Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogyan értethetném meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan értethetném meg a férjemmel, hogy nem állunk olyan jól anyagilag mint ő azt gondolja? Hogyan magyarázzam el neki, hogy ez nem az én hibám?

Figyelt kérdés

A férjem meg van róla győződve, hogy szuperül keres (nettó 260E), ami igaz is lenne, ha a fizetésének több mint a fele nem a hiteleire menne el. Emellett 3 gyermekünk is van, akik szépen nőnek és ezzel párhuzamosan a költségeik is növekednek. A férjem akármennyire is hiszi, hogy a pénzünk mindenre elég, ez nem így van. Gyakorlatilag fogalma sincs, mi mennyibe kerül, mert nem akar róla tudni.

Ha esetleg mégis visszarángatom a valóságba és megmondom, hogy nem jut arra, amit ő szeretne, akkor meg engem tart hibásnak, hogy biztos elszórtam a pénzt...

Hogyan lehetne vele megértetni, hogy nem minden úgy van, mint ahogyan ő elképzeli, ha SEMMI érzéke sincs a pénzhez?

2015. márc. 16. 14:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, én néhány dolgot végképp nem értek.

A pénz beosztásának képtelensége mikor alakult ki a párodnál?

A 3 gyerek megszületése előtt anyagilag megbízható, beosztó volt a párod?

A hiteleit mikor vette fel?

A gyerekeket úgy vállaltátok, hogy a párod már tele volt adóssággal?

2015. márc. 16. 14:38
 12/29 anonim ***** válasza:
40%

9es, tipikus gyökér hozzáállás....

Kérdező, itt tényleg a nyílt szembesítés az egyetlen megoldás, amit mondtak többen is. Vásároljon be mondjuk egy hónapon keresztül ő (vagy legalább menjetek együtt)

a blokkokat pedig gyűjtsd össze, és vedd rá, hogy szépen nézze át őket, mi volt itt a felesleges.

gondolom egyszerűbb neki homokba dugni a fejét, és ha nem jut valamire rádfogni a dolgot...

2015. márc. 16. 14:39
 13/29 anonim ***** válasza:
10%
12-es, itt a 9-es. Egyáltalán nem gyökér a hozzáállás. Siránkozni könnyű anyukának, na de ki foglalkozik azzal, hogy apukának meg lehet hogy iszonyatosan nehéz megkeresni a 260E ft-ot havonta? Hm?
2015. márc. 16. 14:42
 14/29 anonim ***** válasza:
60%

most elkezdtem gépelni, és elmagyarázni neked, hogy hogyan működik a házasság/együttélés normális felnőttek között, de úgysem lehetne meggyőzni.. :D

Kérdező, bocsánat ezért a meglehetősen felesleges offért :)

2015. márc. 16. 14:49
 15/29 anonim ***** válasza:
28%
Hogy képzeled, hogy működik? Hogy apuka kidolgozza a belét mondjuk, anyuka meg siránkozik? Természetesen megvan neki is a dolga, a háztartás, gyerekek stb. Egyébiránt pedig ha okosabb lett volna, az elejétől kezdve minden blokkot stb-t a férje orra alá tol, és nincs probléma. Nem tudom hány éves lehetsz, és dolgozol-e, de valamiért úgy érzem hogy nagyon együttérzel anyukával, és csak szimplán meg akarod védeni.
2015. márc. 16. 14:56
 16/29 anonim ***** válasza:
78%

"a fizetésének több mint a fele nem a hiteleire menne el"

Mégis milyen pénzügyi kultúrát vársz el egy ilyen "férfitől"?

Persze, nem egyszerű megkeresni havi 260 kilót, de 3 gyermeket megcsinálni sem volt könnyű, már ha érted, mire célzok, kedves.

2015. márc. 16. 15:04
 17/29 anonim ***** válasza:
24%
Nem tudom miért lett itt a férjből célpont de nekem olyan érzésem van mintha a "dobáljuk meg a férjet minden szarral" klubban lennék, ahol unatkozó háziasszonyok csorgatják a nyálukat pletykákra.
2015. márc. 16. 15:08
 18/29 anonim ***** válasza:
56%
Ha akkora hitele van, akkor nem várhatott volna a gyerekvállalás, amíg visszafizetitek? Rögtön 3 is kellett? Neked sincs túl sok érzéked a pénzhez, összeilletek.
2015. márc. 16. 15:13
 19/29 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy neki van hitele vagy nektek van hiteletek??

Mire van a hitel? Lakás,autó, tv stb?

2015. márc. 16. 15:30
 20/29 A kérdező kommentje:

Nem a hitel fizetésével van baj, hanem azzal, hogy nem tudja a pénz értékét. Amúgy ha a hitel visszafizetéséig vártunk volna a gyerekekkel, akkor még úgy 20 évet kellene várnunk vagy többet. Ezek csak az ő hitelei, lakáshitel, illetve az ami a tesójával közösen bebukott vállalkozásuk után maradt.

Nem igazán értem, hogy miért fontos, de én 6 órában dolgozok, nettó 210E a bérem, + a gyet.

Nem azzal van baj, hogy hiányt szenvedünk valamiben, hanem mondjuk a férjem haverja (egyben a kollégája is, gyermektelen, nincs komoly kapcsolata, a szüleinél lakik) vett egy új biciklit és a férjem úgy jött haza, hogy jajj, de jó, ő is vesz egyet, "csak" 78000Ft. Erre én levezettem neki, hogy majd mondjuk fél év múlva, ha gyűjtöget rá, mert addig még több más is megelőzi ezt a tervet. Itt jött a "Mire ment el az a rengeteg pénz..." kezdetű kiselőadás.

Én már számtalan módon levezettem neki, hogy mi mennyi, de az egyik fülén be, a másikon ki. A következő hasonló esetnél megint hatalmas szemekkel mered rám, hogy megint nincs pénz.

2015. márc. 16. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!