Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Eltartott nőnek semmihez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eltartott nőnek semmihez sincs joga?

Figyelt kérdés

Itt olvasni folyton, hogy a háztartásbeli nők és a munkanélküliek mennyivel kevesebbet érnek dolgozó társaiknál, meg hogy nincs joguk a férjük pénzéhez.

Itt már olyan válaszokkal is találkozni, hogy egyen kevesebbet, meg hogy jut eszébe kozmetikumokra (sampon és tusfürdő) költeni?

Tényleg olyan lenézendő, ha valaki nem önszántából kukul otthon, hanem munkát keres vagy netán tanul, és ellátja az egész háztartást?

2015. jan. 6. 22:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
60%

Nalunk ez kolcsonos, volt h a ferjem nem dolgozott par honapig de sosem ereztettem vele h ezert kevesebb.Igyanugy elment ruhakat venni maganak,mindenfele illatszereket, fodrasz sorolhatnam....de ez sosem zavart mert ez igy normalis:-))

Kozben munkat keresett es amint hazaertem a lakas ki volt takaritva es vacsi vart az asztalon minden egyes nap, anelkul h kertem volna.

Volt hogy en nem dolgoztam, es nekem se kellett tole penzt kertem ugyanugy eltem mint amikor dolgoztam mert ez szamunkra igy normalis.

Most mindketten dolgozunk, szoval.....szoval furcsa hogy masok ak ilyenkor penzt kell kerniuk a sajat parjuktol.

2015. jan. 6. 23:45
 12/25 anonim ***** válasza:
70%

a pasi dolgozik 8 órát és azzal vége hazamegy jó esetben játszik a gyerekkel meg besegít otthon is (de ált nem ez a tendencia)

a nő meg szinte egész nap, pláne ha gyerekek is vannak

akkor inkább 14-16 órákat dolgozik + éjszakázás ha beteg fogfájós stb.. a gyerek

a házimunka és a gyereknevelés sokkal keményebb meló mint egy 8 órás állás bárhol és nagyobb a felelősség is !

(egen tudom h vannak szuper nők akiknek a házimunka napi 15 perc és csillog a lakás de szerencsére ők elég kevesen vannak már ha léteznek :-D

2015. jan. 7. 08:15
 13/25 anonim ***** válasza:
30%
Ahol nincs gyerek, ott furcsa nekem, hogy a nő otthon van, mert tényleg nincs napi nyolc órányi takarítani meg főzni való. Meg dolgozni, már ha jó munkád van, alapjában véve jó dolog, én nagyon szerettem dolgozni és ok nélkül nem ülnék itthon. . De én pl most itthon vagyok, mert van egy kisfiam, akinek olyan problémája van, ami miatt muszáj gyógytornára hordani, és van egy kisbabám, aki még szopik. Férjem nagyon jól keres, és napi szinten kér, hogy ha lehet, még jó ideig ne menjek vissza dolgozni, mert olyan munkám volt, ami szinte össze egyeztethetetlen a családdal. Ezt egyszer így leirtam itt gykn, erre egy nő közölte velem, hogy én felelőtlen élősködő vagyok. Így, szó szerint..
2015. jan. 7. 11:15
 14/25 anonim ***** válasza:
89%
Ja, és hogy a kérdésre is válaszoljak, miután a férjem kér, hogy maradjak még egy darabig itthon, és s belem kidolgozott nap mint nap (főleg a gyerekek ide-oda vitele visz el sok időt), ezért természetesen ugyan olyan jogaim vannak. Ahol két félnek ez közös megegyezése és ahol az otthon lévő is nyújt vmit, pl meleg otthont teremt, ott nem kérdés, hogy ugyanolyan jogok vannak. Én különben pár év múlva vissza megyek dolgozni, mert szeretem a szakmám, nem bírom ki, de nagyon becsülöm azokat a nőket, akik felaldozzak a karrierjuket a családért. Itt ezt létezni szokás, én inkább becsülöm.
2015. jan. 7. 11:19
 15/25 anonim ***** válasza:
86%
Én már ugyan írtam ide, de szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy ki hogy éli az életét, ha valakit eltart a társa, vagy már a férje, akkor eltartja, az ő döntésük és rajtuk kívül senki se tudhatja igazából, hogy miért is döntöttek így. Igazából, hogy kinek mi a véleménye ezekről a dolgokról az mellékes mások felett mindig könnyebb ítélkezni legyen szó bármiről is, bármilyen témában is, az embereknek erről igazán lekéne szokniuk, dehát sajnos erre várhatunk. Viszont az ilyen emberek miatt idegeskedni is teljesen felesleges, majd egyszer vki rajtuk is fog ítélkezni, vagy vmiért őket is lefogják nézni és akkor megtudják, hogy mit ne tegyenek. Pláne ismeretlenül, ahogy itt gyikon is tenni szokták.
2015. jan. 7. 11:21
 16/25 anonim ***** válasza:
23%

