Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hivatalosan lehet beleszólásom a férjem gyerekének az életébe?
De igen, talált ki. A láthatási jogot meg lehet vonatni bírósági végzéssel, pl ilyen esetekben, amikor a láthatásra jogosult évekig nem él a jogával.
Újszülött kora óta nem látta az anyja?
Szóval te a válás pillanatától együtt élsz a férjeddel, akinek épp akkor szült a volt felesége?
Amúgy miért félsz te attól, hogy a gyerek találkozik az anyjával? És nem, hivatalosan nincs beleszólásod.
Komolyan kicsi babaval elvalt tole a ferje es te akkor mar kapcsolatban voltal vele???
Remelem nem
ha igen akkor pedig ez a karma
Lehet én vagyok a szívtelen, de egy olyan "anya" esetében, aki váláskor hátrahagyja a saját gyerekét és lesz@rja a létezését is, na az olyan ember is lehet, hogy nem csodálom ha a férje inkább máshoz menekült. Egyébként nem erről szólt a kérdés.
A házassággal elvileg mostohaanyja lettél a gyereknek, tudtommal innen te is intézkedhetsz az érdekében.
A láthatást vissza lehet vonatni, de ahhoz jogi útra kell terelni az ügyet, te a saját szakálladra nem intézkedhetsz.
A bíróság láthatást ítélt az anyának, mást nem. Hogy minek hord le, hát azt magasról...
KICSODA??? Egy "anya", aki 10 éve nem látta a lányát... na ne már.
Szerintem is van arra lehetőség, hogy a láthatás jogát is megvonják tőle, ügyvédet kérdezz erről!
6. Természetesen az apának kellene intézkednie, de tévedés az,hogy a házastársnak semmi köze jogilag ahhoz a gyerekhez, aki nem az övé, de közösen neveli az egyik szülőjével. Ugyanis bármilyen papírt töltesz ki a gyerekkel kapcsolatban, mindenhol szerepel olyan is, hogy "gyermek anya, apja, törvényes képviselője. A gyerekkel együtt élő szülő házastársa, törvényes képviselő.
Ha pl az apuka pert indít a láthatás jogának megvonására, és valami oknál fogva nem tud megjelenni a tárgyaláson, a felesége képviselheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!