Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem nem ért velem együtt. Mivel győzhetném őt meg?
Nem vagy öreg. Nekem voltak 50-es, 60-as csoporttársaim is. Én harmincas vagyok és megint azon gondolkodom, hogy tanulok még valamit :) Ártani nem árthat.
Azt te tudod, hogy ez mennyire változtatná meg az életeteket, mennyire lenne időd tanulni.
A férjednek mi a kifogása?
Az apukam 57 eves es a negyedik diplomajat csinalja, mert kvazi ez a hobbija, szeret tanulni igy erzi jol magat.A tesom ezt orokolte neki ketto van,es tervben a harmadik....en meg...nos nekem csak egy van de teny, h nemreg megfordult a fejemben hogy kriminologus legyek, szoval lehet h belevagok.
Szerintem nyugodtan kezdd el, semmi nem keso.
33/N
Nekem volt 40 éves csoporttársam, aki munka meg gyerek mellett a 4. egyetemét végezte éppen mellettem. Korban biztos nem vagy öreg hozzá, ha a gyerekek már nem olyan kicsik, hogy állandóan rád legyen szükségük, akkor a részmunkaidős állás mellett bőven belefér egy egyetem levelezősön vagy estisként.
A jogot viszont én sem javasolnám, pont amiatt, amit korábban is említettek. Drága is, sok tapasztalat kell, hogy igazán a szakmában tudj érvényesülni (bár ez a legtöbb dologra igaz, de vannak olyan szakmák- láds, jog-, amihez külön nehezebb az egyetem mellett releváns tapasztalatot gyűjteni). Viszont ha ez minden álmod, szerintem megvalósítható. 40 évesen szerintem még nem vagy lekésve semmiről.
Csak akkor érné meg, ha a munkahelyed küldene továbbtanulni és/vagy biztosítva lenne az állásod. Nálunk a levelezősök a te korosztályodból mind másoddiplomások voltak tanulmányi szerződéssel. Csak passióból ne tanulj jogot szerintem, a klasszikus jogterületeken már nem tudnál érvényesülni. 5 év egyetem, 3 év papírtologatás éhbérért a szakvizsgáig... jó esetben, de azért elég nagy arányban tovább is tart 1-2 évvel a folyamat. És a valódi karriert csak ezek után kezdhetnéd meg. Számold ki, hány éves leszel addigra. Plusz valóban túltelített a piac, alig van lehetőség pályakezdőként elhelyezkedni, sok a jogász és most amúgy is egy olyan érát élünk, amikor kevés a munkalehetőség.
Kérdés megéri-e több milliót rááldozni (állami hely csak nappalin van, abból is kevés), az időről és energiáról nem is beszélve, úgy, hogy valószínűleg nem fogsz belőle profitálni, csak önigazolásként bevéshetsz két betűt a neved elé.
Hogy mivel győzhetnéd meg a férjed? Számoljatok. Gondolom közös kassza van, úgyhogy a tandíj is abból megy, de később a bevétel is ide kerül. Mellette ugyanúgy el kéne látni a feladataidat, a munkádat, valahogy erről is biztosítanod kellene.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Minden választ használhatónak ítélek.
A pénz nem akadály. Ezen kívűl felsőfokon, majdnem anyanyelvi szinten beszélek németűl.
Úgy látom, akik a továbbtanulásra biztattak, lepontozták. Sajnálom. Nekem az a véleményem, hogy érdemes megpróbálni, és ha menet közben látom, ez csak nem nekem való, abbahagyhatom. Senki nem fog lefejezni ezért. (Még a férjem sem.) De legalább megpróbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!