Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ki az, aki több éves házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki az, aki több éves házasság után ki tudja jelenteni, hogy nagyon jól választott férjet (választották egymást), mert a férje egy igazán hozzá illő, megbízható és rendes ember, akit nem változtatott meg - negatívan - a házasság? Miért gondolod így?

Figyelt kérdés

Sokan írják, hogy a nagy szerelem elmúltával a férfiak elkényelmesednek a házasságban, hogy nem figyelnek oda a másikra, hogy más arcukat mutatják, amikor még udvarolnak, és mást, ha már a biztos házasságban élnek. Remélem, hogy ez nem így van, sőt nem ez a többség. Ezért vagyok pozitív példákra kíváncsi.

(Még rövid házassággal, de már hosszabb ideje tartó párkapcsolattal a hátam mögött, én ma is úgy érzem, hogy megtaláltam az életem párját, akiben nem látok a megismerkedés óta semmilyen negatív irányú változást.)

2015. febr. 2. 10:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én. De szerintem sem megy magától így, tenni is kell érte. Mindig odafigyelni a másikra és igyekezni, és időben megbeszélni a problémákat, nem elhallgatni, ráhagyni. Tudni kell engedni és megegyezni. Ha az ember kompromisszumképes, ugyanezt a társától is elvárhatja.
2015. febr. 2. 11:10
 12/15 anonim ***** válasza:
Ugyan mi "még csak" 8 éve vagyunk együtt, de szerencsére az én férjem csakis pozitív irányban változott a megismerkedésünk óta.
2015. febr. 2. 11:40
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi 6,5 éves házasok vagyunk, 7,5 éve vagyunk együtt és én még mindig úgy gondolom, hogy nagyon jól választottam és nagyon nagy szerencsém van a férjemmel. Törődik velem, fontos számára a véleményem, az, hogy mi van velem, persze ugyanígy viszont én is adok a véleményére, figyelembe veszem mindenben. Nagyon gondos apukája a kislányunknak. A férjem (mások szerint is) amúgy egy nagyon rendes ember, nagyon segítőkész, nagyon figyel másokra, rendkívül becsületes.
2015. febr. 2. 12:30
 14/15 anonim ***** válasza:

Én 7 év után mondhatom ezt.

De szerintem az emberek alapvetően nem sokat változnak (nyilván nem igaz ez a tizenévesen elkezdett párkapcsolatokra, mikor a felek "egyszercsak" felnőnek, én a felnőtt életre gondolok, mikor a már kifejlett személyiségek találkoznak)

Más kérdés, hogy sokan nem nyitják ki a szemüket, nem akarják észrevenni a sokszor nagyon is nyilvánvaló dolgokat, amikből később gondok lesznek. Esetleg észreveszik, de úgy vannak vele, hogy "majd megváltozik" "majd másabb lesz", "majd megoldódik", "de amúgy rendes" majd ez majd az.. vagy még aranyosnak is tartják, hogy milyen kis önző hahaha, milyen kis makrancos stb. Meg jelentéktelen tulajdonságokat tartanak fontosnak és arra építkeznek pl. Aztán évek alatt ezek a dolgok elkezdenek kiütközni.

A legrosszabb szerintem, mikor évek alatt megszokják egymást a felek, nincs nagyon társaságuk, nem tudnak így mást keresni maguknak, mindenki boldog az ismerősök között, hogy milyen jól egymásra találtak, holott ez nem igaz, de mivel csak telnek az évek és egyre valószínűtlenebbnek tartják, hogy lesz más, ezért összeházasodnak. Rengeteg rossz házasság kezdődik azzal, hogy mélyen belül ők is tudják, hogy nem az igaziak egymásnak, de úgy vannak vele, hogy lehet nem lesz más, és így jobb híján összeházasodnak. Hány ilyet látok a környezetemben... De nem sajánlom őket, mivel pontosan tudják mi a helyzet.

2015. febr. 3. 02:54
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Hm. 7 év házasság, nem volt nagy szerelemből, inkább tudatos döntés volt részemről a másik mellett, a férjem szerelmes volt belém. Elegem volt addigra a nagy szerelmekből, amik úgy végződtek, hogy jól átvertek, hopp eltűntek külföldre, stb. Erről az emberről tudtam, hogy lehet rá alapozni. Az arca is szép volt, minden o.k. volt vele, csak nem rengtek meg tőle a lábaim. És bevált a választás. Működik a dolog, 3 szép gyerek, egy közös vállalkozás, néha kis viták, sok szex, sok közös kaland, építkezés, másik mellett kitartás, segítés a bajban. A szerelem sem minden, pedig amúgy én nem gondoltam, hogy nekem úgymond ő az igazi. Pedig ő az igazi, hisz működik. Amúgy 26 évesen mentem így férjhez.
2016. szept. 5. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!