Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek normális dolog az, hogy a férjemet az anyja kisfiamnak szolítja felnőtt ember létére?
Szerintem attól függ zavar-e, hogy hogy nőttél fel. A mi családunkban ez SOHA nem volt szokás, kicsinek sem kislányozza, kisfiúzza senki a gyereket. Fiam, lányom, gyermekem.
A "kis" megszólítás a mi egész családunkban szinte mindig csak negatív kontextusban került elő, lekicsinylésként. "Te kis mitugrász!" "Azonnal takarítsd össze kisasszony!" stb.
Érdekes megfigyelni a magyar nyelvben a "kis" szó egyébként tényleg a lekicsinylést fejezheti ki rengeteg helyzetben, érdemes rá odafigyelni a beszédünkben! Te kis hülye, te kis mimóza, na mi van kisokos, tanároknál, a kislányom azonnal gyere ide! stb.
Felnőttként nálunk így pedig teljesen természetes, hogy nem "kis"-ezünk. Sőt mikor már kicsit nagyobb gyerekek is vagyunk, nálunk inkább hangsúlyozni szokás, hogy az én NAGY lányom stb.
Én az ismeretségi körömben úgy figyeltem meg, hogy a kisfiam/kislányom szülők az átlagosnál jobban erőltetik a a gyerekszerepet a már felnőtt fiukra, lányukra. Van, aki kifejezetten akkor veszi elő a "kisfiam" megszólítást, mikor helyre rakná a "gyereket" igyekszik "fölébe kerülni" és nem érvel, nem magyaráz, hanem egyszerűen ezzel érezteti, hogy én vagyok a szülő, te meg a KISfiam/KISlányom vagy és én vagyok az okosabb.
Én nem szeretem hallani sem. Egyik kolléganőm beszél mindig úgy a fiáról, (aki majdnem 40 éves), hogy a kisfiaaam. Hát az alapján, amiket mindig beszél róla, eléggé beleártja magát a kisfia életébe, és tényleg gyereknek nézi.
Én biztos rosszul lennék, ha elkezdenének így hívni. Oké, hogy a gyermeke vagyok, de már nem vagyok gyerek senkihez képest sem, hanem felnőtt épeszű érett ember vagyok és ne próbáljon a megszólítással se lenyomni kisgyerek szerepbe se az anyám, se az apám.
Én se kisezem a gyereket. A fiam.
Igen,normális.
És tényleg,milyen érdekes,a lányokat néha hívják fiamnak,fordítva meg nem.
Igaz nekem a nagyapám mondta azt,hogy idefigyelj,te gyerek -lány létemre-.
Az is jó volt,ahogy a nagyanyám "kisanyámnak" szólított.
Sajnos kislányomnak senki,pedig jó lett volna.
Nem jó az,amikor a feleség kizárólagosan akarja birtokolni a férjet,akinek még van anyja is ,testvére is,stb.Semmi baj a tanácsokkal,örülni kellene nekik.
Nem szabad elfelejteni,hogy a férjnek az anyjával mennyi közös történelme van.Természetes,hogy kikéri a tanácsát,és jó,ha bízik benne.Nem lenne szabad megfosztani ettől.Idővel a feleséggel is lesz közös múltja,és egyre inkább a feleséget fogja kérdezni,csak ki kell várni.
Igazából annyira nem fura, hogy fiamnak szólítják a lányokat is, mert az ország egyes részein ezt a kifejezést egyszerűen gyerek értelembe használják.
Nekem inkább az a fura, hogy valaki a fentit lefurcsázza, de ilyet leír, hogy lány létére őt gyerekemnek szólították... Miért csak a fiú a gyerek a lány nem? Mi a különbség a két dolog között? Gyakorlatilag ugyanaz, sőt ami szerinted nem normális az ha a jelentésébe belegondolsz még kevésbé gáz, mint amin megbotránkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!