Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit lehet kezdeni egy egyre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet kezdeni egy egyre inkább pesszimista, borúlátó házastárssal? Hogyan lehet rajta segíteni? (hosszú)

Figyelt kérdés

A férjemről van szó.

Én egy optimista, sőt álmodozó, pozitív felfogású ember vagyok... és régebben ő is inkább ilyen természetű volt. Mármint abban, hogy optimista volt, jó érzéssel gondolt mindenre, nem csak a bajt látta mindenhol, és sokkal inkább elrugaszkodott a földtől, mint az utóbbi időben.

Egy ideje, 1-2 éve csak megy lefele a lejtőn. Eleinte lassan kezdődött ez, ma már minden nap ilyen. Nem tudom mi baja lehet, mert a munkájában előre halad, a mi életünk is egyre inkább jó irányba halad (régóta szerettünk volna házat építeni, most 1 éven belül lesz rá lehetőségünk anyagi értelemben, és a telek is megvan). Mindketten jól keresünk, a családban nincs senkinél semmi probléma sőt a tágabb értelemben vett családi kapcsolatok egyszerűen idillinek mondhatóak (én imádom az ő szüleit, ő is az enyémet).

Mégis csak azt látom, hogy a bajt, problémákat keresi mindenben. De a legapróbb dolgokban is. Kikészít lelkileg ezzel a szigorú és negatív életszemlélettel. Hogy írjak pár példát. Ha pl. a házról beszélünk már nem az érdekli mit, hogyan, mennyire jó lesz, hanem pl.: ebben az utcában nem lehet teszem azt hupililára festeni a házat (de nem is akarjuk...). Nem lehet ilyen meg olyan dőlésszögű tetőt csináltatni (ezt sem akartuk), nem lehet ilyen meg olyan meg ez meg az... (csupa olyan dolgok, amit amúgy sem akartunk...). A mindennapi életben:ma pl. be kellett volna vernie a szöget a falba, hogy egy kis lámpást fellógathassunk. Elsőre nem ment (másodszorra igen): ez nem megy, ez lehetetlen, meg amúgyis, hogy néz ez ki, ha kiköltözünk be kell tömni, le kell festeni, hol találunk ilyen festéket, hogyan tudunk ilyet kikeverni, az egész falat újra kell festeni... egyszerűen megőrjít!! egy 3 mm-es lyukról van szó egy nyomorult szögnek :'(

De még millió és egy ilyen dolog van, ezt nem lehet úgy, azt nem lehet úgy, ez nem jó így, azt nem szabad, úristen az mennyi munka, stb. Mindenre, mindenre az égvilágon jön a kifogás, a hiszti, a negatívum. Az olyan dolgokra is, amik egyértelműen pozitívumnak kellene, hogy legyenek, pl. nyaralás. Ez van túl messze, az túl drága, stb. És mint írtam, anyagi értelemben semmi gondunk, megengedhetünk magunknak szinte bármit anélkül, hogy komolyabban spórolni kellene rá.

Ha felhívom rá a figyelmét, hogy mennyire lehangoló, és hogy a saját életét szúrja el ezzel, akkor mindig az a válasz, hogy de ez így van, nem igaz, hogy nem lehet elhinni, én ehhez nem értek, és így tovább. Egyszerűen nem tudok vele erről beszélni, mert szentül azt hiszi, igaza van mindenben. Néha, egy-egy normálisabb pillanatában megkért már, hogy segítsek neki pozitívabban látni a dolgokat, de ha felhívom rá a figyelmét, pl. "ugyan már, nézd a jó oldalát...", akkor ismét rákontrázik, hogy de így, de úgy.

Kérem, ha bárkinek van valami ötlete, mit lehetne ezzel kezdeni, ha valaki ment már át hasonlón, írjon...mert már nem tudom, meddig bírom ezt így.

2015. márc. 28. 13:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
a GYERMEK ÁLDÁSRÓL nem írsz. Nem akörül van a baj?
2015. márc. 28. 14:35
 12/21 anonim ***** válasza:
Arra az 1-1,5 évre kellene neki elfoglaltságot keresni,valamit ami "lázba" hozza,valami ami célt ad a mindennapokban,valami nem is tudom mit.Az építkezéssel foglalkozni sem kellene,hisz messze van még,és lehangoló lehet neki,hogy még milyen messze van.Sok kisebb "elérni való",hogy motiváltabb legyen.
2015. márc. 28. 14:35
 13/21 A kérdező kommentje:

11: nem tervezünk még gyereket, csak 3-4 év múlva, mire kész a ház, stb. Ez nálunk sosem volt vita tárgya, mindketten 30 felett szerettünk volna csak (húszas éveink végefele járunk). Tudom, nem mindenkinek így az ideális, de nekünk igen, és ez a lényeg. Ezen tényleg soha nem volt vita.