Amikor gyerek van otthon, akkor megértem, hogy valaki otthon szeretne lenni és ez így helyes, de minden más helyzet már nem megérthető a szememben. Sajnos azt azért el kell ismerni, hogy sok az a nő, aki kibulizza magának, hogy csak a kényelemért otthon maradjon, mert megteheti - és ez sokak szemében visszataszító. Ez ugyanaz a kategória, mint amikor mindkét fél ugyanannyit dolgozik és mégis a nő végzi a házimunkát és a gyerekekkel kapcsolatos összes teendőt. Azért ez családon belüli döntés kell, hogy legyen, vannak férfiak, akik eleve úgy gondolkodnak, hogy tudják, megteremtik a megélhetésre valót és kell egy nő, aki a teljes hátteret ellátja, meleg kaja várja otthon, csilli-villi a lakás, ..., ...

Nekem fel van adva a lecke, Édesanyám 8 órában dolgozott, mellette főiskolára járt (2-t végzett el, amíg gyerek voltam, mellette több tanfolyamot is), a lakás mindig csilli-villi volt és 1-2 szombat kivételével (amikor nem volt otthon, mert benn kellett lennie a főiskolán) mindig ő főzött (ezeken a szombatokon Édesapám). 3 tesóm van, az első három gyerekét így nevelte fel, a negyedik még viszonylag kisebb forma. :)

2015. jan. 7. 11:56
 17/25 anonim ***** válasza:
42%
nekem azt mondj már meg vki hogy a dolgozó nők otthona sose tiszta, sosicsn rendes étel? mert sokak szerint csak ott van rend ahol az asszony otthon csücsül egész nap és megccsinál vacsira egy rántott húst!
2015. jan. 7. 12:00
 18/25 anonim ***** válasza:
16%
17-es,en meg azt nem értem, hogyha gyeses anyukakrol beszélünk, miért mindenkinek a főzés meg a takarítás jut eszébe? :-) . Mindennel együtt sem töltök többet napi egy óránál fozessel, a főzés a legkevesebb! A GYEREK a lényeg, a gyerekkel kapcsolatos teendőket nehéz végezni munka mellett. Az irodában hogy szoptassam, a nagyot hogy vigyem reggel gyógytornára, délután úszásra.. stb.?
2015. jan. 7. 12:41
 19/25 anonim ***** válasza:
45%

18: a franc se az anyukákra értette.

azokra akik arra hivatkoznak -akkor leírom: kölyök nélkül- hogy jaj de fárasztó a porszivot végigtolni a panelban, és este kifőzni egy tésztát. és bezzeg a dolgozó nők férjei a mekiben esznek...

de nyugi, leszívta az agyad a gyerek, látom

2015. jan. 7. 13:14
 20/25 anonim ***** válasza:
12%

Mindent meg lehet munka mellett is csinálni. De pl. felénk, ahol a háztartások többségében még a csirkepaprikás receptje is úgy kezdődik, hogy menj ki az udvarra, kapd el a csirkét, kopaszd meg, belezd ki, darabold fel és a zöldségek beszerzése úgy, hogy vesd el a magot, locsold, kapáld, a begyújtás pedig úgy, hogy vágd fel a fát, a házimunka meg úgy, hogy lásd el az állatokat, azért amikor hajnalban kelsz és hazaérsz délután 5-re a munkából, még ha ketten végzitek is a házimunkát, azért nemigen marad másra idő és ki vagytok dögölve, mint a kutya. Pláne ha még van vagy két gyerek.

Szóval én azért sok esetben a házimunkára sem mondanám, hogy ó, hát az semmi.

2015. jan. 7. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!