Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másnap is van dugipenze otthon?
A dugipénzt kétféleképpen tudom értelmezni.
1. A közös kasszából eltitkolt, ha úgy tetszik elsikkasztott összeg, amit magára költ el az ember.
2. Titokban, apránként félretett pénz, amiből a másiknak meglepetést veszünk.
Az első egyértelműen rossz, hiszen párkapcsolatban nem kellene pénzt rejtegetni a saját szükségleteinkre a másik elől. A második inkább kedves meglepetés, persze csak akkor, ha a saját bevételünkből van félre téve.
Bunkóság akkor, ha olyanra költesz amit a másik egyértelműen ellenez és nem egyezne bele hogy arra költsetek. Baj akkor, ha alapvető dolgoktól (rezsi, törlesztő, étel stb) vonsz el pénzt, illetve ha emiatt hazudsz a párodnak.
Dugi pénzem volt, mikor tini voltam és a spórolt pénzem neveztem annak (persze nem kellett dugdossam senki elől). Most, hogy párkapcsolatban élek, közös kasszán vagyunk, nincs rejtegetés, de nem is számolunk el minden fillérrel a másiknak, hacsak nem valami drága dolgot veszünk.
Nekem évek óta mániám a "dugi-pénz" gyűjtés.
Ez azóta van, hogy összeköltöztünk saját házba. Elkezdtem félretenni az akkor még papír 200 forintosokat. Ha nem volt kétszázasom, akkor ötszázast tettem el.
Emlékszem, hogy redőnyt akartunk csináltatni az ablakokra, kiszámoltuk, a férjem szomorúan mondta, ebben a hónapban nem lesz meg rá (42 ezer), mire én előkaptam 22 ezer forintot, hogy de, megvan!
Azóta mondja, hogy nyugodtan dugdossam a pénzt!
Az aprót mindig a konyhapénzből csípem le, egy malacperselybe dobálom, valamint én gyűjtögetem az apránként eladogatott babaholmik árát is.
Sosem magamra költöm, hiszen, amire szükségem van (ruha, cipő, kozmetikum) megveszem az ezekre szánt keretből.
A férjemnek mindig kellemes meglepetés, mennyit össze tudok így gyűjtögetni, aztán a nagyobb összegről mindig kettesben döntünk, általában a házra vagy a gyerekekre költjük.
feleség vagyok, egyenlőre gyesen, a férjem kezeli a pénzeket, nekem mindig ideadja, ha kell valamire. Mindketten rakunk el dugipénzt mindig. :)
De mindig közös dologra költjük el.
Bár volt olyan, amikor egy eltitkolt parkolási bírságot fizettem ki belőle... :D (mármint nem a parkolás volt titok, hanem, hogy megbüntettek)
Volt "dugipénzem", igen, én vagyok a nő. De nem úgy, hogy magamra költöttem volna, hanem nálunk az a baj, hogyha tudjuk, hogy van, el is költjük. Így az előző munkahelyemen a 120.000 fölötti összeget minden hónapban eltettem. Ez volt, hogy 15.000 Ft volt, de volt, hogy 45.000. változó. A férjem nem tudott róla. Aztán amikor engem kirúgtak, jó volt az a 90.000 Ft, amit sikerült eltennem. Neki is van valamennyi mindig, szerintem ilyen 10-20.000 Ft,
Úgyhogy most annyit csinálunk, hogy egy számlára az én fizetésemből teszünk el, ő tesz el valamennyit magának is, és gyűjtjük a kétszázasokat. Egyszer már ebből (200 Ft)-ból összejött 130.000 Ft :) Jól jött esküvő előtt :)
Úgyhogy mostmár nem is dugipénzről van szó, mert tudjuk, hogy mindketten teszünk el valamennyit, de nem tudjuk, hogy ki mennyit, a lényeg, hogy a többiből kijöjjünk. :) Nekünk így jó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!