12: igen, ez is nagyon jó ötlet. A baj csak az, hogy nem tudom mi érdekelné. Kifejezetten hely-és pénzigényes hobbijai voltak korábban is (pl. régi vagy oldtimer autók renoválása ill. építkezés, renoválás, bútorkészítés). Eladásra nem akar készíteni semmit, jelenleg nincs hely több autónak és azt mondja, amíg nincs meg a ház, nem is akar ezzel foglalkozni, mert azt a pénzt a házba is lehet forgatni. Heti 1-2x eljár egy építkezésen ill. házfelújításon besegíteni. Régebben még sportolt, mára ehhez nincs kedve (mindig csak emlegeti, hogy majd ha ez, majd ha az).

2015. márc. 28. 14:44
 14/21 anonim ***** válasza:

Nalunk ugyanez a helyzet en egy boldog, optimista, pozitiv es jokedvu emberpalanta vagyok a ferjem pedig pesszimista, depressziv es mindennek a negativ oldalat nezi.

Ot a legkisebb dolog is stresszeli, mindenbol hatalmas ugyet csinal:-)Evekkel ezelott depressziot diagnosztizaltak nala, azota antidepresszansokon el viszont egy hete kiborult valamin (stressz a melohelyen amit o general) es felhivott h o most haza,egy, mert o ezt nem birja bla bla....

Szoval azonnal gugliztam egy pszichologust aki aznap estere fogdaott es ket ora beszelgetes utan kisimulva jott haza:-)Azota jol van, most csutortokon megy a kov.idopontjara es hihetetlenul jot tesz neki:-)Nem mondom h totalisan ki van cserelve a de a depresszioja eltunoben van, mert a pasi szembesiti a sajat hulyesegeivel es ramutat arra, hogy a legtobb baromsaga sajat magatol ered:-)))

Szoval ne vard meg amig sulyosbodik, vidd el pszichologushoz:-))Egyebkent az en ferjem soha nem jott volna el ha azt mondom, h neki pszichologus kell, en azt mondtam h hipnoterapeutahoz megyunk, aki segit neki lefogyni:-))))

Fel ora mulva lett neki elmondva h a pasi pszichologus, de addigra mar megkedvelte es igy hajlando hozza jarni:-))))

Szuperseeeeeeeeg:-)))))))

2015. márc. 28. 16:59
 15/21 anonim ***** válasza:
Kérdező,nem igazán hobbira gondoltam,hanem inkább valami feladatra amit meg kell csinálni,de nem tudok ilyet mondani,mert nem az én férjem.Mondok saját példát,hogy értsd mit is akarok mondani,szóval ha az én férjemnek kellene motiváció,akkor biztosan mondjuk rábeszélném,hogy építse meg a teraszt a ház elé,vagy kezdje el a nagyszoba felújítást,vagy építsen új fás kamrát vagy valami ilyesmi,ezek több időt vesznek igénybe,és sikerélményt is adnak.
2015. márc. 28. 17:23
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszi 14-es, ha nem változik, azt hiszem ez lesz, mert ezt nem lehet bírni...

15-ös értem, akkor félreértettem. Sajnos én sem nagyon tudok neki mit kitalálni.

2015. márc. 28. 17:34
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet,hogy kicsit besokallt? Inkább jólesne neki pihenni,kikapcsolódni Veled,egyedül,barátokkal,és nem foglalkozni a mindennapi gondokkal?Lehet,csak stresszeli a házépítés.Hiába vágyik ő is rá,azért valljuk be,sok szervezést,munkát igényel,azaz stresszforrás.
2015. márc. 28. 19:38
 18/21 anonim ***** válasza:

"Mára jól kijönnek, sokat változott a főnöke is, jól el tudnak beszélgetni."

Összehangolódott a főnökkel és az a hullámhosszot, szemléletmódot viszi haza?

2015. márc. 29. 12:14
 19/21 A kérdező kommentje:

Nem, 17, szerencsére tényleg a főnöke változott meg :) Ő pont hogy egy szigorú, negatív életszemléletű emberből vált egyre pozitívabbá. Elég vicces alak, folyton motivációs könyveket olvasgat egy ideje, és idézget belőlük az alkalmazottaknak :D

16: kikapcsolódni sokat járunk, az elmúlt hétben 2x voltunk termálfürdőben, szaunában, most áprilisban egy hetet leszünk szabin.

2015. márc. 29. 17:19
 20/21 A kérdező kommentje:

* az elmúlt 2 hétben.

A számok is elcsúsztak kicsit, most látom...

2015. márc. 29. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!