjemtől sem várhatnám el, hogy kulturált felnőtt módjára cselekedjen, ha én sem ezt teszem.
Örvendetes, hogy nálatok mindketten ilyen intelligens konfliktuskezelési módszerekkel rendelkeztek.
Úgy vélem könnyű így megoldani a problémákat egy megfelelő társsal aki maga is az őszinteség és nyugodt hangnemben való megbeszélés híve.
Hatalmas toleranciával rendelkezem, pontosan így szeretném én is a problémákat megoldani ahogy nálatok működik, bevált. Amennyiben a másik fél sorozatosan visszaél a bizalmaddal, nem őszinte akkor úgy hiszem teljesen jogos, hogy szóvá teszed a nemtetszésedet, érezteted, hogy nagyon nincs rendjén ahogy téged tisztel a másik.
Ne úgy képzeld, hogy ordítva tajtékoztam, csupán szomorúan és letörten véleményeztem ahogy velem bántak.
A lelkemet is kiteszem a családomért, ma reggel jöttem haza a 2. 12h- ás műszakomból ahol igen nagy a terhelés, súlyos betegen is eljártam nemrég dolgozni, mert minden fillér számít, cserébe a másik halogatja a munkakezdést hetekig, holott jóideje nem dolgozott.
Megfelelő partner szükséges a problémák, konfliktusok megfelelő kezeléséhez... úgy könnyedén megoldható minden, viszont ha csak az egyik fél őszinte, felelősségteljes akkor előbb- utóbb elvész a bizalom és
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!