Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolja azt mindkét nem, hogy az kisebb rossz ha az ő neméhez tartozók lépnek félre? Egyszerre lennék papucs és hímsoviniszta ha szerintem a férfi és a női megcsalás egyformán rossz?
Szerintem morálisan nincs semmi különbség a férfi és a női hűtlenség között, viszont sok embertől az ellenkezőjét hallom.
Nem egy férfitől hallottam már, hogy teljesen elfogadható a félrelépés ha a nő nincs csúcsformában (pl.: terhes), egy ideig nem akarja a szexet, az nem is férfi akinek nincs egyszerre több nője is, stb. Amikor meg én is hozzászólok a témához és elmondom a véleményem akkor egyből prűdnek, nőbérencnek, töketlen papucsnak és hasonlóknak bélyegeznek. Visszakérdezvén, hogy milyen érvvel tudják alátámasztani a véleményüket mást nem igazán tudnak felhozni csak azt, hogy vannak természetes igényeik amiket ki kell elégíteni.
De a nők sem jobbak semmivel sem. Mikor nőkkel beszélgetve előkerül a megcsalás téma és elmondtam azt, amit az előbb a férfiak kapcsán akkor először mindig megdicsérnek, kész lovagnak tartanak. Viszont amint azt is mondom, hogy ez fordítva is fennáll azonnal megváltozik a véleményük, lovagból hímsoviniszta nőgyűlölővé válok a szemükben, aki tankkal tapossa a nők szabadságát.Sértődött hangnemben racionalizálják a női hűtlenséget, aminek az a lényege, hogy a nők érzelmei sokkal fontosabbak, a férfiaké viszont nyugodtan feláldozható. Próbálják magyarázni, hogy félremehet a nő ha a férfi nem törődik vele eleget, még akkor is ha az nem a férfi hibája (pl.: mert a férfi sokat túlórázik, külföldre kell mennie dolgozni, stb.).
Persze ezek a megállapítások nem vonatkoznak minden férfire meg nőre, de jó néhány embertől tapasztaltam ezt mindkét oldalról. Miért alakult ki ez az "én nememre kevésbé vonatkozik a hűség" mentalitás?
Nekem az a véleményem, hogy ugyanolyan görény dolog mindkét nemtől a megcsalás. Az ilyenek, akik szerint ilyen-olyan okból normális, csak magyarázzák a bizonyítványukat, mert bennük nincs meg az a tartás, ami a hűséghez kell.
Terhes nőként jelenleg kevés undorítóbb dolgot tudok elképzelni, minthogy a férj félredug, csak mert az asszony épp nincs topon, kevésbé kívánja a szexet, szarul van, esetleg el van tiltva a szextől, mert a KÖZÖS gyereküket várja. Ennyi áldozatot igenis lehet hozni a férfi részéről is, ha szükséges (nyilván nem minden esetben szükséges, van, ahol minden flottul megy a terhesség alatt is).
Ugyanakkor az a nő se jobb semmivel sem, aki úgy megy félre, hogy közben a párja esetleg külföldön dolgozza ki a belét azért, hogy a családnak mindene meglegyen. Ez ugyanolyan undorító, mint a terhes nők megcsalása, mindkét esetben arról van szó, hogy egy közös cél velejárója az átmeneti elhanyagolás, szerintem roppant gusztustalan ezzel takarózva félrekefélni. Vagy eleve bármilyen okból megcsalni a másikat... én is annak vagyok híve, hogy ha nem működik, beszéljünk róla, szóljunk, javítsuk meg, ha meg nem sikerül, lépjünk ki a kapcsolatból, ez a legtisztább, és senki nem aláz meg/ver át senkit, senki nem csinál hülyét abból, akit állítólag szeret/szeretett.
Megtéveszteni, elárulni ("megcsalni") a legmegvetendőbb emberi tulajdonság (emberi, tehát a minősítése mindkét nem esetében azonos.) A kettős mérce alkalmazását azonban eddig csak a férfi-hűtlenség szánandó igazolási kísérletei kapcsán tapasztaltam: a női félrelépés, társadalmi megítélés szempontjából, sajnos még mindig többet nyom a latban. Sajnos, mert az elmarasztalásnak és helytelenítésnek azonos mértékűnek kellene lennie (a következő generációban talán majd eljutunk odáig, hogy az is lesz.)
A Kérdező által idézett férfi-"indoklásokat" illeti: alantasabbak és hímsovinisztábbak nem is lehetnének. Csak a legalja ösztönlények "go9ndolkodnak" és cselekszenek így..
Nekem erről más a véleményem.
Szerintem, hogy mennyire gáz a félrelépés, az attól függ hogy mit takar és ki csinálja.
Pl. ha egy nő lefekszik mással az gázabb mint ha egy férfi teszi ugyanezt. Mégpedig azért, mert egy férfi akkor is le tud feküdni egy másik nővel, ha nem érez iránta semmit, viszont a nő nem. Ha már megteszi, ott érzelmek is vannak.
Ha csak egy csók történik az meg a férfi részéről gázabb, mert akkor ő megcsókolt egy nőt, akiért valószínűleg érez is valamit. (különben mi másért? ha le akarná fektetni, akkor nem fogná vissza magát. de nem akarja, csak udvarol)
A nő meg lehet hogy csak hagyja magát megcsókolni, de - mivel nem szerelmes - nem megy tovább, elfelejti az egészet.
Persze ez mindig a szituációtól függ, de ez a leggyakoribb.
"Mégpedig azért, mert egy férfi akkor is le tud feküdni egy másik nővel, ha nem érez iránta semmit, viszont a nő nem."
Hacsak nem kérdezted meg a világ összes nőjét, ezt csak te hiszed, és tényként állítod.
Engem nem kérdeztél meg, és elmondom, ha egy eszméletlenül szexi pasiról van szó, az se kell, hogy egy szót szóljon, csak szexelünk és kész. Nem igaz, hogy szerelmesnek kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!