Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tényleg nem lehet/szabad...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nem lehet/szabad egyszerre két emberbe szerelmesnek lenni/két embert szeretni?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 2. 11:47
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Szabad két embert szeretni, de én a helyedben nem kísérteném a dolgot. Semmi jó nem sülne ki belőle. De te döntesz. Csak akkor vállald a következményét.
2015. ápr. 2. 12:24
 12/33 anonim ***** válasza:
74%

Egyértelműen azt mondom, hogy igen lehetséges. A birtokló "önző " szerelemben persze ez a kérdés tabu.

Szerintem pont azok tévednek akik azt hiszik ,hogy csak egy emberbe lehetünk szerelmesek.

Ha igazán szerelmes vagy akkor Te magad nyílsz meg a szerelemre.A valós szerelem benned van nem a másikban.

A másik" meg nyithatja a szívedet "kiválthatja benned a szerelmet , ami már eleve benned van.De ha egyszer teljesen megnyílsz , akkor nem csak az lehetséges,hogy két emberbe is szerelmes vagy, hanem szerelmes lehetsz az életbe, a természetbe a fákba , a virágokba, a madarak énekébe, szinte bármibe.

Az tény, hogy nagyon "belénk nevelték", belénk kódolták, hogy "csak egy emberbe lehetsz szerelmes".

Biztos vagyok abban ,hogy sok embernél előfordul ilyen ,hogy érzi, hogy akár több emberbe is szerelmes, de ilyenkor az elménk többnyire közbe szól.

" Állj! ez bűn , ezt nem szabad , ez elítélendő, azonnal állítsd le magad "

Igen, ilyenkor többnyire le is állunk ,és legfeljebb egy irányba engedjük szabadjára az érzéseinket.

Az is tény,hogy egy olyan közösségben, társadalomban ahol ez "rossznak" számít, ott nagyon nehéz ezt úgy megélni ,hogy ne kerüljön az ember konfliktusba másokkal illetve önmagával is.

2015. ápr. 2. 12:28
 13/33 A kérdező kommentje:
De honnan tudhatom, hogy melyik az igazi? Eddig biztos voltam, hogy a férjem. Egy pillanatig nem fordult meg bennem a gondolat, hogy rosszul választottam volna egykor. De ez a másik. Ilyet még sosem éreztem. Mintha én magam lennék ő. Lehet egy ilyen érzést elnyomni? Vagy hagyjak veszni húsz évet?
2015. ápr. 2. 12:29
 14/33 anonim ***** válasza:

Hozzá tenném az előbbihez , ha az ember valóban megéli a "szerelmet", a "szeretetet", akkor a hagyományos értelemben vett "norma" teljes mértékben felborulhat.

Ez persze azzal jár , hogy teljesen elbizonytalanodsz azokban a dolgokban amit tanítottak amiben "hittél", amit MEGSZOKTÁL

2015. ápr. 2. 12:32
 15/33 anonim ***** válasza:
49%
Ha mar ilyen gondolatok megfogalmazodnak benned, akkor valj el, jobb lesz a ferjednek, talal majd normalis part maganak, nem veled kell elnie.
2015. ápr. 2. 12:34
 16/33 anonim ***** válasza:
82%

"Az egyik a férjem, akivel húsz év köt össze, rengeteg közös élmény, számtalan leküzdött probléma."

Namármost, ha szereted a férjed, akkor miért is nem lehet tiszta vizet önteni a pohárba? Miért kell ilyen gerinctelen játékot játszani vele? Ha én lennék a helyedbe, szégyelleném magam, hogy a férjem, akivel elmondásom alapján rengeteg közös élmény, számtalan leküzdött probléma és húsz év köt össze nem tudja mit csinálok a háta mögött.... :(

2015. ápr. 2. 12:38
 17/33 A kérdező kommentje:
Nem játszom gerinctelen játékot. Mivel tényleg nagyon jó a viszonyunk a férjemmel és mindig is őszinték voltunk egymással, ezért természetesen ő is tudja, hogy mi történik most velem/velünk. Próbálja megérteni, rengeteget beszélünk arról, hogy mi vezethetett ide.
2015. ápr. 2. 12:43
 18/33 A kérdező kommentje:
Máskor is előfordult már mindkettőnk életében ennyi év alatt, hogy új embereket ismertünk meg, akik nem mindig voltak közönbösek a számunkra. Ezekről mindig is tudtunk beszélni. Sosem került sor megcsalásra, sőt volt mikor csupán a képzelet játéka volt az egész. De ez most más. Nem tudom elmondani, talán az ikrek érezhetik ezt, akik mindent tudnak a másikukról.
2015. ápr. 2. 12:51
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, csak nem olyan kultúrában élünk, ahol ez elfogadott. Kevés olyan ember van, aki boldog lenne olyan kapcsolatban, ahol nem ő az egyetlen.

Az emberi természet nem egy romantikus ideál szerint van dekódolva. A szerelemnek sincs tankönyvi definíciója, ki hogy éli meg.

2015. ápr. 2. 12:54
 20/33 anonim ***** válasza:
16. vagyok. Akkor elnézést, azt nem tudtam, hogy a férjed tud erről az egészről. Én úgy gondolnám, hogy akkor választanod kell a kettő közül, azt nem hiszem, hogy a hármas kapcsolatnak jó vége lenne, főleg ha bármelyik félnek fenntartásai vannak ezzel kapcsolatban.
2015. ápr. 2. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!