Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki hogyan oldotta meg amikor megszuletett a baba. Hogy egymasra is jusson ido?
Megértem, hogy megvisel az anyóséknál lakás, de mitől több így a dolgod?
Egy újszülött baba a nap 3/4-ét átalussza, sosem értettem ilyenkor miért gond a házimunka beosztása?
Persze, fáradt az ember az éjszakázástól, de ha minden nap mosna, porszívózna, főzne, mosogatna az ember lánya sem tartana tovább 3 óránál naponta, az összes többi időben le lehet dőlni aludni...
Most úgy, hogy még meg sem született a baba meg végképp nem értem mi a gond. Ha jól értem már otthon vagy, nem jársz be dolgozni közvetlen a szülés előtt, akkor mégis mi az, amit napi 8-9 órában nem tudsz elvégezni?
Értem, hogy törődésre vágysz, de akkor rendezd úgy az életeteket, hogy mire hazaér a férjed, semmi dolgod ne legyen. Szervezd meg a hetedet, napjaidat. Pl. heti 1 bevásárlás, heti 1-2 porszívózás, felmosás igény szerint (persze ha házikedvencek vannak bent ennél többre is szükség lehet), mosás 3-4 naponta, főzés 2-3 naponta, mosogatás minden evés után rögtön, hogy ne gyűljön össze egy órányi mosogatnivaló. Ha ezt így összeszámolod, gyakorlatilag minden 2.-3. napon akad csak valami dolgod.
Ne haragudj, de nem értelek. Mégis mit robotolsz te egész nap? Eddig talán nem főztél? Nem mindegy, hogy 2, vagy 4 emberre? Én nem gondolom annyira megerőltetőnek a házimunka elvégzését, ha az ember otthon van. Ezt munka mellett is csináljuk. Anyóssal nem kötelező együtt lakni, miért nem oldjátok meg másképpen, ha nektek ez nem jó? Mert ok, én sem szeretnék, de lehet akkor 1 évre akár albérletbe is menni. Fáradt meg majd akkor leszel, amikor a 3-ik gyerek után visszamész dolgozni, és ugyan azt meg kell csinálni munka mellett is, mint amikor otthon voltál. Rohanni oviba, suliba, reggel-délután, vacsi főzés, fürdetés, rendrakást, stb.
Tanulj te is, ha unatkozol, foglald el magad, és értsd meg, hogy a szerelemből nem lehet megélni. Persze kell a törődés, egymásra figyelés, gyengédség, de sok más feladatunk, dolgunk is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!