Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A gyerek miatt együtt maradni, mert neki az jó?
Sok helyen látok, olvasok olyat, hogy egyértelműen zátonyra futott házasságokat elvileg azért nem bontanak fel, mert "a gyereknek család kell".
Mit gondoltok erről? Ez valós indok, vagy inkább kifogás és más van mögötte?
Abban az esetben ,ha két ember még együtt tud élni és megpróbálja megoldani a problémáikat szerintem ez a normális.
Manapság már olyan indokok miatt is elválnak,hogy ő nem ezt várta a házasságtól,családtól-értve ezalatt a kötöttséget,felelősséget,lemondást...a másikat ezzel taszítva még nehezebb helyzetbe,akire marad az egyedülálló szülő szerep.
Szóval a fene se tudja mi a jó,mert olyan megoldások ritkán születnek,ami a család minden tagjának egyformán jó.Sajnos sok esetben azért válnak,mert valamelyik szülő előbbre tartja a saját igényeit,érdekeit a család többi tagjánál.
Persze,mindenkinek joga van boldognak lenni,de ne egy/több ember kárára.
Normális gondolkodású emberek ezt megoldják,a többség meg buta indokokkal,önigazolós idézetekkel teleszórja a Facebook oldalát,hogy védje az igazát...
Mondjuk ott kellene kezdeni, hogy a két házastárs eldöntse, biztos egymással akarnak-e élni emberi módon, vagy nem... Ja hát házasodni is csak ezután kellene...
És ha igen, akkor lehet gyereket vállalni, ennyi. utána nem kérdés a kérdés.
Ha már gyerek van, akkor már túl kell legyenek azon, hogy egymással mit is akarnak...
Egy gyereknek sem jó, ha külön vannak a szülei. Ezt mindenképpen meg kell előzni! És nem azért kell együtt maradniuk, mert ott a gyerek... Hanem mert azt mondták szeretik egymást és gyereket vállaltak, hát ezért, ez igen , ez jó a gyereknek.
Minden más önző kényszermegoldás, ha eszetlenek voltak és csak az ilyen-olyan célok és érdekek számítottak...
A szüleim későn, 19 éves koromban váltak el. Végig ránk fogták, a gyerekekre. Az igazság meg az, hogy nekünk a testvéremmel 5-6 éves korunk óta egyértelmű volt, hogy nem szeretik egymást, nem akarnak egYütt lenni, csak színlelnek.
Előbb kérdeztük miért, majd kértük, hogy legyen béke, vàljanak el, a végén már könyörögtünk.
A valóság annyi, hogy anyának a pénz, apának a kényelem kellett. Az, hogy mi mennyit szenvedtünk 2 mogorva, veszekedő, boldogtalan szülő mellett, senkit sem érdekelt, mi voltunk az utolsók a sorban és a bűnbakok a saját elrontott életükért.
Az egy hazugság, hogy minden gyerek együtt szeretnè látni a szüleit. A gyerek BOLDOGNAK szeretné látni a szüleit, mert ô maga sem boldog, ha érzi, látja, hogy a szülők sem. Az már mindegy, hogy együtt vagy külön, de ott, ahol már szóba jön az hogy a gyerekek miatt, na pont ott nem kellene együtt maradni. Pont a gyereknek okozzák a legnagyobb lelki kárt és adnak àt neki rossz mintát.
az én véleményem az, h ha egy gyereknek nem jó hazugságban felnőni. Ha két ember pedig már nem azért van együtt, mert együtt akarnak lenni, hanem a gyerek miatt, az sztem hazgság. Persze, minden gyereket érzékenyen érint a válás és biztosan fájdalmas ez a folyamat neki, de hosszabb távon sztem több kárt okoz benne egy ilyen "kényszermegoldás".
Persze megint más kérdés, h ma a párok hány szátaléka képes "intelligensen" intézni egy esetleges válást.
És persze ott van az, h vajon hány százalékban van mögötte valójában gyávaság, félelem, amit ilyen esetben könnyebb a gyerekre fogni. Sokszor ez nem is tudatos sztem.
Summa summárum, sztem csak gyerek miatt együtt maradni nem a legjobb megoldás.
Biztos nehéz feladat és kihívás úgy megoldani egy válást mind anyagi, mind érzelmi szempontból, h az a gyermeknek, szülőnek egyaránt jó legyen, dehát ha egyszer elmúlt a szerelem visszavonhatatlanul... Hát akkor elmúlt.
NEM JÓ! Kiskamasz korom óta apám csalta anyámat amit mindig is sejtettem, csak nem akartam felfogni. Meg persze még nagyon gyerek voltam, nem beszélve az 5 évvel fiatalabb húgomról. Aztán 13 évesen bizonyítékot is találtam, annyira nem lepődtem meg, de egy világ tört össze bennem. Mint kiderült, anyám már fél éve tudott a dologról. Ő el akarta mondani nekünk, válni akart, de apám nem engedte miattunk. És így éltünk még majdnem 2 évig. Nagyon rossz volt abban a feszültségben élni, ahhoz képest most fényévekkel jobban érzem magam. Mindenképpen el kell válni, gyereknek nagyon rossz egy rossz házasság, és érzi dolgokat, talán még hamarabb, mint a szülők maguk. Ez nem csak egy közhely, tapasztaltam a saját bőrömön.
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!