Van koztetek, aki akart gyereket es miutan megszuletett a baba, megbanta?
Én imádom a babám, segített túl lennem egy évekóta tartó depresszión s pánikbetegségen. Szerintem nem is a babát bánja hanema körülményeket néhányan.
Pl ha valakinem akkor megy tönkre a párkapcsolata amikor várja vagy már megvan a baba, akkor a nehéz helyzet miatt inkább "átütemezné" a baba létezését késöbbre. De ez csakfeltevés.
Én hallottam olyanról, hogy várta a babát, de miután megszületett képtelen volt őt szeretni. Talán a nők lapja oldalán olvastam ilyesmiről, de az okát nem tudni.
Szerintem is olyasmi állhat a háttérben, hogy rosszkor érkezik, esetleg tönkremehet a kapcsolat, ha a férfi úgy érzi nem törődnek vele eleget. Számtalan oka lehet, de rossz ilyesmiről hallani, mert számomra annyira alap, hogy a szülő mindig és minden körülmények között szereti és örül a gyermekének függetlenül attól mi történt.
De nincs gyermekem, nem tudhatom, hogy a problémák milyen érzéseket generálhatnak egy anyában, hiszen ők is emberek.
De nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra.
22L
Én bizony az elején, gondoltam erre. Bár a babámat nem bántottam ezért és ma is imádom, mégis sokszor megy át a fejemen, hogy mikor lesz már nyugtom tőle, hogy nem kellett volna vállalni.Nem bírom elviselni azt a tehetetlenséget, hogy nem tudok megcsinálni dolgokat tőle mert zavar. Nekem nem elvem a feláldozni magamat a babáért gondolat.
Igy aztán nagyon keményen ellenállok a párom a béli ostromának, hogy legyen tesó. Már fejéhez vágtam, hogy örülök, hogy nagyobb a gyerek, mert nyűg a nyakamon, hogy mindent nekem kell csinálnom. (holott ez az én hibám, mert imádom és elkényesztetem)
szerintem csak azok között van ilyen, akik nem tervezték a gyereket, hanem csak úgy becsúszott. más kérdés, hogy miért is nem gondoskodtak megfelelő fogamzásgátlásról.
aki tényleg akarta, vagyis tervezte is a gyereket, azok között nemigen hiszem, hogy van olyan, aki megbánta.
kérdező!
lehet, hogy azért tette fel ezt a kérdést a rokonod, mert nem tervezett baba volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!