Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért gondolja azt mindkét...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolja azt mindkét nem, hogy az kisebb rossz ha az ő neméhez tartozók lépnek félre? Egyszerre lennék papucs és hímsoviniszta ha szerintem a férfi és a női megcsalás egyformán rossz?

Figyelt kérdés

Szerintem morálisan nincs semmi különbség a férfi és a női hűtlenség között, viszont sok embertől az ellenkezőjét hallom.

Nem egy férfitől hallottam már, hogy teljesen elfogadható a félrelépés ha a nő nincs csúcsformában (pl.: terhes), egy ideig nem akarja a szexet, az nem is férfi akinek nincs egyszerre több nője is, stb. Amikor meg én is hozzászólok a témához és elmondom a véleményem akkor egyből prűdnek, nőbérencnek, töketlen papucsnak és hasonlóknak bélyegeznek. Visszakérdezvén, hogy milyen érvvel tudják alátámasztani a véleményüket mást nem igazán tudnak felhozni csak azt, hogy vannak természetes igényeik amiket ki kell elégíteni.

De a nők sem jobbak semmivel sem. Mikor nőkkel beszélgetve előkerül a megcsalás téma és elmondtam azt, amit az előbb a férfiak kapcsán akkor először mindig megdicsérnek, kész lovagnak tartanak. Viszont amint azt is mondom, hogy ez fordítva is fennáll azonnal megváltozik a véleményük, lovagból hímsoviniszta nőgyűlölővé válok a szemükben, aki tankkal tapossa a nők szabadságát.Sértődött hangnemben racionalizálják a női hűtlenséget, aminek az a lényege, hogy a nők érzelmei sokkal fontosabbak, a férfiaké viszont nyugodtan feláldozható. Próbálják magyarázni, hogy félremehet a nő ha a férfi nem törődik vele eleget, még akkor is ha az nem a férfi hibája (pl.: mert a férfi sokat túlórázik, külföldre kell mennie dolgozni, stb.).

Persze ezek a megállapítások nem vonatkoznak minden férfire meg nőre, de jó néhány embertől tapasztaltam ezt mindkét oldalról. Miért alakult ki ez az "én nememre kevésbé vonatkozik a hűség" mentalitás?

2015. ápr. 4. 11:02
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
72%

20-as, 16-os vagyok és kikérem magamnak, nem vagyok "férjes asszony"!

Nem a megcsalásra válaszoltam, hanem arra - de idéztem is - hogy egy nő nem tud csak szexuális vágyból lefeküdni valakivel. Ugyanúgy le tud, mint egy férfi.

Ennyit mondtam. Hogy nem kell egy nőnek szerelmesnek lennie egy férfiba, hogy lefeküdjön vele. Tetszik érteni?

2015. ápr. 5. 00:43
 22/23 anonim ***** válasza:
31%
18: "egy kapcsolat alapja a bizalom" .. ez így van! de ez miért zárja ki, hogy mással is szexeljen? én pl simán el szoktam mondani a bnomnek, ha volt vki más, ahogyan ő is el szokta mondani, ha nem tudott egy nagyon vonzó srácnak ellenállni. Ennyi, szal nem látok benne megcsalást, ettől még lelkileg meg érzelmileg ő a párom, itt inkább az lenne a sokkal helyesebb kérdés, h ki mit tekint megcsalásnak egyáltalán? most nem?
2015. ápr. 5. 06:19
 23/23 anonim ***** válasza:
Ha megkap otthon mindent egy férfi akkor is félre lép, ha olyan tipus. Ez ugyanígy nőkre is igaz. Nem egy olyan kolléganőm volt aki csalta a férjét, olyan is volt köztük akikre álmomban nem gondoltam volna. Lett egy-két barátnőm is közülük, ez szerintem nem kizáró ok. Az hogy ő hogy viszonyul a párkapcsolatához az az ő dolga, attól mi még nagyonjóban vagyunk és bár valamilyen szinten elítélem, de nem az én dolgom. Vannak sokszor olyan időszakok amikor az eber akár nő, akár férfi esetleg kevesebb törődést kap a párjától és eszébe jut mi lenne ha... valaki meglépi, valaki nem. Valakinek ez kell ahhoz, hogy folyamatos elismerésben, megerősítésben legyen része. Van egy barátom például aki imádja a feleségét, de imádja a nőket és ráadásul elég erős kisebbségi komplekszusa is van, hiába néz ki jól, hiába kedves stb., magát mégis sokszor semmibe veszi és kell neki a megerősítés. Ő dolga. Volt nekem is olyan időszakom amikor erősen szex központú voltam, ha már eltel pár nap szex nélül ideges voltam, csapkodtam, rossz volt a közérzetem. EZ általában ilyenkor tavasz környékén jön elő, biztos valami párhuzam van a tavasz és a hormonok között, nem tudom... Sajnos egyszer meg is csaltam a férjemet pedig soha előtte se, azóta se történt ilyen, deelmetünk szórakozni ismerősökkel és nemtudom miért de nagyon megkívántam az egyik kolléganőmet és meglepődtem, hogy ő is adta a jeleket...másnap persze lelkiismeretfurdalásom volt, és azóta is de mindezek ellenére nem bánom. Szóval nem fekete, vagy fehér az élet, én is úgy gondolkoztam sokáig és nem is értett senki, kb így néztek rám mint rád mikor kifejtettem a véleményem, de így 30 felé megváltozik az emberek gondolkodása ezzel kapcsolatban, legalábbis én ezt tapasztalom.
2015. ápr. 5. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!