Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan értethetném meg a férjemmel, hogy nem állunk olyan jól anyagilag mint ő azt gondolja? Hogyan magyarázzam el neki, hogy ez nem az én hibám?
A férjem meg van róla győződve, hogy szuperül keres (nettó 260E), ami igaz is lenne, ha a fizetésének több mint a fele nem a hiteleire menne el. Emellett 3 gyermekünk is van, akik szépen nőnek és ezzel párhuzamosan a költségeik is növekednek. A férjem akármennyire is hiszi, hogy a pénzünk mindenre elég, ez nem így van. Gyakorlatilag fogalma sincs, mi mennyibe kerül, mert nem akar róla tudni.
Ha esetleg mégis visszarángatom a valóságba és megmondom, hogy nem jut arra, amit ő szeretne, akkor meg engem tart hibásnak, hogy biztos elszórtam a pénzt...
Hogyan lehetne vele megértetni, hogy nem minden úgy van, mint ahogyan ő elképzeli, ha SEMMI érzéke sincs a pénzhez?
Kedves kérdező, én néhány dolgot végképp nem értek.
A pénz beosztásának képtelensége mikor alakult ki a párodnál?
A 3 gyerek megszületése előtt anyagilag megbízható, beosztó volt a párod?
A hiteleit mikor vette fel?
A gyerekeket úgy vállaltátok, hogy a párod már tele volt adóssággal?
9es, tipikus gyökér hozzáállás....
Kérdező, itt tényleg a nyílt szembesítés az egyetlen megoldás, amit mondtak többen is. Vásároljon be mondjuk egy hónapon keresztül ő (vagy legalább menjetek együtt)
a blokkokat pedig gyűjtsd össze, és vedd rá, hogy szépen nézze át őket, mi volt itt a felesleges.
gondolom egyszerűbb neki homokba dugni a fejét, és ha nem jut valamire rádfogni a dolgot...
most elkezdtem gépelni, és elmagyarázni neked, hogy hogyan működik a házasság/együttélés normális felnőttek között, de úgysem lehetne meggyőzni.. :D
Kérdező, bocsánat ezért a meglehetősen felesleges offért :)
"a fizetésének több mint a fele nem a hiteleire menne el"
Mégis milyen pénzügyi kultúrát vársz el egy ilyen "férfitől"?
Persze, nem egyszerű megkeresni havi 260 kilót, de 3 gyermeket megcsinálni sem volt könnyű, már ha érted, mire célzok, kedves.
Nem mindegy, hogy neki van hitele vagy nektek van hiteletek??
Mire van a hitel? Lakás,autó, tv stb?
Nem a hitel fizetésével van baj, hanem azzal, hogy nem tudja a pénz értékét. Amúgy ha a hitel visszafizetéséig vártunk volna a gyerekekkel, akkor még úgy 20 évet kellene várnunk vagy többet. Ezek csak az ő hitelei, lakáshitel, illetve az ami a tesójával közösen bebukott vállalkozásuk után maradt.
Nem igazán értem, hogy miért fontos, de én 6 órában dolgozok, nettó 210E a bérem, + a gyet.
Nem azzal van baj, hogy hiányt szenvedünk valamiben, hanem mondjuk a férjem haverja (egyben a kollégája is, gyermektelen, nincs komoly kapcsolata, a szüleinél lakik) vett egy új biciklit és a férjem úgy jött haza, hogy jajj, de jó, ő is vesz egyet, "csak" 78000Ft. Erre én levezettem neki, hogy majd mondjuk fél év múlva, ha gyűjtöget rá, mert addig még több más is megelőzi ezt a tervet. Itt jött a "Mire ment el az a rengeteg pénz..." kezdetű kiselőadás.
Én már számtalan módon levezettem neki, hogy mi mennyi, de az egyik fülén be, a másikon ki. A következő hasonló esetnél megint hatalmas szemekkel mered rám, hogy megint nincs pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!